Fiidiraportti

Fiidiraportissa näet tietoja viimeisimmästä fiidisi käsittely-yrityksestä. Tällaisia tietoja ovat fiidin yleinen tila, saatavuuden tila jokaisesta fiidiin kuuluvasta tiedostosta sekä fiidin kaikkien entiteettien lukumäärät ja tilat. Voit katsoa fiidin edelliset käsittelyt kolmen viime kuukauden ajalta. Jokaisella omaisuuden fiidillä on erillinen fiidiraportti.

Jos omaisuudellasi on vain yksi fiidi, fiidiraportin tunnisteeksi merkitään pelkkä Fiidi. Jos omaisuudellasi on useita fiidejä, jokaisella on oma fiidiraportti, joka nimetään kyseisen fiidin nimen mukaan.

Avaa Search Console

Usein kysyttyä

Näin löydät yleisimmin tarvitsemasi tiedot fiidistäsi:

Viimeisimmän käsittelyn tila

Näet fiidin tilan avaamalla fiidiraportin sivun yläosasta. Jos fiidi on hylätty tiedostotason ongelmien vuoksi, näet ongelmat Fiidin tiedostot -osiossa. Jos hylkäys johtui muusta syystä, ota yhteyttä Googlen edustajaan selvittääksesi syyn.
Viimeisin onnistunut käsittely
Tarkista viimeisimmän käsittelyn tila fiidiraportin yläosasta. Jos käsittely ei onnistunut, valitse Näytä historia, niin näet käsittelyhistoriasi ja viimeisimmät onnistuneet päivitykset.

Käsittelyhistorian näkeminen

Valitse Näytä historia, niin näet käsittelyhistoriasi ja kaikki käsittely-yritykset 90 viime päivän ajalta.

Entiteettien määrä tietyssä tilassa

Näet tietyn tilan entiteettien määrän viimeisimmässä käsittelyssä, kun siirryt Havaitut entiteetit ‑taulukkoon fiidiraportin laskeutumissivun alaosasta ja lasket yhteen kohteet kyseisessä sarakkeessa (Hyväksytty, Hyväksytty varoituksilla, Virheellinen).
Näet tietyn tilassa olevien kohteiden määrän edellisessä käsittelyssä, kun klikkaat kutakin riviä Havaitut entiteetit ‑taulukosta. Näet tällöin entiteettihistorian ja voit laskea kaaviosta tietyn tilan kohteet tiettynä päivämääränä.

Tietyn entiteettityypin tilahistoria

Näet tietyn entiteettityypin historian klikkaamalla kyseistä riviä Havaitut entiteetit ‑taulukosta fiidiraportin laskeutumissivun alaosasta. Jokainen piste historiakaaviossa edustaa käsittelyä.

Entiteettien määrä Googlessa

Jos viimeisin käsittely oli onnistunut, siirry Havaitut entiteetit ‑taulukkoon fiidiraportin laskeutumissivun alaosasta ja laske yhteen Hyväksytty- ja Hyväksytty varoituksilla ‑sarakkeiden kohteet.
Jos viimeisin käsittely ei onnistunut:
  1. Valitse Näytä historia fiidiraportin laskeutumissivulta ja etsi käsittelyhistoriasta viimeisin onnistunut käsittely. Huomaa käsittelyn aika ja päivämäärä.
  2. Palaa fiidiraportin laskeutumissivulle ja siirry Havaitut entiteetit ‑taulukkoon.
  3. Klikkaa taulukon jokaista riviä (paitsi Muut entiteetit ‑riviä).
  4. Valitse kaavion yläpuolelta Hyväksytty ja Hyväksytty varoituksilla ja poista valinta kohdasta Virheellinen.
  5. Etsi kohdassa 1 kirjaamasi aika ja päivämäärä.
  6. Laske yhteen kunkin kohdetyypin luvut Havaitut entiteetit ‑taulukosta.
Kaikki entiteetit, joissa on tietty ongelma
Näin löydät kaikki entiteetit, joissa on tietty ongelma:
  1. Etsi fiidiraportista Havaitut entiteetit ‑taulukko.
  2. Klikkaa entiteettityyppiä, niin näet taulukon siihen liittyvistä ongelmista. Etsi tietty ongelma taulukosta.
  3. Klikkaa ongelmataulukon riviä, niin näet viitteellisen listan entiteeteistä, joihin ongelma vaikuttaa.
Koska ongelmat luokitellaan melko tarkkojen ominaisuuksien perusteella, jotka vaihtelevat entiteettityypeittäin, laajoja ongelmia (esim. puuttuvaa "nimi"-ominaisuutta) ei ole mahdollista hakea kaikista entiteettityypeistä.

