Feedrapport

Het feedrapport geeft informatie over de laatste feedverwerking. Het beschrijft de algemene status, de beschikbaarheidsstatus van elk bestand in de feed, en het aantal en de status van alle entiteiten die in de feed zijn gevonden. Je kunt een geschiedenis van alle feedverwerkingen voor deze feed in de afgelopen 90 dagen bekijken. Elke feed in de property heeft een afzonderlijk feedrapport.

Als je property maar één feed heeft, heeft het feedrapport het label Feed. Heeft je property meerdere feeds, dan heeft elke feed een eigen feedrapport met de unieke naam van de feed.

Search Console openen

Veelgestelde vragen

Je kunt als volgt vaak benodigde informatie over je feed vinden:

Status van de laatste verwerking

Open je feedrapport om de feedstatus bovenaan de pagina te bekijken. Als de feed is mislukt vanwege problemen op bestandsniveau, zie je deze problemen opgesomd in het gedeelte Feedbestanden. Heeft de fout een andere oorzaak, dan neem je contact op met je Google-vertegenwoordiger voor meer informatie.
Laatste geslaagde verwerking
De status van de laatste verwerking staat bovenaan het feedrapport. Als de verwerking is mislukt, klik je op Geschiedenis bekijken. Dit opent je verwerkingsgeschiedenis waar je de laatste geslaagde verwerking kunt zien.

Je verwerkingsgeschiedenis bekijken

Klik op Verwerkingsgeschiedenis bekijken om je verwerkingsgeschiedenis te openen en een lijst met alle verwerkingspogingen in de afgelopen 90 dagen te bekijken.

Aantal entiteiten met een bepaalde status

Als je het aantal entiteiten met een bepaalde status in de laatste verwerking wilt vinden, ga je onderaan de landingspagina in het feedrapport naar de tabel Waargenomen entiteiten. Tel de items in de betreffende kolom op (Geldig, Geldig met waarschuwingen, Ongeldig).
Als je het aantal items met een bepaalde status in een eerdere verwerking wilt vinden, klik je op elke rij van de tabel Waargenomen entiteiten om de entiteitsgeschiedenis te bekijken. Tel de items met een bepaalde status voor een bepaalde datum in het diagram bij elkaar op.

Statusgeschiedenis voor een bepaald entiteitstype

Als je de geschiedenis van een bepaald entiteitstype wilt bekijken, klik je onderaan de landingspagina in het feedrapport op de betreffende rij in de tabel Waargenomen entiteiten. Elk punt in het geschiedenisdiagram staat voor een verwerking.

Aantal entiteiten in Google

Als de laatste verwerking geslaagd is, ga je onderaan de landingspagina in het feedrapport naar de tabel Waargenomen entiteiten. Tel de items op in de kolommen Geldig en Geldig met waarschuwingen.
Als de laatste verwerking is mislukt:
  1. Klik op Verwerkingsgeschiedenis bekijken op de landingspagina van het feedrapport en zoek de laatste geslaagde verwerking in de verwerkingsgeschiedenis. Noteer de datum en tijd van de verwerking.
  2. Ga terug naar de landingspagina van het feedrapport en ga naar de tabel Waargenomen entiteiten.
  3. Klik op elke rij in de tabel (behalve de rij Andere entiteiten).
  4. Selecteer Geldig en Geldig met waarschuwingen boven het diagram en deselecteer Ongeldig.
  5. Zoek de datum en tijd die je hebt genoteerd in stap 1.
  6. Tel de cijfers op voor elk itemtype in de tabel Waargenomen entiteiten.
Alle entiteiten met een specifiek probleem
Alle entiteiten met een specifiek probleem vinden:
  1. Ga naar de tabel Waargenomen entiteiten in het feedrapport.
  2. Klik op een entiteitstype om een tabel met problemen met dat type te bekijken. Zoek naar een specifiek probleem in de tabel met problemen.
  3. Klik op de rij in de tabel met problemen voor een niet-volledige lijst van entiteiten die door dat probleem worden beïnvloed.
Omdat problemen worden gecategoriseerd op basis van redelijk gedetailleerde property's die per entiteittype verschillen, is het niet mogelijk om naar bredere problemen te zoeken (bijvoorbeeld ontbrekende naam-property's) voor alle entiteitstypen.

