Verkkovastaavan UKK

Vastauksia yleisimpiin kysymyksiin Googlesta ja Verkkovastaavan työkaluista

Tässä artikkelissa esitellään vastauksia useimmin kysyttyihin orgaanista hakua koskeviin kysymyksiin.

Tässä artikkelissa:

Sivustosi sijoitus hakutuloksissa

Miten saan ihmiset lisäämään sivustooni johtavia linkkejä?

Paras tapa saada sivustoosi johtavia linkkejä on luoda yksilöllistä ja hyödyllistä sisältöä, johon muut käyttäjät haluavat linkittää. Google löytää useimmat luonnottomat Verkkovastaavan ohjeitamme rikkovat linkit (esimerkiksi linkit, jotka tulevat linkkienvaihto-ohjelmista tai maksetuista linkkiohjelmista tai jotka on luotu automaattisesti). Kyseisiin ohjelmiin osallistumisesta on siis luultavasti enemmän haittaa kuin hyötyä. Tästä videosta saat lisätietoja:

Sivustoni sijoittui ennen todella hyvin, mutta jostain syystä ei enää. Mitä on tapahtunut?

Internet on orgaaninen ja jatkuvasti muuttuva ekosysteemi. Sivustosi suoriutuminen hakutuloksissa voi muuttua useista syistä. Googlella saattaa olla ongelmia sivustosi indeksoinnissa tai ongelmia voi aiheuttaa sisältösi. Voit aloittaa vianetsinnän tutustumalla ohjeaiheeseen sivustoni ei suoriudu hyvin hakutuloksissa.

Miten +1-painike vaikuttaa sivustoni liikenteeseen?

Sivusi yhteydessä hakutuloksissa näytettävät henkilökohtaiset merkinnät voivat parantaa sivustosi näkyvyyttä ja tehdä sivustosi katkelmasta houkuttelevamman, mikä taas voi kasvattaa sivusi linkkiä klikkaavien käyttäjien lukumäärää. Kehitämme tapoja tarjota verkkovastaaville enemmän tietoa +1-painikkeen vaikutuksesta sivustojen sijoittumiseen hakutuloksissa – seuraa tiedotteitamme!

+1-painikkeen UKK

.com, .org, .gov, .ponies – vaikuttaako verkkotunnukseni sivustoni suoriutumiseen haussa?

Google pyrkii palauttamaan käyttäjille parhaat ja osuvimmat hakutulokset verkkotunnuksesta huolimatta. Jos järjestelmämme määrittää, että paras tulos löytyy uudelta gTLD-sivulta, näytämme kyseisen sivun hakutuloksissa.

Vaikuttaako +1 sivustoni suoriutumiseen hakutuloksissa?

Kavereiden ja tuttujen suosittelema sisältö on yleensä osuvampaa kuin tuntemattomien ihmisten suosittelema sisältö. Esimerkiksi asiantuntijan kirjoittama elokuva-arvostelu on hyödyllinen, mutta kanssasi samanlaisista elokuvista pitävän kaverin arvostelu voi olla vielä parempi. Siksi +1-maininnat ovat hyödyksi Googlen määritellessä sivusi osuvuuden käyttäjän kyselyyn. Tämä on yksi monista signaaleista, joiden avulla Google voi määrittää sivun osuvuuden ja sijoituksen, ja korjailemme algoritmiamme jatkuvasti parantaaksemme hakutuloksien yleistä laatua. Otamme +1-maininnat sijoitusperusteena hiljalleen käyttöön ja arvioimme tarkkaan, miten kyseiset signaalit vaikuttavat hakutulosten laatuun.

+1-painikkeen UKK

Voiko kilpailija vahingoittaa jotenkin sivustoni sijoitusta hakutuloksissa?

Teemme kaikkemme varmistaaksemme, että kilpailijat eivät voi vaikuttaa negatiivisesti toisten sivustojen sijoituksiin. Jos olet huolissasi jostakin toisesta sivustosta, joka sisältää linkkejä sivustoosi, suosittelemme, että otat yhteyttä kyseisen sivuston verkkovastaavaan. Google kokoaa ja järjestelee verkossa julkaistua tietoa, mutta ei hallitse sivujen sisältöä.