Entiteettiongelmat viimeisimmässä käsittelyssä

Näet listan viimeisimmän käsittelyn entiteettiongelmista siirtymällä Havaitut entiteetit ‑taulukkoon fiidiraportin laskeutumissivun alaosasta.
Ongelman tutkiminen:
  1. Näet haluamiesi entiteettien historian, kun klikkaat riviä taulukosta.
  2. Näet listan fiidiisi vaikuttavista ongelmista, kun valitset kaavion yläosasta Virheellinen tai Hyväksytty varoituksilla.
  3. Klikkaa mitä tahansa riviä, jonka Entiteettien lukumäärä on suurempi kuin 0, niin näet ongelman vaikutuspiirissä olevat entiteetit. (Jos lukumäärä on 0, ongelma on ratkaistu viimeisimmässä käsittelyssä, mutta jos viimeisin käsittely epäonnistui, ongelma on saattanut esiintyä viimeisimmässä onnistuneessa käsittelyssä.)
  4. Näet virheellisen koodin, kun klikkaat entiteettiä esimerkkientiteettien taulukosta. Huomaa, että taulukossa ei välttämättä näy kaikkia ongelman vaikutuspiirissä olevia entiteettejä.

Käsittelytila

Näet fiidiraportin yläosasta viimeisimmän käsittely-yrityksen tuloksen. Tähän vaikuttavat useat tekijät, kuten kyky pyytää ja jäsentää tiedostot sekä fiidistä löydettyjen entiteettien kelvollisuus. Käsittely epäonnistuu, jos fiidissä on tiedostotason ongelma tai liian monta entiteettiongelmaa.

Käsittelyn näkymiseen fiidiraportissa voi mennä muutama tunti. Suurin osa käsittelyistä on säännöllisesti ajoitettuja, mutta muutamat fiidin käsittelyt saattavat kuitenkin käynnistyä automaattisesti eri syistä.

Livefiidin tilat

Seuraavat tilat ovat saatavilla Live-merkitylle fiidille:

• Data käsitelty ja lähetetty Googlelle
    Fiidi on läpäissyt tarkistuksen. Kaikki fiidin hyväksytyt entiteetit on mahdollisesti lisätty Tietograafiin. Tämä tulos osoittaa, että fiidissä havaittiin ainakin yksi hyväksytty entiteetti. Hyväksytty entiteetti onnistuneessa fiidissä ei takaa sen lisäämistä Tietograafiin. Joitakin virheellisiä entiteettejä saatetaan silti lisätä Tietograafiin, jos virhe on vähäinen tai korjattavissa. Lue lisää.
  • Data on käsitelty mutta sitä ei voi lähettää Googleen
    Käsittely on hylätty joko entiteetin ristiriitojen, viime käsittelyn jälkeisen hyväksyttyjen entiteettien lukumäärän yllättävän muutoksen tai muun syyn takia. Kysy Googlen fiidivastaavalta, mitä tapahtui ja miten voit korjata ongelman. Hyväksytyt entiteetit viimeisimmästä onnistuneesta fiidistä pysyvät aktiivisina Tietograafissa.
  • Datan käsittely epäonnistui: fiidin tiedosto-ongelmia
    Käsittely hylättiin tiedostotason ongelmien takia. Yhtäkään tämän fiidin entiteettiä ei lähetetä Tietograafiin. Yhtäkään tämän käsittelyn entiteettiä ei näytetä fiidiraportin Havaitut entiteetit ‑osiossa. Näkyvillä olevat entiteetit ovat edellisestä käsittelystä, jonka tila on joko Hyväksytty tai "Data käsitelty, sitä ei voi lähettää Googlelle".
  • Datan käsittely epäonnistui: tyhjä fiidi
    Kaikki fiidin tiedostot olivat joko tyhjiä tai ne eivät sisältäneet jäsennettäviä entiteettejä. Jos tiedostoissa on entiteettejä mutta niissä kaikissa on virheitä, kyseessä on seuraava tila: Data käsitelty, sitä ei voi lähettää Googlelle.

