Alternatieve URL

Als Google vergelijkbare URL's vindt die geschikt zijn voor specifieke apparaten (AMP-pagina's, desktopbrowser, mobiele browser) of zijn gemarkeerd als vertalingen van dezelfde pagina, kan Google ze markeren als alternatieven voor dat apparaattype of die taal. Indien van toepassing worden alternatieve versies weergegeven, afhankelijk van de taal of het apparaat van de gebruiker. Pagina's kunnen expliciet door de paginamaker worden gemarkeerd als alternatieven met hreflang- of rel=alternate-tags of in een sitemap. Google kan ook vaststellen dat een niet-gemarkeerd duplicaat een goede alternatieve URL is. Alternatieven zijn een subset van dubbele URL's.