Minkä tekniikoiden vuoksi Google voi merkitä sivustoni roskapostiksi hakutuloksissa?

Googlen tavoitteena on tarjota käyttäjien hakukyselyihin parhaita ja osuvimpia tuloksia. Joskus verkkovastaavat käyttävät tarkoituksella tai tahattomasti tekniikoita, joiden tarkoituksena on huijata järjestelmää. Sivustossa saattaa esimerkiksi olla piilotekstiä tai -linkkejä tai se saattaa käyttää peittämistä tai harhaanjohtavia uudelleenohjauksia. Verkkovastaavan ohjeidemme laatusäännöissä kuvataan joitakin haitallisia käytäntöjä, joista voi aiheutua seurauksia.

Tein sivustooni muutoksia, eikä se enää riko Verkkovastaavan ohjeita. Miten voin vahvistaa, että Google tietää sivustoni olevan taas kunnossa?

Lähetä uudelleenarviointipyyntö. Huomaa kuitenkin, että sen käsittely saattaa kestää useita viikkoja. Valitettavasti emme voi tällä hetkellä vastata uudelleenarvioimispyyntöihin. Jos uudelleenarviointipyynnön lähettämisestä on kulunut useita viikkoja eikä sivustosi suosio hakutuloksissa ole muuttunut, todennäköisesti sivustosi ei edelleenkään noudata Verkkovastaavan ohjeita, tai sitten sivustosi ei vain pärjää niin hyvin kuin toivoisit.

Miksi kuviani ei näy Google-kuvahaussa?

Voit yleensä parantaa kuviesi suoriutumista kuvahaussa antamalla Googlelle kuvistasi mahdollisimman paljon tietoja. Voit antaa tietoja antamalla kuville yksityiskohtaiset ja hyödylliset tiedostonimet tai alt-tekstit tai lähettämällä kuvasivustokartan.

Miksi videoitani ei näy Google-haussa?

Voit auttaa meitä löytämään ja indeksoimaan videosisältösi luomalla ja lähettämällä videosivustokartan. Videosivustokartta kertoo Googlelle sivustosi videoista, joita emme muuten välttämättä löytäisi. Sen avulla voit myös antaa videoista hyödyllistä tietoa, kuten niiden nimet tai kestoajat.

Sivustosi hakutulos

Sivuni kohdalla näkyy väärä otsikko

Kaikkien hakutuloksien ensimmäinen rivi on verkkosivun otsikko. Tämä teksti otetaan yleensä sivun <title> (otsikko) -tunnisteesta, ja se näkyy myös selaimen otsikkopalkissa. Joskus (yleensä kun otsikkotunnisteen teksti ei merkitse mitään tai sivua ei voi indeksoida) Google ottaa otsikon sivuun johtavan linkin ankkuritekstistä tai Open Directory Project:ista.

Sivusi otsikko antaa Googlelle myös lisätietoja sivun sisällöstä. Osuvat ja hyödylliset otsikot auttavat käyttäjiä päättämään, mitä tulosta he klikkaavat hakutulossivulla.

En halua, että sivustoni hakutuloksissa näkyy katkelma sivustostani.

Google yrittää automaattisesti käyttää sivun osaa, joka on osuvin hakijan kyselyyn nähden. Voit estää Googlea näyttämästä katkelmia sisällönkuvauskentän avulla, tai voit auttaa meitä valitsemaan hyvän katkelman kirjoittamalla hyödyllisiä sisällönkuvaustietoja.

Ketkä näkevät +1-painikkeen Google-haussa?

+1-painike näytetään englanninkieliseen google.comiin kirjautuneille käyttäjille, jotka käyttävät modernia selainta. +1-painike voi näkyä, vaikka et olisi kirjautunut sisään, mutta painikkeen klikkaaminen tuo esiin kirjautumispyynnön.

+1-painikkeen UKK

Miten saan tähdet (tai hinnat tai arvostelut) näkymään sivustoni hakutuloksessa?