Muiden kuin livefiidien tilat

Seuraavat tilat ovat saataville muille kuin livefiideille:

• Data käsitelty
    Google voi lukea, jäsentää ja hyväksyä fiidisi alustavasti. Tutki ja tarkista fiidistä löytyneet varoitukset tai virheet fiidiraportin käsittelytaulukon mukaan.
  • Datan käsittely epäonnistui: tyhjä fiidi
    Kaikki fiidin tiedostot olivat joko tyhjiä tai ne eivät sisältäneet jäsennettäviä entiteettejä.
  • Datan käsittely epäonnistui: fiidin tiedosto-ongelmia
    Käsittely hylättiin tiedostotason ongelmien takia. Yhtäkään tämän käsittelyn entiteettiä ei näytetä fiidiraportin Havaitut entiteetit ‑osiossa.

Muita tietoja

Live-merkki
Live-merkki ilmestyy fiidiin sen jälkeen kun se on lähetetty onnistuneesti Googleen vähintään yhden kerran.
Aika
Tuloksessa ilmoitettu käsittelyaika (käyttäjän paikallinen) on sama aika, jolloin Google haki ensimmäisen tiedoston fiidistä.

Fiidin tiedostot

Fiidin tiedostot ‑osiosta näet, voidaanko fiidisi tiedostoja lukea. Jos yksikään tiedosto ei ole luettavissa, käsittely epäonnistuu.

Fiidin tiedosto-ongelmat

Seuraavat tiedostotason virheet ovat mahdollisia:

