Wijzigingen in componenten

Aangepaste componenten die zijn gemaakt vóór Google Web Designer-versie 8.0.0, worden niet meer ondersteund. Upgrade uw aangepaste componenten om ze te blijven gebruiken.

Wat is er gewijzigd?

Vanaf versie 8.0.0 gebruikt Google Web Designer componenten die voldoen aan de Custom Elements v1-specificatie. Deze standaard werkt niet met de v0-specificatie die eerder door Google Web Designer werd gebruikt. De ondersteuning voor v0-componenten is sinds juli 2021 uitgefaseerd.

Heeft dit invloed op gepubliceerde bestanden?

Gepubliceerde documenten blijven werken. Deze wijzigingen hebben alleen invloed op het ontwerpproces in Google Web Designer als u documenten met aangepaste componenten maakt of bewerkt.

Op welke componenten heeft dit invloed?

Aangepaste componenten moeten handmatig worden geüpgraded. Ze zijn uitgegrijsd en voorzien van een waarschuwingsicoon  in het deelvenster Componenten als ze zijn geïnstalleerd (dat wil zeggen, als ze worden weergegeven onder de map Aangepaste elementen in het deelvenster Componenten).

Als u een bestand opent in Google Web Designer, ziet u een lijst met verouderde componenten die zijn geïnstalleerd en worden gebruikt in het document.

Voor aangepaste componenten op het werkvlak wordt ook een icoon icon for unsupported custom component getoond dat aangeeft dat ze niet worden ondersteund.

De bovenstaande waarschuwing en het bovenstaande icoon worden alleen getoond voor geïnstalleerde componenten.

Alle standaardcomponenten die vooraf zijn geïnstalleerd in Google Web Designer (zoals de veegbare galerij en het tikgebied), worden automatisch geüpgraded om te voldoen aan de nieuwere v1-specificatie (indien mogelijk). U hoeft hiervoor niets te doen.

Wat gebeurt er met documenten met verouderde componenten?

Aangepaste componenten die de oudere v0-specificatie gebruiken, worden niet meer ondersteund en moeten worden geüpgraded of verwijderd uit het document.

Zodra alle verouderde aangepaste componenten in een document zijn geüpgraded, worden de standaardcomponenten automatisch geüpgraded naar de nieuwere v1-specificatie.

Hoe kan ik een verouderde aangepaste component upgraden?

Volg onze upgradegids. Kennis van JavaScript is vereist.

Hoe maak ik een nieuwe aangepaste component die voldoet aan de v1-specificatie?

De instructies voor het maken van een aangepaste component en het voorbeeld van een aangepaste component zijn geüpdatet volgens de nieuwere v1-specificatie.

Moet ik iets doen als een document geen aangepaste componenten gebruikt?

Er is geen actie vereist voor documenten zonder aangepaste componenten.

Kan ik een combinatie van aangepaste componenten met de v0- en v1-specificatie gebruiken?

Alle componenten in een document moeten dezelfde specificatie volgen.