Jotkin sivustot, erityisesti suuret arvostelusivustot, käyttävät RDFa-, mikrotiedot- tai mikromuodot-merkintöjä sisältönsä jäsennellyn tiedon, kuten arvostelujen, tuotetietojen tai yhteystietojen, merkintään. Tämä voi auttaa käyttäjiä, mutta sinun ei tarvitse välttämättä merkitä sivustosi sisältöä jäsennellysti.

Mikä on sivun välimuistiin tallennettu versio?

Google luo linkin sivun nykyiseen versioon ja tallentaa välimuistiin kopion sivun viimeaikaisesta versiosta. Välimuistikopiosta näet, miltä sivu on näyttänyt viime aikoina, ja välimuistikopio on katsottavissa myös silloin, kun nykyinen versio ei ole saatavilla. Voit myös katsoa tekstimuotoista versiota välimuistiin tallennetusta sivusta. Koska hakukoneet indeksoivat lähinnä tekstiä, tämä on hyvä tapa nähdä, miten Google näkee sivun. (Jos esimerkiksi tärkeä sisältö ei näy sivun tekstimuotoisessa versiossa, syy voi olla, että sisältö on upotettu kuvaan tai muutoin hakukoneiden saavuttamattomissa.)

Miten voin muuttaa linkkejä, jotka näkyvät sivustoni hakutuloksessa?

Sivustolinkit ovat algoritmien avulla luotuja linkkejä, jotka auttavat käyttäjiä navigoimaan nopeasti heidän hakukyselyynsä liittyviin sivustosi osiin. Kaikilla sivustoilla ei ole sivustolinkkejä, eivätkä ne ole aina käytettävissä. Sivustolinkkejä näytetään tulosten yhteydessä vain silloin, kun ne arvioidaan hyödyllisiksi käyttäjille.

Jos sivustosi rakenne estää algoritmejämme löytämästä hyviä sivustolinkkejä tai sivustosi sivustolinkit eivät ole käyttäjän kyselyn kannalta osuvia, niitä ei näytetä. Voit kuitenkin parantaa sivustolinkkiesi laatua noudattamalla ohjeitamme. Voit esimerkiksi varmistaa, että sivustosi kaikilla sisäisillä linkeillä on kuvaava, tiivis ja toistoa välttävä alt-teksti ja ankkuriteksti.

Miksi sivustoani ei näy paikallisyritystuloksissa?

Jos Google havaitsi, että kyselysi liittyy tiettyyn sijaintiin (esimerkiksi [oulu pizza]) näytämme kartan, jossa on hakuun liittyviä sijainteja. Saatamme myös näyttää kartan vieressä aiheeseen liittyviä kuvia, esimerkiksi Helsinkiä koskevien tuloksien yhteydessä kuvan Eduskuntatalosta.

Jos sinulla on yritys tai muu kohde, joka ei näy kartalla hakutuloksissa, varmista, että se on lisätty Google Places -palveluun.

Tietojen poistaminen Googlen hakutuloksista

Miten voin poistaa sivun Googlesta?

Google ei hallitse verkon sisältöä, joten ennen kuin sivu poistetaan hakutuloksistamme, sen omistajan täytyy muuttaa sitä tai poistaa se. Jos omistat sivun itse, tee siihen haluamasi muutokset. Näemme muutokset seuraavat sivun indeksoinnin yhteydessä ja päivitämme hakemistomme.

Voit nopeuttaa poistoprosessia muutosten tekemisen jälkeen lähettämällä URL-osoitteen poistopyynnön. Jos et ole sivuston omistaja eikä verkkovastaava poista sisältöä, voit silti vaatia tiettyjen luottamuksellisten tai henkilökohtaisten tietojen poistoa. Niitä ovat esimerkiksi henkilötunnus, pankkitilin numero tai allekirjoitus.

Miten voin poistaa välimuistiin tallennetun version sivusta?

