Administrer og hold øje med massedataeksporter i Search Console

Start, stop eller se status for din aktuelle massedataeksport på siden med indstillinger for massedataeksport i Search Console.

Siden med indstillinger giver dig mulighed for at starte og stoppe masseeksporter til BigQuery fra Search Console. Du kan også se status for det seneste eksportforsøg, når du har startet planlagte eksporter.

Administrer massedataeksporter*

*Du kan også gå til siden med massedataeksporter via Ejendomsindstillinger > Massedataeksport

Start en massedataeksport

Du skal have ejertilladelser til ejendommen i Search Console for at starte eller stoppe en massedataeksport.

Se en komplet vejledning i, hvordan du starter en massedataeksport.

Stop en massedataeksport

Du skal være projektejer i Search Console for at starte eller stoppe en massedataeksport.

Sådan stopper du en løbende massedataeksport:

1. Åbn siden med indstillinger for massedataeksport.
  2. Klik på Deaktiver eksport
  3. Bekræft dit valg.
  4. Masseeksporterne stopper inden for de næste 24 timer. Det betyder, at du muligvis får én dataeksport mere til dit projekt, før de planlagte eksporter ophører. Hvis det er kritisk, at alle dataeksporter stopper øjeblikkeligt, kan du fjerne tilladelser for Search Console-medlemmerne i dit Cloud-projekt under IAM & Admin > IAM > Permissions > View by principals [IAM og administrator > IAM > Tilladelser > Vis efter medlemmer].
  5. Eksisterende tabeller slettes ikke, og du kan fortsætte med at bruge dem i BigQuery.
  6. Du kan til enhver tid genstarte en stoppet massedataeksport, men sørg for, at adgangsindstillingerne ikke er ændret i dit Cloud Console-målprojekt.
Genstart en massedataeksport

Du skal være projektejer i Search Console for at starte eller stoppe en massedataeksport.

Sådan genstarter du en tidligere kørende massedataeksport:

• Følg vejledningen i, hvordan du starter en massedataeksport.
    • Hvis du vil fortsætte med at bruge samme projekt og datasæt, skal du genbruge de tidligere værdier for Cloud-projekt-id'et og datasættets lokation.
    • Hvis du vil eksportere til en ny lokation, skal du følge konfigurationsvejledningen til Google Cloud Console og bruge de pågældende værdier, når du konfigurerer eksporten.
  • Hvis du eksporterer til en eksisterende lokation, og de tidligere tabeller stadig findes, føjes dataene til tabellerne. Hvis de tidligere tabeller er slettet, opretter Search Console nye tabeller.
Hold øje med status for din eksport

Du kan se status for det seneste forsøg på at eksportere dine data fra Search Console.

Åbn Indstillinger, og se den seneste status ud for indstillingen Massedataeksport.

Klik for at åbne siden med indstillinger for massedataeksport for at se flere oplysninger. Hvis der opstår et problem med eksporten af data, som ikke er forbigående, får du en meddelelse om problemet. Se listen over mulige fejl og forslag til rettelser.

Sørg for at løse problemet med det samme, da Search Console stopper med at forsøge at eksportere data for en given dato efter ca. en uge, hvor forsøgene er mislykkedes. Search Console stopper masseeksporten helt efter ca. en måned, hvor forsøgene er mislykkedes.

Se din eksporthistorik

Search Console viser kun status for det seneste eksportforsøg. Du kan se status ved at åbne siden med indstillinger for massedataeksport for dit projekt.

Hvis du vil se en udtømmende liste over gennemførte eksporter, skal du åbne tabellen ExportLog for dine masseeksporter.

Search Console registrerer kun det seneste mislykkede eksportforsøg.

Skift lokation for et datasæt

Skift af lokation for en massedataeksport understøttes ikke af Search Console, men der findes en løsning i BigQuery. Hvis du er nødt til at skifte lokation, kan du gå glip af data fra en eller to dage under migreringen:
  1. Stop din massedataeksport, og vent 24 timer for at sikre dig, at de seneste data er gemt.
  2. Tjek, at den seneste dataeksport blev gennemført.
  3. Kopiér datasættet til en ny lokation.
  4. Start en ny massedataeksport på den nye lokation.

Eksportér dine data

Når dine data er i BigQuery, kan du eksportere og bruge dem efter behov.

Eksportproces

Når du har startet en massedataeksport, eksporterer Search Console dagligt data for den enkelte dag, indtil du stopper eksporten. Det nøjagtige tidspunkt for eksporten kan variere. Der må ikke være huller i dataene mellem eksporterne.

Hvis Search Console støder på en eksportfejl, der ikke er forbigående, gøres der et nyt forsøg på at eksportere igen dagen efter som planlagt, og de ikke-eksporterede data medtages. Search Console opbevarer data fra mislykkede eksporter i ca. en uge. Derefter dropper Search Console dataene for den pågældende dag, men fortsætter med at eksportere eller forsøge at eksportere dine data.

