Nieuwe bulksgewijze gegevensexport starten

Best practices

• Let op hoeveel gegevens er worden opgeslagen. De gegevens van je project worden voor altijd verzameld, tenzij je een vervaltijd instelt. Stel geschikte vervaltijden in voor de partities om je opslagkosten te beheren.
  • Voor de gegevens worden de opslag- en zoekopdrachtkosten van Google Cloud in rekening gebracht, maar tot een bepaald niveau is het gebruik kosteloos.

Inleiding tot bulksgewijze gegevensexport van Search Console - Google Search Console-training

Doorlopende bulksgewijze gegevensexport instellen en starten

Vereisten

• Stel een Google Cloud-project met facturering in en zet BigQuery aan, zoals beschreven op de installatiepagina. Er is een kosteloos gebruiksniveau, maar daarboven worden er kosten in rekening gebracht voor de opslag en het gebruik van zoekopdrachten.

In de Google Cloud Console

1. Open de Google Cloud Console.
  2. Schakel over naar het Google Cloud-project waarnaar je gegevens wilt exporteren.
  3. Zet BigQuery aan in het project:
    1. Ga in de zijbalk naar APIs & Services (API's en services) > Enabled APIs & Services (Aangezette API's en services)
    2. Als BigQuery niet aanstaat, klik je op + ENABLE APIS AND SERVICES (API'S EN SERVICES AANZETTEN) en zet je de BigQuery API en BigQuery Storage API aan.
  4. Sta Search Console toe om gegevens naar je project te dumpen:
    1. Ga in de zijbalk naar IAM and Admin (IAM en beheer). Op de pagina staat Permissions for project <jouw_project> (Rechten voor project jouw_project).
    2. Klik op + GRANT ACCESS (TOEGANG GEVEN) om een zijvenster met Add principals (Hoofdaccounts toevoegen) te openen.
    3. Plak in New Principals (Nieuwe hoofdaccounts) de volgende serviceaccountnaam:
      • search-console-data-export@system.gserviceaccount.com
    4. Geef het account 2 rollen: BigQuery Job User (BigQuery-taakgebruiker, bigquery.jobUser in de opdrachtregelinterface) en BigQuery Data Editor (BigQuery-gegevensbewerker, bigquery.dataEditor in de opdrachtregelinterface).
    5. Klik op Save (Opslaan).

In Search Console

1. Stel je Google Cloud-project in zoals hierboven beschreven.
  2. Ga voor je property naar Instellingen > Gegevens in bulk exporteren.
  3. Kopieer de project-ID (niet het projectnummer) van je Google Cloud Console-project en plak deze in het veld Cloud-project-ID. (De project-ID staat op de pagina met projectinstellingen.)
  4. Kies een naam voor de dataset. De naam is standaard searchconsole, maar als je van meerdere property's naar één project-ID wilt exporteren, moet je voor elke Search Console-property verschillende datasetnamen opgeven. De naam van de dataset begint altijd met de tekenreeks searchconsole, ook als je deze aanpast.
  5. Selecteer een locatie voor de dataset in de lijst. Search Console maakt tijdens de eerste export je dataset op deze locatie. Je kunt deze locatie niet makkelijk meer wijzigen nadat je exports zijn gestart.
  6. Klik op Doorgaan om je keuzes te bevestigen en de regelmatig geplande exports te starten. Als er meteen een probleem wordt gevonden (zoals met de toegang), word je als het goed is relatief snel op de hoogte gesteld. Anders begint Search Console binnen een dag met het exportproces.
  7. De eerste export vindt maximaal 48 uur na de geslaagde configuratie in Search Console plaats. De eerste export bevat gegevens voor de dag van de export. Als Search Console een niet-aanhoudende fout tegenkomt, wordt de volgende dag opnieuw geprobeerd te exporteren zoals gepland.
  8. Nadat de tabellen zijn gemaakt, kun je een vervaltijd voor de partitie instellen, maar het schema niet wijzigen (bijvoorbeeld een kolom toevoegen). Als je het schema wijzigt, mislukt de export.

Als je historische gegevens van vóór de eerste instelling wilt weergeven, gebruik je de Search Console API of de rapporten.

Volgende stappen