Rapport om sidupplevelse

Rapporten om sidupplevelse sammanfattar besökarnas användarupplevelse på din webbplats. Läs mer om sidupplevelse på Google.

Öppna rapporten om sidupplevelse.

Om sidupplevelse

Sidupplevelsen utvärderas per webbadress. Testet och rapporten har tagits fram för att hjälpa webbplatser att skapa sidor med en bättre användarupplevelse för besökarna.

Sidupplevelsen på Google Sök rapporteras i Search Console enligt följande kriterier:

• Core Web Vitals
    Med rapporten Core Web Vitals testas hastigheten, responsiviteten och stabiliteten av sidhämtning för användarna. I rapporten Core Web Vitals får varje sida ett betyg på skalan Bra, Behöver förbättras eller Dålig. En sida måste ha betyget Bra för både CLS och LCP samt Bra (eller inte tillräckligt med data) för INP för att uppfylla kraven för statusen Bra sidupplevelse. Webbadresser utan rapporten Core Web Vitals kan inte visas i rapporten om sidupplevelse. Öppna Core Web Vitals-rapporten.
  • HTTPS-användning
    En sida måste visas via HTTPS för att statusen Bra ska kunna rapporteras i Search Console. Öppna HTTPS-rapporten.
Om det här är en webbplats med webbadressprefixet HTTP kategoriseras resursen som Inte godkänd och HTTPS-rapporten är inte tillgänglig för den resursen. Det beror på att en webbadress måste visas via HTTPS för att uppfylla kraven för statusen Bra. Om du har en motsvarande domänegendom eller en egendom med webbadressprefixet HTTPS kontrollerar du rapporten om sidupplevelse på den egendomen i stället. Använd till exempel inte rapporten om sidupplevelse för http://example.com. Använd den i stället för example.com eller https://example.com.

Rapportens omfattning

För att en webbadress ska räknas med i rapportdatan gäller följande:

• Det måste finnas data om webbadressen i rapporten Core Web Vitals. (Undantag: En webbadress utan data från Core Web Vitals-rapporten kan visas i rapporten om sidupplevelse om webbadressgruppen för den aktuella webbadressen visas i Core Web Vitals). I Core Web Vitals-rapporten ingår faktiska webbadresser, inte kanoniska webbadresser.
  • Webbadressen måste vara indexerad och ha visats på Google Sök.

Data saknas

Om meddelandet Det finns inte tillräckligt med data om användning för webbplatsen visas i stället för rapporten om sidupplevelse betyder det att egendomen är ny i Search Console eller att det inte finns tillräckligt med data i CrUX-rapporten (rapporten om användarupplevelse i Chrome) för att ge meningsfull information om den valda enhetstypen (dator eller telefon). Information om webbadresser samlas i CrUX-databasen oavsett om webbadressen finns på en egendom i Search Console eller inte, men det kan ta några dagar efter att egendomen skapats innan vi har hunnit analysera och lägga upp data från CrUX-databasen.

Om det står Ingen data för Core Web Vitals i rapporten betyder det att det inte finns tillräckligt med aktuell data för någon webbadress på din webbplats. Du behöver inte göra något: det är bara att vänta tills tillräckligt mycket användartrafik har sammanställts för att generera data för kortet.

Om det står Det finns inte tillräckligt med ny data om användning i rapporten finns det inte tillräckligt med aktuell CrUX-data för att generera information om Core Web Vitals. CrUX-data genereras utifrån användarbesök. Du behöver inte göra något: det är bara att vänta tills tillräckligt mycket användartrafik har sammanställts så att rapporten går att generera.