Hold øje med og ret fejl i masseeksporter

Hold øje med eksportfejl

Search Console sender en mail til alle ejendomsejere og fuldgyldige brugere, når en eksportfejl opstår eller rettes i en tabel. Meddelelsen vises også i meddelelsesruden for dit projekt. Hvis du modtager en meddelelse om en fejl i forbindelse med en masseeksport, kan du se status for forsøget samt visse oplysninger ved at åbne siden med indstillinger for masseeksport for dit projekt. Search Console sender ikke meddelelser vedrørende fejl, der anses som forbigående (f.eks. fejl i serverforbindelsen).

Search Console viser også ikke-forbigående fejl, der blev registreret ved det seneste eksportforsøg, på siden med indstillinger for massedataeksport.

Husk, at eksportfejl ikke registreres i ExportLog-tabellen i BigQuery. Du kan få flere oplysninger om fejl i Cloud Logs Explorer. Du kan kigge efter teksten search-console-data-export for at finde frem til de relevante handlinger.

Test din fejlrettelse

Når du har løst et problem, der vises på siden med indstillinger for massedataeksport, skal du klikke på Test rapport for at teste indstillinger, som nemt kan testes (f.eks. korrekt projektnavn og korrekte Cloud-adgangsindstillinger). En vellykket test udløser ikke en ny eksport. Eksporterne finder kun sted med regelmæssigt planlagte intervaller. En vellykket test er heller ikke nogen garanti for, at der ikke opstår fejl ved næste eksportforsøg, da visse betingelser som f.eks. kvoter ikke testes. Prøv igen en dags tid efter at have rettet fejlen for at se, om problemet er løst i den seneste eksport.

Liste over eksportfejl

Følgende eksportfejl kan rapporteres i Search Console:

Cloud-projektet findes ikke

Har du indtastet projektnavnet forkert? Du kan kopiere navnet fra siden med indstillinger for IAM eller fra projektets webadresse.

Uoverensstemmelse i datasættets lokation

Den lokation, der er anmodet om for datasættet, kan ikke bruges til eksporten, fordi der allerede findes et datasæt med samme navn på en anden lokation i dette projekt. Dette kan kun ske under konfigurationen af eksporten.

Der findes allerede en anden massedataeksport med dette datasæt som destination

To ejendomme kan ikke skrive til det samme datasæt. Vælg et andet destinationsdatasæt eller et helt separat projekt for hver af dine masseeksporter i Search Console.

Manglende tilladelser i Cloud-projektet

Du skal give Search Console adgangstilladelse til dit Cloud-projekt.

Manglende BigQuery API i Cloud-projektet

Du skal aktivere BigQuery i dit Cloud-projekt.

1. Gå til APIs & Services > Enabled APIs & services [API'er og tjenester > Aktiverede API'er og tjenester] i sidebjælken for dit projekt
  2. Klik på + ENABLE APIS AND SERVICES [+ AKTIVÉR API'ER OG TJENESTER], og aktivér BigQuery API og BigQuery Storage API.

Manglende faktureringsoplysninger i Cloud-projektet

Cloud-projektet skal have en gyldig faktureringskonfiguration, ellers mislykkes skrivningen (også selvom du har givet tilladelser).

Læs BigQuery-dokumentationen om faktureringsproblemer.

Cloud-kvoten er overskredet

Dit Cloud-destinationsprojekt har overskredet projektkvoten.

Tidsfristen er overskredet

Det tog for lang tid at fuldføre eksporten. Dette er sandsynligvis et Search Console-problem og ikke noget, som du kan løse.

Eksporten blev opgivet

Forsøg på at eksportere data for en bestemt dato mislykkedes nok gange til, at Search Console ikke længere forsøger at eksportere data for den pågældende dag.

Ukendt fejl

Eksporten mislykkedes af en ukendt årsag. Vent på den næste planlagte eksport for at se, om problemet er løst.

Din organisation tillader ikke eksport til lokationen

Der er en begrænsning på organisationsniveau i dit Google Cloud-projekt, som forhindrer, at dine BigQuery-data gemmes på den valgte lokation. Vælg en anden lokation, eller tal med administratoren af dit projektwebsite for at se, om begrænsningen kan ændres.

Uoverensstemmelser i skemaet

Når tabellerne er oprettet, kan du angive en udløbsdato for partitionen, men du må ikke ændre skemaet (f.eks. ved at tilføje en kolonne). Hvis du ændrer skemaet, mislykkes eksporten. Hvis der er tilføjet en ny kolonne ved en fejl, kan problemet muligvis løses ved at slette den. Ellers skal tabellen fjernes, hvilket kan medføre datatab.

Ugyldigt datasæt-id

Det valgte datasætnavn er ugyldigt. Vælg et navn i overensstemmelse med BigQuery-dokumentationen om navngivning af datasæt.

Politik for domænebegrænsning i Google Cloud

Dine organisationspolitikker for Cloud begrænser deling af ressourcer baseret på domæne- eller organisationsressource. Hvis du vil konfigurere en eksport, skal du gennemtvinge kontoadgang under konfigurationen.