• Ei löydy (404): Fiidin tiedostoa ei löytynyt ilmoitetusta URL-osoitteesta.
  • Estetty luvattoman pyynnön vuoksi (401): Varmista, että sisällytät vaaditut todennustiedot, joita Google tarvitsee päästäkseen tiedostoon fiidisi määrityksissä.
  • Robots.txt:n estämä: Robots.txt-sääntö estää fiidin. Etsi sääntö ja muokkaa sitä tai poista se.
  • Palvelinvirhe (5xx): Fiidin tiedoston lukemisen aikana tapahtui palvelinvirhe.
  • Uudelleenohjausvirhe: Tiedoston jonkinlainen uudelleenohjauksen virhe, kuten uudelleenohjaussilmukka tai uudelleenohjaus virheelliseen URL-osoitteeseen (ei tarkoita hyväksyttyä URL-osoitetta, joka ei vastaa). Fiidin lukija seuraa uudelleenohjauksia, mutta jos fiidisi tiedosto liikkuu jatkuvasti, sinun tulisi päivittää fiidin tiedoston asetukset uudelleenohjauksen sijaan.
  • Estetty, koska pääsy kielletty (403): Google ei saanut lukea tiedostoasi rajoitetun pääsyoikeuden takia. Varmista, että sisällytät vaaditut todennustiedot, joita Google tarvitsee päästäkseen tiedostoon fiidisi määrityksissä.
  • Estetty muun 4xx-ongelman vuoksi: Jokin toinen ongelma esti Googlen pääsyn tähän fiidin tiedostoon.
  • Jäsennysongelma: Kriittinen jäsennysongelma esti koko tiedoston lukemisen. Avaa ongelman kuvaus, niin näet katkelman, jossa jäsennysvirhe esiintyy.
  • Sisäinen virhe: Google kohtasi määrittelemättömän ongelman ja yrittää myöhemmin uudelleen.
  • DNS-palvelin ei vastaa: DNS-palvelin ei vastannut pyyntöömme. Google tarkistaa fiidisi ajoittain uudelleen.
  • DNS-virhe: Isäntä tuntematon: DNS-palvelu ei ymmärtänyt antamaasi fiidin URL-osoitetta. Tämä on toivottavasti väliaikainen virhe, mutta tarkista URL-osoite kaiken varalta.
  • DNS-virhe: yksityinen IP-osoite: DNS-palvelu palautti yksityisille osoitteille varatun IP-osoitteen (esimerkiksi 10.0.0.1). Ota yhteyttä DNS-palveluntarjoajaasi.
  • Palvelinyhteysvirhe: Tapahtui 5XX-tason virhe (palvelimeen ei saatu yhteyttä, sen yhteys evättiin tai se ei vastannut).
  • Palvelimen vastaus virheellinen: Palvelin ei tue pyydettyä protokollaa, vastaus tai otsikot on lyhennetty tai vastausta ei voitu jäsentää (esimerkiksi pakkausvirheen vuoksi).
  • Virheellinen palvelimen SSL-varmenne: Sivuston SSL-varmenne on virheellinen. Google ei käsittele pyyntöjä, kun SSL-varmenne on virheellinen.
  • Haettu mutta ei käsitelty: Jos jotakin fiidissä olevaa tiedostoa ei voi hakea tai käsitellä, Google yrittää hakea loput tiedostot mutta ei käsitellä niitä. Fiidin käsittely epäonnistuu. "Haettu mutta ei käsitelty" ‑tunniste annetaan kaikille onnistuneesti haetuille tiedostoille tässä tilanteessa.

Havaitut entiteetit

Tämä osio näyttää tyypin mukaan ryhmiteltynä teeman kaikki ylätason entiteetit, jotka havaittiin tässä käsittelyssä.

Jos käsittely epäonnistui, Havaitut entiteetit ‑osiossa näytettyjä entiteettejä ei lähetetty Googleen ja entiteetit viimeisimmästä onnistuneesta käsittelystä pysyvät Googlessa. Käytä tällaisessa tapauksessa Havaitut entiteetit ‑osion entiteettitietoja apuna fiidin virheenkorjauksessa.

Ylätason entiteettien taulukko

Taulukossa näkyy entiteettien lukumäärä tilan mukaan jokaisesta ylätason entiteetistä. Näet entiteettityypin tiedot klikkaamalla entiteettiriviä taulukosta, mikä avaa entiteetin tietosivun.

Jos käsittely epäonnistuu, koska tiedostoja ei voi lukea, kaikki taulukon arvot ovat nolla, mutta voit silti klikata entiteettiriviä nähdäksesi entiteettityypin käsittelyhistorian. Muista, että Google näyttää edelleen entiteettejä viimeisimmästä onnistuneesta käsittelystä.

Muut entiteetit

Jos Muut entiteetit -tyyppi on näkyvissä, se sisältää entiteettejä, joita ei voitu luokitella kunnolla. Niiltä joko puuttui tyypin kuvaus tai fiidissä oli kopio kyseisestä entiteetistä samalla tunnuksella. Raporttiin ei kuulu entiteettejä, joita ei voi jäsentää.

Entiteetin tietosivu

Klikkaa riviä fiidin entiteettitaulukosta, niin näet tietoja valitsemastasi entiteettityypistä.