Problemen met entiteiten in de nieuwste verwerking

Als je een lijst van problemen met entiteiten in de laatste verwerking wilt bekijken, ga je onderaan de landingspagina in het feedrapport naar de tabel Waargenomen entiteiten.
Zo onderzoek je een probleem:
  1. Klik op een rij in de tabel om een geschiedenis van entiteiten van dat type te bekijken.
  2. Om een lijst met problemen te bekijken die van invloed zijn op je feed, selecteer je bovenaan het diagram Ongeldig of Geldig met waarschuwingen.
  3. Klik op een rij met een waarde voor Entiteiten die groter is dan 0 om een lijst te bekijken van entiteiten waarop dat probleem van toepassing is. Is het aantal 0, dan is het probleem opgelost in de laatste verwerking. Als de laatste verwerking is mislukt, is het probleem misschien opgetreden in de laatste geslaagde verwerking.
  4. Klik op een entiteit in de tabel met voorbeeldentiteiten om de foutieve code te bekijken. In de tabel met voorbeeldentiteiten zie je misschien niet alle entiteiten waarop het probleem van toepassing is.

Verwerkingsstatus

Bovenaan het feedrapport zie je het resultaat voor de laatste verwerkingspoging. Dit is afhankelijk van veel factoren, waaronder de mogelijkheid om de bestanden op te vragen en te parseren, en van de geldigheid van de entiteiten die in de feed zijn gevonden. Als de feed één probleem op bestandsniveau of te veel problemen met entiteiten bevat, mislukt de verwerking.

Het kan een paar uur duren voordat je een verwerking ziet in het feedrapport. Hoewel de meeste verwerkingen regelmatig worden gepland, kan een aantal feedverwerkingen om verschillende redenen automatisch worden geactiveerd.

Statussen van live feeds

De volgende statussen zijn beschikbaar voor een feed die is gemarkeerd als Live:

• Gegevens verwerkt en gepusht naar Google
    De feed heeft de validatie doorstaan. Alle geldige entiteiten in de feed zijn mogelijk opgenomen in de Kenniskaart. Dit resultaat geeft aan dat er in de feed minimaal 1 geldige entiteit is waargenomen. Een geldige entiteit in een geslaagde feed biedt geen garantie dat de entiteit wordt opgenomen in de Kenniskaart. Er kunnen ook nog bepaalde ongeldige entiteiten worden opgenomen in de Kenniskaart als de fout klein of oplosbaar is. Meer informatie
  • Gegevens verwerkt, maar kunnen niet naar Google worden gepusht
    De verwerking is afgewezen vanwege inconsistenties in entiteiten, een aanzienlijke wijziging in het aantal geldige entiteiten sinds de laatste verwerking of een andere reden. Neem contact op met je contactpersoon voor Google-feeds voor meer informatie over wat er is gebeurd en hoe je dit probleem kunt oplossen. Geldige entiteiten uit de laatste geslaagde feed blijven actief in de Kenniskaart.
  • Gegevensverwerking mislukt: problemen met het feedbestand
    De verwerking is afgewezen vanwege problemen op bestandsniveau. Er worden geen entiteiten uit deze feed naar de Kenniskaart gepusht. Er worden geen entiteiten uit deze verwerking getoond in het gedeelte Waargenomen entiteiten van het feedrapport. De weergegeven entiteiten zijn afkomstig van de laatste verwerking die geldig is of waarvoor de melding 'Gegevens verwerkt, maar kunnen niet naar Google worden gepusht' is getoond.
  • Gegevensverwerking mislukt: lege feed
    Alle feedbestanden zijn leeg of bevatten geen parseerbare entiteiten. Als er entiteiten zijn en alle entiteiten fouten bevatten, is de status Gegevens verwerkt, maar kunnen niet naar Google worden gepusht.

Statussen van niet-live feeds

De volgende statussen zijn beschikbaar voor een niet-live feed:

• Gegevens verwerkt
    Google kan je feed lezen en parseren en een eerste validatie van de feed uitvoeren. Onderzoek en verhelp eventuele waarschuwingen of fouten in de feed zoals je in de entiteitentabel in het feedrapport ziet staan.
  • Gegevensverwerking mislukt: lege feed
    Alle feedbestanden zijn leeg of bevatten geen parseerbare entiteiten.
  • Gegevensverwerking mislukt: problemen met het feedbestand
    De verwerking is afgewezen vanwege problemen op bestandsniveau. Er worden geen entiteiten uit deze verwerking getoond in het gedeelte Waargenomen entiteiten van het feedrapport.

