Canoniek

Een canonieke URL is de URL van de pagina die volgens Google het meest representatief is voor een groep dubbele pagina's. Als je bijvoorbeeld 2 URL's voor dezelfde pagina hebt (bijvoorbeeld example.com?dress=1234 en example.com/dresses/1234), kiest Google 1 URL als canonieke URL. Als je meerdere pagina's hebt die bijna identiek zijn, kan Google ze groeperen (bijvoorbeeld pagina's die alleen verschillen op basis van het sorteren of filteren van de content, zoals op prijs of artikelkleur) en 1 pagina kiezen als canonieke pagina. Google kan alleen de canonieke URL uit een set dubbele pagina's indexeren.

Een duplicaat kan zich in een ander domein bevinden dan de bijbehorende canonieke URL (zoals example.com/mypage en example2.com/myduplicate).

Meer informatie