Entiteetin käsittelyhistoriakaavio

Entiteetin tyypin historiakaaviossa näkyy kyseisen entiteettityypin lukumäärä kussakin tilassa ja käsittelyssä. Kaavion datapisteet ovat onnistuneita tai epäonnistuneita käsittelyitä. Kaaviossa ei näy inventaariota Googlessa vaan entiteettien lukumäärä tietyssä tilassa ja käsittelyssä.

Vaikka kaaviossa näkyy nousevia ja laskevia käyriä käsittelyiden välillä, muutokset tapahtuvat saman tien käsittelyn aikana, joten kaaviota kannattaa ajatella ennemmin pylväskaaviona kuin viivakaaviona. Jokainen pylväs edustaa käsittelyiden välistä aikaa.

Kaavion merkinnät osoittavat epäonnistuneet käsittelyt. Jos mitään tiedostoja ei voitu lukea, kaikki kyseisen käsittelyn tilat ovat kaaviossa 0.

Entiteettitaulukko

Taulukko näyttää valitun entiteettityypin tilatiedot viimeisimmästä onnistuneesta käsittelystä.

1. Klikkaa taulukon riviä, niin voit katsoa lisätietoja entiteeteistä, joilla on kyseinen tila ja kuvaus, esimerkkientiteettejä (enintään 1 000 entiteettiä) sekä historiakaaviota entiteeteistä, joilla on kyseinen tila ja kuvaus.
  2. Kun klikkaat esimerkkientiteettiä taulukosta, näet lisätietoja, esim. entiteetin koodin, jossa virhe on korostettu (jos mahdollista).

Entiteetin tila

Ongelma luokitellaan johonkin seuraavista tiloista. Entiteetti luokitellaan sen sisältämän vakavimman ongelman mukaan. Jos entiteetillä on kaksi ongelmaa, joista yksi on Virheellinen ja toinen Hyväksytty varoituksilla, entiteetin tila on Virheellinen.

• Virheellinen: Tätä entiteettiä ei voida sellaisenaan käyttää fiidissä. Päivitä entiteetti seuraavaa fiidin käsittelyä varten, jos haluat sen kelpaavan käyttöön. Jos kyseessä on hyväksytty livefiidi, virheellinen entiteetti poistetaan Googlesta.
  • Hyväksytty varoituksilla: Tätä entiteettiä voi käyttää sellaisenaan, mutta siinä on kuitenkin jotain korjattavaa. Varoitus saattaa tulla asiasta, jota sinun tulisi muuttaa (esim. käytöstä poistetun kentän käyttäminen) tai josta sinun tulisi antaa lisätietoa (esim. hinnoista). Jotkin näistä ongelmista saattavat muuttua virheiksi tulevaisuudessa.
  • Hyväksytty: Nämä entiteetit voidaan sisällyttää Tietograafiin. Näet hyväksytyt entiteetit klikkaamalla fiidiraportin yhteenvetosivulla olevan kaavion alta Katso dataa hyväksytyistä entiteeteistä.

Fiidin virheenkorjaus

Fiidin virheenkorjaus on iteratiivinen prosessi. Fiidiraportin avulla voit etsiä ja korjata virheitä ja seurata korjauksia raportin seuraavassa käsittelyssä.

Ongelmat on ryhmitelty ylätason entiteettityypin mukaan. Voit todennäköisesti korjata useita tai kaikki tietyn tyypin ongelmat tutkimalla ongelmaa yhdessä esiintymässä ja korjaamalla entiteetin luontikoodin.

Voit vahvistaa yksittäisen kohteen käyttämällä datafiidin vahvistustyökalua.

