Kleurstalen gebruiken

Het palet voor kleurstalen bevat standaard een aantal kleuren. Ook kunt u hiermee kleuren of kleurovergangen opslaan zodat u ze gemakkelijk opnieuw kunt gebruiken binnen het document.

Een kleurstaal opslaan:

1. Selecteer de kleur of kleurovergang die u wilt opslaan.
  2. Selecteer in het deelvenster Kleur de knop Kleurstalen .
  3. Klik op de knop Staal toevoegen .

Een kleurstaal gebruiken:

1. Selecteer in het deelvenster Kleur de knop Kleurstalen .
  2. Selecteer de kleur of kleurovergang die u wilt gebruiken.

Een kleurenstaal verwijderen:

1. Selecteer in het deelvenster Kleur de knop Kleurstalen .
  2. Selecteer de staal die u uit het palet wilt verwijderen. De standaardstalen kunnen niet worden verwijderd.
  3. Klik op de knop Verwijderen .

Kleuren ophalen uit afbeeldingen

Google Web Designer kan een reeks kleurstalen genereren op basis van een afbeelding. Deze exacte kleuren zijn mogelijk niet aanwezig in de afbeelding, maar bevatten een voorgesteld palet dat de afbeelding aanvult.

Alleen afbeeldingen met lokale bronnen worden ondersteund.

Kleuren ophalen uit een afbeelding

Gebruik een van de volgende methoden:

• Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en selecteer Kleuren ophalen uit afbeelding in het pop-upmenu.
  • Selecteer een afbeelding. Selecteer in het deelvenster Kleur de knop Kleurstalen en klik onderaan het deelvenster op de knop Afbeeldingskleuren extraheren .

In het deelvenster Kleur wordt het palet voor kleurstalen weergegeven waaraan vijf nieuwe kleurstalen zijn toegevoegd. U kunt deze kleuren net zo gebruiken als andere kleurstalen.