Onko URL-osoite tai kuva Googlen käytettävissä

Googlen pääsy sivulleni

Sivuston vianetsintä auttaa määrittämään, onko sivu tai URL-osoite Googlen käytettävissä. Saatavilla tarkoittaa, että Googlen indeksointirobotti (Googlebot) pääsee sivulle. Jos sivu ei ole käytettävissä, se voi edellyttää salasanaa, se voidaan estää Googlelta robots.txt-tiedostolla (tämä estää indeksoinnin) tai sillä voi olla noindex-tagi tai ‑komento, mikä ei estä pääsyä, mutta estää Googlea lisäämästä sivun hakemistoon.

Seuraavilla tavoilla voit testata, onko joko verkkosivu tai kuva Googlen käytettävissä.

Jos URL-osoite kuuluu omistamaasi Search Console ‑omaisuuteen

1. Avaa URL-tarkastustyökalu.
  2. Lisää testattavan sivun tai kuvan URL-osoite.
    • Jos haluat nähdä, saiko Google pääsyn sivulle viimeisen indeksoinnin aikana, laajenna Kattavuus-osio ja katso tulokset alla kuvatulla tavalla.
    • Jos haluat nähdä, voiko Google käyttää resurssia nyt, valitse Testaa live-URL-osoite, laajenna Kattavuus-osio ja tutki tuloksia alla kuvatulla tavalla.
  3. Tutki testitulosten arvoja:
    • Sallitaanko indeksointi? – Pitäisi olla "Kyllä". Jos näin ei ole, sivu ei ole Googlen käytettävissä (se on luultavasti robots.txt-säännön estämä).
    • Sivuhaku: Pitäisi olla "Onnistui". Jos näin ei ole, sivu ei ole Googlen käytettävissä, ja tulos selittää syyn.
    • Sallitaanko hakemistoon lisääminen? – Pitäisi olla "Kyllä". Muussa tapauksessa sinulla on noindex-tagi tai ‐sääntö, joka estää resurssin näkymisen Googlen hakutuloksissa.

Jos URL-osoite ei kuulu omistamaasi Search Console ‑omaisuuteen

Kyseessä on esimerkiksi sivullasi oleva kuva, jota hostataan toisella verkkotunnuksella.

1. Avaa Rich-tulosten testi
  2. Lisää testattavan sivun tai kuvan URL-osoite ja valitse Testaa URL-osoite.
  3. Laajenna tulosten Indeksointi-osio.
  4. Sinun pitäisi nähdä seuraavat tulokset:
    • Sallitaanko indeksointi? – Pitäisi olla "Kyllä". Jos näin ei ole, sivu ei ole Googlen käytettävissä (se on luultavasti robots.txt-säännön estämä).
    • Sivuhaku: Pitäisi olla "Onnistui". Jos näin ei ole, sivu ei ole Googlen käytettävissä, ja tulos selittää syyn.
    • Sallitaanko hakemistoon lisääminen? – Pitäisi olla "Kyllä". Muussa tapauksessa sinulla on noindex-tagi tai ‐sääntö, joka estää resurssin näkymisen Googlen hakutuloksissa.