Ofte stillede spørgsmål fra webmastere

Denne artikel indeholder svar på de spørgsmål om organisk søgning, som vi oftest får her hos Google.

I denne artikel:

Crawl og indeksering

Mit website er ikke indekseret endnu

Crawl og indeksering er processer, som kan tage tid, og som afhænger af mange faktorer. Generelt kan vi ikke forudsige eller garantere, hvornår eller om dine webadresser bliver crawlet eller indekseret. Når du kigger på indekseringen af et website i Search Console, skal du sørge for, at begge versioner med og uden "www" (f.eks. "www.example.com" og "example.com") er bekræftede, og at du har angivet et foretrukket domæne. Husk, at en sitemapfil kan give os flere oplysninger om dit website, men den garanterer ikke indeksering eller en højere rangering af dit website.

Der er flere artikler i Hjælp, der forklarer disse processer:

Generelt er den mest almindelige årsag til, at et website ikke er indekseret, at det bare er for nyt. Hav tålmodighed, og bed Google om at crawle og indeksere det. Her er andre almindelige årsager til, at et website eller dele af et website endnu ikke er blevet indekseret:
  • Websitet er muligvis ikke effektivt forbundet via flere links fra andre websites på internettet.
  • Websitets udformning kan vanskeliggøre crawl og indeksering. Kan det være, at selve websitet udtrykkeligt blokerer for crawl eller indeksering?
  • Måske var det midlertidigt utilgængeligt, da vi forsøgte at crawle det? I dette tilfælde kan du muligvis finde crawlfejl i Search Console.
  • Sørg for, at websitet overholder vores retningslinjer for webmastere, og at det ikke er blevet hacket eller på anden måde ændret af en tredjepart.
  • I meget sjældne tilfælde kan det ske, at indhold, der tidligere blev hostet på et domænenavn, forårsager problemer. I dette tilfælde kan det være en god idé at indsende en anmodning om ny vurdering med oplysninger om ændringen af indhold og ejerskab.
  • Hvis websitet for nylig er flyttet til en anden adresse, skal du sørge for, at du følger vores retningslinjer for flytning af et website.
  • Det er muligt, at en tidligere ejer eller en anden med adgang til websitet har anmodet om fjernelse via Search Console. Du kan annullere sådanne anmodninger ved at gå til "Websitekonfiguration"/"Webcrawleradgang"/"Fjern webadresser" på din Search Console-konto.

Det samme indhold er tilgængeligt på to af mine domæner. Hvordan fortæller jeg Google, at de to domæner er det samme website?

Brug en 301-omdirigering til at dirigere trafik fra det alternative domæne (example2.org) til dit foretrukne domæne (example.com). Dette fortæller Google, at der altid skal søges efter dit indhold på ét sted, og det er den bedste metode til at sikre, at Google (og andre søgemaskiner) kan crawle og indeksere dit website korrekt. Rangeringssignaler (såsom PageRank eller indgående links) medtages korrekt i 301-omdirigeringer. Hvis du skifter domæne, kan du læse om nogle optimale løsninger til flytningen.

Har jeg kopieret indhold? Bliver jeg straffet for det? Hvad skal jeg gøre ved det?

I de fleste tilfælde betyder det ikke, at dit website bliver straffet, hvis du har kopieret indhold på dit website. Læs denne artikel lige nu. Hvis du stadig er bekymret eller gerne vil have flere oplysninger, skal du læse de følgende artikler (du er ikke den første, der spørger om kopieret indhold):

Er det bedre at bruge undermapper eller underdomæner?

Du bør vælge det, der er lettest for dig at organisere og administrere. Google har ingen præferencer set fra et indekserings- og rangeringsperspektiv.

Får mit website en bedre rangering i Google, hvis jeg validerer koden på mit website med et værktøj som f.eks. W3C-validatoren?

Nej, i hvert fald ikke direkte. Det kan dog øge populariteten af dit website i det omfang, at oprydning af din HTML forbedrer gengivelsen af dit website i en række forskellige browsere, gør det mere tilgængeligt for brugere med nedsat funktionsevne eller for brugere, der åbner dine sider på computere eller andre enheder. Dette kan give mere trafik, naturlige links til dit website (som kan hjælpe med din Google-rangering) og så videre.