Näin korjaat entiteetin ongelmat:

1. Katso entiteettityyppejä fiidiraportin alaosan taulukosta. Klikkaa riviä, jolla näkyy enemmän kuin nolla virheellistä kohdetta.
  2. Varmista, että Virheellinen-välilehti on valittu, niin näet fiidiesi virheellisten entiteettien historian.
  3. Katso virheitä raportin alaosassa olevasta virhetietojen taulukosta.
  4. Kun klikkaat virhettä, näet virheellisten entiteettien historian ja esimerkkejä kyseisen virheen sisältävistä entiteeteistä edellisessä käsittely-yrityksessä. Esimerkkien entiteettilista ei ole aina kattava eri syistä johtuen, mutta kaaviossa pitäisi näkyä kaikki virheen vaikutuspiirissä olevat entiteetit.
  5. Klikkaa esimerkkientiteettiä, niin näet koodin, jossa virhe on korostettuna (korostusta ei tueta kaikille virheille). Klikkaa Lue lisää ‑linkkiä, niin näet lisätietoja virheestä. Joissakin tapauksissa saatat nähdä lisätietopaneelissa korjausehdotuksen. Sinun täytyy myös lukea tiettyä entiteettiä koskeva dokumentaatio, josta näet vaaditun arvon tai muodon.
  6. Luo päivitetty fiidi ja tarkista korjaus yhdellä tai kahdella aiemmin vioittuneella entiteetillä datafiidin vahvistustyökalussa.
  7. Jos kaikki on kunnossa, päivitä fiidi ja odota seuraavaa käsittelyä nähdäksesi, ovatko virheet hävinneet. Voit tarkistaa tietyn virhetyypin historian haluamassasi entiteettityypissä klikkaamalla entiteettityyppiä fiidiraportin Havaitut entiteetit ‑taulukosta ja klikkaamalla sitten ongelmaa Tiedot-taulukosta.

Ongelmatyypit

Fiidissä voi olla fiidiongelmia ja entiteettiongelmia.

• Fiidiongelmat liittyvät tiedoston lukemiseen ja jäsentämiseen. Tiedosto-ongelmat aiheuttavat käsittelyn epäonnistumisen. Katso luettelo tiedosto-ongelmista.
  • Entiteettiongelmat voivat olla syntaksivirheitä tai puuttuvia pakollisia kenttiä. Entiteettiongelmat voivat olla myös ongelmia fiidin entiteetin ja Tietograafin entiteetin täsmäytyksessä. Lue lisää

Entiteetin ongelmat

Entiteetillä voi olla yksi tai sitä useampi ongelma tai useita tapauksia samasta ongelmasta. Jos haluat jäljittää ja korjata entiteetin ongelman, klikkaa uusimman fiidin raporttia, niin näet virheet ja varoitukset. Klikkaa sitten tiettyä entiteettiä, niin näet esimerkkiluettelon entiteeteistä, joihin tietty ongelma vaikuttaa.

Entiteettien ongelmatyypit

Entiteeteissä voi olla jäsennys- tai vaatimustenmukaisuusongelmia tai vastaavuusongelmia. Fiidiraportissa ei eritellä näitä kahta ongelmaluokkaa, mutta jos tiedät ongelmaluokan, voit korjata ongelman helpommin:

• Jäsennys- tai vaatimustenmukaisuusongelmat tarkoittavat, että entiteettiä ei voi jäsentää, siitä puuttuu pakollisia arvoja tai tietyssä kentässä on arvoja, joita ei tueta. Näissä tapauksissa lue ongelman nimi, jotta ymmärrät, mistä se johtuu, ja lue tietyn entiteettityypin dokumentaatiosta, mitä kyseinen entiteetti edellyttää.
  • [Kokeellinen] Vastaavuusongelmia esiintyy, kun Google ei voi yhdistää fiidissäsi olevaa entiteettiä Tietograafissa olevaan entiteettiin. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että fiidin entiteetistä puuttuu dataa tai että osa sen tiedoista ei vastaa Googlessa olevia tietoja. Näiden ongelmien triggereitä kehitetään edelleen, joten sinun kannattaa ensin keskittyä jäsennys- tai vaatimustenmukaisuusongelmien ratkaisemiseen. Lue lisää vastaavuusongelmien jäljittämisestä ja korjaamisesta.