Browser-kompatibilitet

Brugere får normalt vist dit website ved hjælp af en browser. Der er små forskelle på, hvordan hver enkelt browser fortolker koden på dit website, og derfor kan dit website se lidt forskelligt ud for besøgende, der bruger forskellige browsere. Generelt bør du undgå afhængighed af browserspecifikke funktioner, som f.eks. at regne med at en browser registrerer en indholdstype eller kodning, som du ikke har specificeret. Derudover er der nogle trin, du kan udføre for at sikre, at dit website ikke opfører sig på uventede måder.

Test dit website i så mange browsere som muligt

Når du har udviklet dit webdesign, bør du gennemgå dit websites udseende og funktionalitet på flere browsere for at sikre, at alle dine besøgende får den oplevelse, du har anstrengt dig for at skabe. Ideelt skal du begynde at teste så tidligt som muligt under udviklingen af dit website. Forskellige browsere – og endda forskellige versioner af den samme browser – kan se dit website forskelligt. Du kan bruge tjenester som f.eks. Google Analytics til at få en fornemmelse af de mest populære browsere, der bruges til at vise dit website.

Skriv god, ren HTML

Mens dit website måske vises korrekt i nogle browsere, selv hvis din HTML er ugyldig, er der ingen garanti for, at det vises korrekt i alle browsere – eller i alle fremtidige browsere. Den bedste metode til at sikre, at din side ser ens ud i alle browsere, er at skrive siden ved brug af gyldig HTML og CSS og derefter teste den i så mange browsere som muligt. Ren, gyldig HTML er en god forsikringspolitik, mens brug af CSS adskiller præsentation fra indhold og hjælper sider med at indlæses og vises hurtigere. Valideringsværktøjer såsom den gratis online HTML- og CSS-validator leveres af W3 Consortium kan bruges til at kontrollere dit website, og værktøjer som HTML Tidy kan hjælpe dig med at rydde op i din kode hurtigt og nemt. (Selv om vi anbefaler, at du bruger gyldig HTML, påvirker det sandsynligvis ikke, hvordan Google gennemgår og indekserer dit website).

Angiv din tegnkode

Du bør altid angive en kodning for dit dokument for at hjælpe browsere med at vise teksten på din side. Denne kodning skal vises øverst i dokumentet (eller rammen), da nogle browsere ikke genkender tegnsætbetegnelser, der vises længere inde i dokumentet. Derudover bør du sikre, at din webserver ikke sender modstridende HTTP-headere. En header såsom content-type:text/html; charset=ISO-8859-1 tilsidesætter eventuelle charset -erklæringer på din side.

Tag højde for tilgængelighed

Ikke alle brugere har nødvendigvis aktiveret JavaScript i deres browsere. Derudover vises teknologier som f.eks. Flash og ActiveX muligvis ikke hensigtsmæssigt (eller de vises slet ikke) i alle browsere. Vi anbefaler, at du følger vores retningslinjer for brug af Flash og andre rich media-formater og tester dit website i en tekstbrowser som f.eks Lynx. Når du tilbyder rent tekstbaserede alternativer til rich media-indhold og -funktionalitet, gør du det som en sidegevinst lettere for søgemaskiner at gennemgå og indeksere dit website, og du gør dit website mere tilgængeligt for brugere, der bruger alternative teknologier som f.eks. skærmlæsere.