Jeg bruger en hostingtjeneste til mit website, der bruger rammer, "maskerede omdirigeringer" eller "maskeret videresendelse". Har det indflydelse på crawl, indeksering eller rangering af mit website?

Vi anbefaler, at du altid hoster dit indhold direkte ved hjælp af dit domænenavn. Brug af en videresendelsestjeneste, der anvender rammer, gør det generelt umuligt at crawle, indeksere og rangere dit indhold ved hjælp af dit domænenavn.

Jeg har ændret noget tekst på mine sider. Hvorfor opdateres den ikke i søgeresultaterne?

Crawl og indeksering af sider på et website kan tage noget tid. Det er ikke muligt at gennemtvinge en opdatering, men de følgende tips kan muligvis bidrage til at fremskynde processen:

Mit website anvender sider, der er lavet med PHP, ASP, CGI, JSP, CFM osv. Bliver de stadig indekseret?

Ja. Googlebot vil generelt kunne crawle, indeksere og rangere dem uden problemer, forudsat at disse teknologier viser sider, der er synlige i en browser. Vi har ingen præferencer. Der er ingen forskel på dem med hensyn til crawl, indeksering og rangering, så længe vi kan crawle dem. Du kan eventuelt dobbelttjekke, hvordan en søgemaskines webcrawler vil se din side, ved at bruge en tekstbaseret browser som f.eks. Lynx til at få vist dine sider.

Jeg har for nylig købt et domæne, der tidligere var knyttet til et spamwebsite. Hvad kan jeg gøre for at sikre, at spamhistorikken ikke påvirker mit website nu?

Bekræft dit website i Search Console, og anmod om en ny vurdering af dit website. I din anmodning skal du give os besked om, at du for nylig har erhvervet domænet.

Placering af dit website i søgeresultater

Hvordan får jeg folk til at linke til mit website?

Den bedste måde at få folk til at linke til dit website på er at levere unikt, spændende indhold, som andre gerne vil linke til. Du bør dog sørge for at bevare kvalitetsindhold på dit website. Google er gode til at opdage unaturlige links, der overtræder vores retningslinjer for webmastere (f.eks. links, der stammer fra ordninger med linkudveksling eller betalte links, eller links som genereres automatisk), så det kan ende med at gøre mere skade end gavn at indgå i sådanne ordninger.

Denne video kan give dig nogle idéer til, hvordan du får folk til at linke til dit website:

What are some effective techniques for building links?

Mit website havde før en rigtig god rangering, men det har det ikke mere. Hvad er der sket?

Nettet er et organisk økosystem, der hele tiden forandrer sig, og ændringen af dit websites placering i søgeresultaterne kan skyldes mange forskellige ting. Måske har Google problemer med at crawle dit website, eller måske er der problemer med dit indhold. Du kan finde fejlen ved at læse Mit website klarer sig ikke godt i søgninger.

.com, .org, .gov, .ponies – har mit topdomæne indflydelse på søgeresultaterne for mit website?

Googles mål er at finde de bedste og mest relevante resultater til brugerne uanset topdomæne. Hvis vores system afgør, at det bedste resultat er en side på en ny gTLD, viser vi den side i søgeresultaterne.

Kan en konkurrent gøre noget for at skade mit websites placering i søgeresultaterne?

Vi arbejder virkelig hårdt på at sikre, at konkurrenter ikke kan påvirke andre websites' rangering. Hvis du er bekymret for et andet website, der linker til dit website, foreslår vi, at du kontakter webmasteren af det pågældende website. Google indsamler og organiserer oplysninger, der er udgivet på internettet. Vi har ingen kontrol over indholdet af disse sider.

Hvilke teknikker kan forårsage, at Google foretager en manuel handling mod spam på mit website i søgeresultaterne?

Vores mål er at give brugerne de bedste og mest relevante resultater for deres forespørgsel. Somme tider bruger webmastere – med eller uden forsæt – teknikker, der forsøger at snyde systemet. Et website kan f.eks. indeholde skjult tekst eller skjulte links eller anvende tilsløring eller luskede omdirigeringer. Afsnittet Retningslinjer for kvalitet i vores retningslinjer for webmastere beskriver nogle af de ulovlige handlinger, der kan føre til en manuel handling.