Overige informatie

De badge Live
Je ziet de badge Live in een feed nadat het pushen van de feed naar Google minstens één keer is geslaagd.
Tijd
De verwerkingstijd die wordt gerapporteerd op basis van het resultaat, is de tijd (lokale tijd van de gebruiker) waarop Google het eerste bestand in de feed heeft opgehaald.

Feedbestanden

In het gedeelte Feedbestanden zie je of de bestanden in je feed kunnen worden gelezen. Kan een bestand niet worden gelezen, dan mislukt de verwerking.

Problemen met het feedbestand

De volgende fouten op bestandsniveau kunnen optreden:

• Niet gevonden (404): Het feedbestand is niet gevonden op de opgegeven URL.
  • Geblokkeerd wegens ongeautoriseerd verzoek (401): Zorg dat je in je feedconfiguratie alle verificatiegegevens opneemt die Google nodig heeft voor toegang tot het bestand.
  • Geblokkeerd door robots.txt: De feed wordt geblokkeerd door een robots.txt-regel. Zoek naar de regel en verwijder of wijzig deze.
  • Serverfout (5xx): Er is een serverfout opgetreden tijdens het lezen van je feedbestand.
  • Fout met omleiding: Een fout met de omleiding voor het bestand, zoals een omleidingslus of een omleiding naar een ongeldige URL (niet een geldige maar niet-responsieve URL). De feedbestandslezer volgt omleidingen. Als je je feedbestand permanent verplaatst, moet je de instellingen van je feedbestand updaten in plaats van een omleiding op te geven.
  • Geblokkeerd vanwege verboden toegang (403): Google kan je bestand niet lezen vanwege een toegangsbeperking. Zorg dat je in je feedconfiguratie alle verificatiegegevens opneemt die Google nodig heeft voor toegang tot het bestand.
  • Geblokkeerd vanwege ander 4xx-probleem: Google kan vanwege een ander probleem geen toegang krijgen tot dit feedbestand.
  • Probleem met parseren: Vanwege een fatale fout met parseren kan het hele bestand niet worden gelezen. Klik op de probleembeschrijving om een fragment met de parseerfout te bekijken.
  • Interne fout: Google heeft een niet-gespecificeerd probleem ondervonden en probeert het later opnieuw.
  • DNS-server reageert niet: De DNS-server heeft niet gereageerd op ons verzoek. Google probeert je feed periodiek opnieuw te lezen.
  • DNS-fout: host niet bekend: De DNS-service heeft de opgegeven feed-URL niet begrepen. Hopelijk is dit een tijdelijke fout, maar check voor de zekerheid de opgegeven URL.
  • DNS-fout: privé-IP verstrekt: De DNS-service heeft een IP-adres geretourneerd dat is gereserveerd voor privéadressen (zoals 10.0.0.1). Neem contact op met je DNS-serviceprovider.
  • Fout bij serververbinding: Er is een fout opgetreden op 5XX-niveau (de server is niet bereikbaar, de verbinding is geweigerd of de server heeft niet gereageerd).
  • Ongeldig antwoord van server: De server ondersteunt het aangevraagde protocol niet, de reactie/headers zijn afgekapt of de reactie kan niet worden geparseerd (mogelijk omdat de gegevens niet goed zijn gecomprimeerd).
  • Ongeldig SSL-certificaat van server: Het SSL-certificaat van de site is ongeldig. Google verwerkt geen verzoeken als het SSL-certificaat ongeldig is.
  • Opgehaald, maar niet verwerkt: Als een bestand in de feed niet kan worden opgehaald of verwerkt, probeert Google de resterende bestanden op te halen, maar kunnen ze niet worden verwerkt. De feedopname mislukt. Het label 'Ophalen, maar niet verwerkt' wordt gegeven aan bestanden die in deze situatie worden opgehaald.

Waargenomen entiteiten

In dit gedeelte zie je alle entiteiten op het hoogste niveau voor je categorie die in deze verwerking zijn waargenomen, gegroepeerd op type.

Als de verwerking is mislukt, zijn de entiteiten in het gedeelte Waargenomen entiteiten niet naar Google gepusht. De entiteiten uit je laatste geslaagde verwerking blijven op Google staan. Gebruik in dit geval de entiteitsgegevens die je ziet in Waargenomen entiteiten om fouten in de feed op te sporen.