Jos sivu on muuttunut ja haluat nopeuttaa vanhentuneen tiedon poistamista, voit lähettää poistopyynnön ja valita vaihtoehdon "Poista sivu vain välimuistista". Jos et halua Googlen näyttävän sivusta koskaan välimuistiin tallennettua versiota, käytä noarchive-sisällönkuvauskenttää.

Joku käyttää sisältöäni tai loukkaa tekijänoikeuttani. Miten saan tällaisen sivun poistettua?

Jos huomaat, että jokin toinen sivusto kopioi sisältöäsi keräämällä ja julkaisemalla sitä uudelleen ilman asiaankuuluvia viittauksia, tämä ei luultavasti vaikuta negatiivisesti sivustosi sijoitukseen Google-hakutulossivuilla. Jos löydät sivuston, joka kopioi sisältöäsi erittäin selvästi, voit tehdä DMCA-pyynnön vahvistaaksesi tekijänoikeutesi sisältöön sekä esittääksesi pyynnön toisen sivuston poistamisesta Googlen hakemistosta.

Miten voin pitää sisältöni poissa Googlen hakutuloksista?

Jos sisältösi on yksityistä, estä sen käyttö palvelimella salasanasuojauksella. Älä luota siihen, että robots.txt-tiedosto, sisällönkuvauskenttä tai header-osion tunnisteet estävät yksityisen sisällön julkistamista. Tällä videolla annetaan suosituksia eri tavoista estää Googlea ja muita hakukoneita indeksoimasta yksityistä sisältöä.

Voit myös käyttää noindex-sisällönkuvauskenttää, joka kieltää hakukoneita indeksoimasta tiettyä sivua. Varmista tällöin, ettei kyseisen sivun käyttöä ole kielletty robots.txt-tiedostossa. Jos sivun indeksointi ei ole sallittua, emme voi lukea ja noudattaa siihen lisättyä noindex-sisällönkuvauskenttää.

Voit myös käyttää X-Robots-Tag-sääntöä, joka lisää muille kuin HTML-sivuille Robots Exclusion Protocol (REP) -sisällönkuvauskenttien tuen. Tällä säännöllä voit hallita myös videoita, laskentataulukoita ja muita indeksoitavia tiedostotyyppejä.

Miksi URL-poistopyyntö evättiin?

Pyynnön eväämisen vieressä näkyy lisätietokuvake () tai -linkki. Sen kautta saat lisätietoja siitä, miksi poistopyyntösi evättiin.

Jos olet pyytänyt kokonaisen hakemiston tai sivuston poistamista, poisto ei onnistu, ellei kyseisen sisällön käyttöä ole estetty robots.txt-tiedostossa. (404-koodin palauttaminen ei riitä.)

Jos olet pyytänyt poistoa välimuistista, varmista, että olet kirjoittanut pyyntöön poistetun sivuston URL-osoitteen (esim. http://www.example.com) etkä Googlen välimuistikopion osoitetta (esim. http://209.85.273.132/search?q=cache:VE9bONM_7xsJ:www.example.com).

Varmista, että URL-osoite on täyttänyt poistovaatimukset. Jos poisto ei onnistu vieläkään, lähetä uusi kysymys keskusteluryhmään ja anna lisätietoja, kuten poistettavan sisällön ja eväyspyynnön tiedot.

Jos et löydä vastausta kysymykseesi tältä sivulta, tutustu Googlen verkkovastaavien ohjeisiin, joissa kerrotaan myös, miten voit ottaa Googleen yhteyttä. Googlen verkkovastaavien ohjekeskusteluryhmässä saat neuvoja Googlen työntekijöiltä ja muilta verkkovastaavilta.

Tarjoamme viralliset Google-keskusteluryhmät seuraavilla kielillä: Dansk •Deutsch • Español • Français • Italiano • Magyar • Nederlands • Polski • Português • Suomi • Svenska • Türkçe • Русский • العربية • 中文(简体) • 日本語 • 한국어

Tämän lisäksi voit tutustua kattaviin UKK-lisäartikkeleihin keskusteluryhmämme kumppanisivustolla. Uusimmat uutiset kuulet Googlen ylläpitokeskuksen virallisesta blogista.