Jeg har foretaget nogle ændringer, så mit website ikke længere overtræder retningslinjerne for webmastere. Hvordan kan jeg sikre, at Google ved, at mit website er rent?

Send en anmodning om ny vurdering. Processen for ny vurdering kan tage adskillige uger. Desværre kan vi på nuværende tidspunkt ikke besvare hver enkelt anmodning om ny vurdering. Hvis der er gået flere uger, siden du sendte din anmodning om ny vurdering, og du endnu ikke har oplevet nogen ændringer i dit websites effektivitet, betyder det sandsynligvis, at dit website stadig er i strid med retningslinjerne for webmastere, eller også rangerer det bare ikke lige så godt, som du havde håbet.

Hvorfor vises mine billeder ikke i Google Billedsøgning?

Du kan generelt forbedre dine billeders placering i søgninger ved at give Google så mange oplysninger om billederne som muligt. Du kan gøre dette ved at angive detaljerede, informative filnavne og alt-tekst eller ved at indsende et billedsitemap.

Hvorfor vises mine videoer ikke i Google Søgning?

Du kan hjælpe os med at finde og indeksere dit videoindhold ved at oprette og indsende et videositemap. Det fortæller Google om videoer på dit website, som vi måske ellers ikke ville opdage, og du kan angive nyttige oplysninger, f.eks. titlen eller videoens længde.

Dit websites fortegnelse i søgeresultater

Der vises en forkert titel på min side

Den første linje i et søgeresultat er titlen på websiden. Teksten hentes for det meste fra indholdet af tagget <title> for den pågældende side (som også er den tekst, der vises i titellinjen i din browser).

Din sidetitel giver Google flere oplysninger om indholdet af siden. Relevante og nyttige titler hjælper også brugerne med at afgøre, hvilket website de skal vælge på resultatsiden.

Jeg vil ikke have, at der vises et uddrag fra mit website i søgeresultaterne for websitet.

Google forsøger automatisk at udtage den del af siden, som er mest relevant i forhold til brugerens forespørgsel. Du kan bruge tagget <meta name="robots" content="noindex"> til at forhindre, at Google viser uddrag, eller du kan hjælpe os med at udvælge gode uddrag ved at skrive nyttige metabeskrivelser.

Hvordan får jeg vist stjerner (eller priser eller anmeldelser) i søgeresultaterne for mit website?

Nogle websites, især store websites med anmeldelser, bruger RDFa, mikrodata eller mikroformater til at identificere strukturerede oplysninger, f.eks. anmeldelser, produktdata eller kontaktoplysninger, i deres indhold. Dette kan være nyttigt for brugerne, men det kræver, at du opmærker indholdet på dit website på en meget struktureret måde.

Hvad er en cachelagret version af en side?

Google linker til den aktuelle version af en side og gemmer også en kopi af en tidligere version af siden, så du kan se, hvordan den så ud for nylig, eller så du kan se den kopi, der er gemt i cachen, hvis den aktuelle side ikke er tilgængelig. Du kan også få vist en ren tekstversion af din cachelagrede side. Da søgemaskiner mest crawler tekst, kan du dermed se, hvordan Google ser din side. (Hvis vigtigt indhold f.eks. ikke er synligt i tekstversionen af siden, kan det skyldes, at det er indlejret i et billede eller på anden vis er utilgængeligt for søgemaskiner).

Hvorfor vises mit website ikke i resultater for lokale virksomheder?

Hvis Google registrerer, at din forespørgsel er baseret på placering (f.eks. [seattle pizza]), viser vi et kort med relevante placeringer. Derudover kan vi også vise relevante billeder sammen med kortet (vi viser f.eks. et billede af "Space Needle" i resultaterne for Seattle).

Hvis du har en virksomhed eller en anden placering, der ikke vises på et kort i søgeresultater, skal du sørge for, at den er føjet til Google My Business.

Fjernelse af oplysninger fra Googles søgeresultater

Hvordan får jeg fjernet en side fra Google?

Google kontrollerer ikke indholdet på nettet, så før vi fjerner en side fra vores søgeresultater, skal ejeren ændre eller fjerne den. Hvis du er ejeren, kan du blot foretage ændringerne selv. Vi ser dem, næste gang vi crawler dit website, hvorefter vi opdaterer vores indeks.