Tabel met entiteiten op het hoogste niveau

Voor elk entiteitstype op het hoogste niveau toont de tabel het aantal entiteiten per status. Als je informatie over een entiteitstype wilt bekijken, klik je op de entiteitsrij in de tabel om de detailpagina van de entiteit te openen.

Als een verwerking is mislukt omdat er geen bestanden kunnen worden gelezen, zijn de waarden in de tabel allemaal 0. Je kunt nog wel op een entiteitsrij klikken om de verwerkingsgeschiedenis voor dat entiteitstype te bekijken. Houd er rekening mee dat Google entiteiten uit de laatste geslaagde verwerking blijft tonen.

Andere entiteiten

Bij het type Andere entiteiten (indien getoond) zie je entiteiten die niet goed konden worden getypeerd, omdat de typebeschrijving ontbreekt of omdat die feed dubbele entiteiten met dezelfde ID bevatte. Entiteiten die niet kunnen worden geparseerd, worden helemaal niet opgenomen in de rapporten.

Detailpagina van entiteit

Klik op een rij in de tabel met entiteiten van de feed om de gegevens voor het aangeklikte entiteitstype te bekijken.

Diagram met verwerkingsgeschiedenis van entiteit

Het geschiedenisdiagram voor een entiteitstype toont het aantal entiteiten van dat type met elke status voor elke verwerking. De gegevenspunten in het diagram zijn verwerkingen, ongeacht of ze geslaagd zijn. In het diagram zie je niet de voorraad op Google, maar het aantal entiteiten met een bepaalde status voor een bepaalde verwerking.

Hoewel het diagram omhoog en omlaag loopt tussen verwerkingspunten, worden wijzigingen onmiddellijk doorgevoerd op het moment van de verwerking. Je kunt het diagram dus zien als een staafdiagram in plaats van een lijndiagram. Elke staaf is even breed als de tijd van de ene verwerking tot de volgende.

De mislukte verwerkingen zijn gemarkeerd met annotaties in het diagram. Als er geen bestanden kunnen worden gelezen, daalt het diagram naar 0 voor alle statussen voor die verwerking.

Tabel met entiteiten

In de tabel zie je statusgegevens voor het gekozen entiteitstype uit de laatste verwerkingspoging.

1. Klik op een rij in de tabel voor meer informatie over entiteiten met die status en beschrijving, waaronder een lijst met voorbeeldentiteiten (beperkt tot 1000 entiteiten) en een geschiedenisdiagram met entiteiten met die status en beschrijving.
  2. Klik op een voorbeeldentiteit in de tabel voor meer informatie, waaronder de entiteitscode met de gemarkeerde fout (indien mogelijk).

Entiteitstatus

Een probleem wordt geclassificeerd met een van de volgende statussen. Een entiteit wordt geclassificeerd op basis van het ernstigste probleem dat op de entiteit van toepassing is. Een entiteit met twee problemen (eentje Ongeldig en eentje Geldig met waarschuwingen) heeft de entiteitstatus Ongeldig.

• Ongeldig: De entiteit kan niet worden gebruikt zoals opgegeven in de feed. Update de entiteit voor de volgende feedverwerking als je wilt dat deze in aanmerking komt voor gebruik. Als de feedstatus Geslaagd is en dit een live feed is, wordt de ongeldige entiteit verwijderd uit Google.
  • Geldig met waarschuwingen: De entiteit kan worden gebruikt zoals opgegeven. Er is wel iets dat je misschien wilt verhelpen. De waarschuwing kan betrekking hebben op iets wat je moet wijzigen (bijvoorbeeld het gebruik van een beëindigd veld) of waarvoor je extra informatie kunt leveren (zoals prijzen). Sommige van deze problemen kunnen in de toekomst fouten worden.
  • Geldig: Deze entiteiten komen in aanmerking voor opname in de Kenniskaart. Als je een lijst met geldige entiteiten wilt bekijken, klik je op de overzichtspagina van het feedrapport onder het diagram op Gegevens over geldige entiteiten bekijken.

Fouten in je feed opsporen

Fouten opsporen in een feed is een herhalend proces. Gebruik het rapport Feeds om bugs te vinden en op te lossen. Volg de oplossingen vervolgens in de volgende feedopname in het rapport.

