Entiteit opzoeken

Zoek een entiteit op uit de laatste opname van je feed om de entiteitstatus en andere details te bekijken.

De tool Entiteit opzoeken toont geen status van entiteiten in de Google Kenniskaart. De tool toont de status van de entiteit in de meest recente feedopname.

Een entiteit opzoeken

Je kunt op verschillende manieren naar een entiteit in je feed zoeken:

• Geef de hele entiteits-ID op via de zoekbalk bovenaan de pagina in Search Console in je catalogusproperty of
  • Klik in de navigatiebalk op Entiteit opzoeken en geef de hele entiteits-ID op in de zoekbalk of
  • Klik op het zoekicoon  naast een entiteit in een lijst met entiteiten, zoals de lijst met voorbeeldentiteiten van een bepaald type in het feedrapport.

Als je naar een entiteit zoekt, zie je zoekresultaten voor de meest recente opname van elke feed in de property. Klik op een zoekresultaat voor meer informatie over de entiteit in die feed. Bekijk de mogelijke redenen waarom een entiteit niet kan worden gevonden.

Meldingen over mislukte live feeds

Als er een probleem is met het verwerken of pushen van de live feed, zie je een waarschuwing op de pagina's met resultaten en details in de Entiteit opzoeken voor de live feed. De resultaten in Entiteit opzoeken zijn afkomstig van de laatste opname.

Resultaten

In de resultaten zie je de entiteitsgegevens die zijn verkregen uit de meest recente opname voor elke feed, ongeacht of de opname is geslaagd.

• Als de entiteit niet aanwezig was bij de laatste opname, wordt dit aangegeven in de resultaten.
  • Als de entiteit niet aanwezig was bij de laatste opname maar wel bij eeneerdere opname in de afgelopen 30 dagen, kun je de entiteitsgeschiedenis bekijken door op de entiteitspagina te klikken. Klik daarna op de knop Entiteitsgeschiedenis bekijken.
  • Als de entiteit de afgelopen 30 dagen niet in een feed heeft gestaan, wordt de hele geschiedenis verwijderd en verschijnen de resultaten alsof de entiteit nooit in de feed heeft gestaan.

Entiteitstatus

De entiteitstatus weerspiegelt de status van het item in de meest recente opname. De volgende waarden zijn mogelijk:

• Geldige entiteit: De entiteit is gevonden en alle vereiste en aanbevolen velden zijn opgegeven en juist.
  • Geldige entiteit met waarschuwingen: De entiteit is gevonden en komt in aanmerking om naar Google te worden gepusht vanuit een live feed, maar bevat enkele niet-kritieke problemen of voorgestelde verbeteringen.
  • Ongeldige entiteit: De entiteit is gevonden, maar er zijn kritieke fouten die voorkomen dat de entiteit vanuit een live feed naar Google wordt gepusht.
  • Geen entiteit gevonden: De opgegeven entiteit kan niet worden gevonden in de meest recente opname van de afgelopen 30 dagen. Mogelijke redenen zijn:
    • De entiteit is niet aanwezig in de meest recente opname van de feed, of
    • Er zijn in de afgelopen 30 dagen geen opnamen voor de feed verwerkt (dat wil zeggen: geen opnamen met een status die begint met Gegevens verwerkt), of
    • De entiteit bevindt zich in een bestand dat niet kan worden gelezen, of
    • Je hebt een typfout gemaakt in de entiteits-ID

Via welke opnamen wordt gezocht?
Met Entiteit opzoeken wordt alleen gezocht via de laatste opnamepoging, ongeacht of deze is geslaagd. Tijdens een opname probeert Google alle bestanden in de feed te lezen. Als 1 bestand niet kan worden gelezen, mislukt de opname, maar bevat de doorzoekbare voorraad alle bestanden die wel zijn gelezen.

Entiteitgegevens

Als je informatie over de laatste verwerkte opname van een entiteit in elke feed in je property wilt bekijken, zoek je naar de entiteit en klik je vervolgens op een zoekresultaat voor een feed. Je kunt de volgende gegevens van een entiteit bekijken:

• Laatste update: De opnamedatum waarvoor gegevens worden getoond. Deze informatie omvat de datum en tijd van de laatste feedopname. Voor een succesvolle live feed is dit de entiteit die mogelijk naar de Kenniskaart is gepusht. Entiteiten uit mislukte feeds of niet-live feeds hebben geen invloed op de Kenniskaart.
  • Status: Status van de entiteit.
  • Bronbestand: Het pad of de URL van het bronbestand dat deze entiteit bevat. (Sommige oudere property's die een verouderd opnamesysteem gebruiken, zien deze informatie misschien niet. We hopen dit snel op te lossen.)
  • Entiteitscode: Bekijk de onbewerkte broncode voor de entiteit door op Entiteitscode tonen te klikken.
  • Status en gegevens: Bevat de volgende informatie:
    • Status van de entiteit.
    • Alle entiteitsvelden en -waarden voor deze instantie, ongeacht of deze geldig zijn. Ontbrekende velden worden niet getoond in deze lijst, maar wel in de fout- en waarschuwingsinformatie. Klik op de veldnaam om de code voor dit veld te bekijken.
    • Eventuele fouten of waarschuwingen die zijn gevonden voor deze entiteit.
      • Klik op de fout of waarschuwing om aanvullende oplossingsinformatie over de fout te bekijken.
      • Je ziet fouten en waarschuwingen net boven het veld waarop ze van toepassing zijn. Als de fout niet kan worden gekoppeld aan een specifiek veld, zie je de fout of waarschuwing bovenaan de tabel met velden.

Entiteitsgeschiedenis

Je kunt de statusgeschiedenis van een entiteit voor elke opname in elke feed in de afgelopen 30 dagen bekijken. De geschiedenis is beschikbaar, ongeacht of een entiteit aanwezig is of ontbreekt in de meest recente opname, zolang de entiteit in de afgelopen 30 dagen aanwezig was in een opname. Als de entiteit in de afgelopen 30 dagen niet is gevonden, zijn zoekacties en geschiedenis niet beschikbaar.

Zo bekijk je de entiteitsgeschiedenis:

1. Zoek de entiteit op zoals hierboven beschreven.
    • Als de entiteit is gevonden, klik je op de entiteit in de lijst met resultaten om de details te bekijken. Klik daarna op Geschiedenis.
    • Als de entiteit niet is gevonden maar in de afgelopen 30 dagen wel aanwezig was, klik je in de lege resultatenlijst op Entiteitsgeschiedenis bekijken.

Een opname verschijnt niet in de entiteitsgeschiedenis als de entiteit in een bestand stond dat niet kon worden gelezen tijdens die opname.