Når du har foretaget ændringerne, kan du fremskynde fjernelsesprocessen ved at indsende en anmodning om fjernelse af webadresse. Hvis du ikke ejer websitet, og webmasteren ikke vil fjerne indholdet, kan du stadig anmode om fjernelse af visse fortrolige eller personlige oplysninger, som f.eks. personnummer, bankkontonummer eller underskrift.

Hvordan kan jeg fjerne den cachelagrede version af en side?

Hvis en side har ændret sig, og det er vigtigt, at de forældede oplysninger fjernes hurtigt, kan du indsende en anmodning om fjernelse og vælge "Fjern kun siden fra cache". Hvis Google ikke skal vise et link til en cachelagret version af en side, kan du bruge metatagget noarchive.

Nogen bruger mit indhold eller krænker min ophavsret. Hvordan kan jeg få fjernet deres sider?

Hvis et andet website kopierer dit indhold ved at indsamle og genudgive det, vil dette sandsynligvis ikke få nogen negativ indvirkning på dit websites placering i Googles søgeresultater. Hvis du opdager et særligt frustrerende tilfælde, er du velkommen til at indsende en DMCA-anmodning for at gøre krav på indholdet og anmode om at få fjernet det andet website fra Googles indeks.

Hvordan forhindrer jeg, at mit indhold vises i Googles søgeresultater?

Hvis dit indhold er privat, skal du anvende servergodkendelse (beskyttelse med adgangskode) for at blokere adgangen til det. Du kan ikke regne med, at robots.txt eller meta-/headertags forhindrer, at privat indhold bliver offentligt tilgængeligt. Denne video giver anbefalinger til, hvordan du forhindrer, at Google og andre søgemaskiner crawler privat indhold.

Matt Cutts diskuterer webmasterværktøjer

ugyldig

Du kan også bruge et noindex-metatag til at fortælle søgemaskinerne, at en bestemt side ikke skal indekseres. I så fald skal du sørge for, at siden ikke er angivet som ikke-tilladt i robots.txt-filen. Hvis vi ikke har tilladelse til at crawle siden, vil vi ikke kunne se og følge dens metatag.

Du kan også bruge X-Robots-Tag-direktivet, som føjer understøttelse af REP-metatagget (Robots Exclusion Protocol) til sider, som ikke er HTML-sider. Direktivet giver dig samme kontrol over dine videoer, regneark og andre filtyper, der indekseres.

Hvorfor blev min anmodning om fjernelse af en webadresse afvist?

Ud for afvisningen bør du kunne se ikonet eller et link til flere oplysninger. Her vises oplysninger om, hvorfor din anmodning om fjernelse blev afvist.

Hvis du har anmodet om, at et indeks eller et helt website skal fjernes, skal du blokere dette indhold med din robots.txt-fil, hvis anmodningen skal lykkes. (Det er ikke nok at returnere en 404-fejl).

Hvis du anmoder om en cachefjernelse, skal du sørge for, at du har indtastet webadressen for siden (f.eks. http://www.example.com) og ikke webadressen for Googles cacheversion (f.eks. http://209.85.273.132/search?q=cache:VE9bONM_7xsJ:www.example.com).

Sørg for, at din webadresse lever op til kravene for fjernelse. Hvis du stadig ikke ved, hvad du skal gøre, kan du stille et spørgsmål i vores forum, hvor du medtager oplysningerne, bl.a. hvad du prøver at fjerne, og hvad der angives som årsagen til afvisningen.

Hvis du ikke kan finde svaret på dit spørgsmål på denne side, kan du gå til Hjælp til Google-webmastere (her kan du også se, hvordan du kontakter Google). I Googles hjælpeforum for webmastere kan du få hjælp fra Google-medarbejdere og andre webmastere.

De officielle Google-fora findes på følgende sprog: Deutsch • Español • Français • Italiano • Nederlands • Polski • Português • Türkçe • Русский • العربية • 中文(简体) • 日本語 • 한국어

Du kan også gå til den udvidede side med yderligere Ofte stillede spørgsmål på vores forumwebsite. Læs de seneste nyheder på den officielle Google Webmaster-blog.