Problemen worden gegroepeerd op het type entiteit op het hoogste niveau. Je kunt veel, zo niet alle, problemen van een bepaald type oplossen door het probleem in één instantie te onderzoeken en de code voor het maken van entiteiten te corrigeren.

Als je een afzonderlijk item wilt valideren, kun je de Validatietool voor datafeeds gebruiken.

Zo los je problemen met entiteiten op:

1. Bekijk de lijst met entiteitstypen in de tabel onderaan het feedrapport. Klik op een rij met meer dan 0 ongeldige items.
  2. Zorg dat het tabblad Ongeldig is geselecteerd om een geschiedenis van entiteiten met de status Fout in je feeds te bekijken.
  3. Bekijk de lijst met fouten in de tabel met foutgegevens onderaan het rapport.
  4. Klik op een fout om de geschiedenis van entiteiten met die fout te bekijken, evenals voorbeelden van entiteiten met die fout tijdens de laatste verwerkingspoging. De lijst met voorbeeldentiteiten is om verschillende redenen niet noodzakelijkerwijs volledig. Het aantal entiteiten waarop deze fout van invloed is, is wel volledig in het diagram.
  5. Klik op een entiteit in de voorbeeldlijst om de code te bekijken waarin de fout is gemarkeerd (markering wordt niet ondersteund voor alle fouten). Klik op de link Meer informatie voor meer informatie over die fout. In sommige gevallen zie je een suggestie voor een oplossing in het aanvullende informatievenster. Lees ook de documentatie voor je specifieke entiteit voor meer informatie over de vereiste waarde of indeling.
  6. Maak een geüpdatete feed en controleer de oplossing voor 1 of 2 eerder niet-werkende entiteiten met de validatietool voor datafeeds.
  7. Als alles er goed uitziet, update je je feed en wacht je op de volgende opname om te zien of de fouten zijn verdwenen. Je kunt de geschiedenis van een specifiek fouttype in een specifiek entiteitstype checken door in het feedrapport op het entiteitstype te klikken in de tabel Waargenomen entiteiten. Klik daarna op een probleem in de tabel Details.

Probleemtypen

Een feed kan feedproblemen en entiteitsproblemen hebben.

• Feedproblemen omvatten het lezen en parseren van het bestand. Eventuele bestandsproblemen zorgen ervoor dat de opname mislukt. Bekijk een lijst met bestandsproblemen.
  • Entiteitsproblemen kunnen syntaxisfouten zijn of ontbrekende vereiste velden. Entiteitsproblemen kunnen ook problemen zijn met de afstemming van een entiteit in een feed met een entiteit in de Kenniskaart. Meer informatie

Problemen met entiteiten

Een entiteit kan een of meer problemen hebben en/of meerdere instanties van hetzelfde probleem. Als je fouten wilt opsporen in een entiteit, klik je op het rapport voor de nieuwste feed om fouten en waarschuwingen te bekijken. Klik daarna op specifieke entiteiten om een voorbeeldlijst te bekijken van entiteiten die zijn getroffen door een specifiek probleem.

Probleemtypen voor entiteiten

Entiteiten kunnen problemen met parseren/naleving of overeenkomsten hebben. Het feedrapport maakt geen onderscheid tussen deze 2 categorieën problemen, maar als je weet wat de probleemklasse is, kun je het probleem oplossen:

• Parseer- of nalevingsproblemen betekent dat de entiteit niet kan worden geparseerd, ontbrekende waarden bevat of niet-ondersteunde waarden heeft voor een bepaald veld. Voor dit soort problemen kun je uit de naam van het probleem afleiden wat het probleem is. Lees ook de documentatie voor het specifieke entiteitstype om te zien wat de vereiste is voor de betreffende entiteit.
  • [Experimenteel] Overeenkomstproblemen treden op als Google een entiteit in je feed niet kan worden gekoppeld aan een entiteit in de Kenniskaart. Dit komt voornamelijk doordat er gegevens ontbreken over de feedentiteit of doordat bepaalde informatie over de feedentiteit niet overeenkomt met de informatie die we hebben over deze entiteit in Google. Triggers voor deze problemen worden nog ontwikkeld, dus richt je eerst op de oplossing van parseer- of nalevingsproblemen. Bekijk meer informatie over hoe je fouten met overeenkomsten kunt oplossen