Tekst passend maken in een container

Text Fitting

Opties voor tekstaanpassing zijn handig in responsieve of dynamische advertenties als de lengte van de tekst of het formaat van de tekstcontainer kan variëren en de tekst in de container kan overlopen. Tekstaanpassing is standaard ingeschakeld voor dynamische tekstcontent.

Selecteer een tekstcontainer om opties voor tekstaanpassing te bekijken in het deelvenster Tekst.

Er zijn twee methoden voor testaanpassing beschikbaar: de tekstgrootte verkleinen en de tekst afbreken. Als u beide opties inschakelt, verkleint Google Web Designer de tekstgrootte tot de door u opgegeven minimum grootte voordat de tekst wordt afgebroken.

Tekstaanpassing wordt alleen toegepast als de tekst in de container overloopt. Als u zich in de tekstbewerkingsmodus bevindt, wacht Web Designer totdat u de tekstbewerkingsmodus afsluit voordat de tekstgrootte of afbreking wordt aangepast.

De tekstgrootte kleiner maken zodat de tekst in de container past

Met deze instelling wordt de tekstgrootte verkleind om te voorkomen dat de tekst in de container overloopt. Wanneer de container meerdere tekstgrootten bevat, behoudt Web Designer de relatieve grootteverschillen wanneer de tekstgrootte wordt verkleind.

Minimale grootte: Stel een limiet in voor hoe klein de tekst kan worden gemaakt voordat overloop of afbreking is toegestaan. De standaardwaarde is 10 px.

Aangepaste grootte: De tekstgrootte als de instellingen voor tekstaanpassing zijn toegepast. Aangezien de aangepaste grootte automatisch wordt ingesteld, kunt u dit veld niet bewerken. Het veld voor de tekengrootte in de optiebalk van het gereedschap Tekst en het deelvenster Tekst geven de instellingen voor tekstaanpassing niet weer, maar de standaardwaarde voor de regelhoogte (1,2 keer de tekengrootte) wordt berekend met behulp van de aangepaste grootte.

Als u zich in de tekstbewerkingsmodus voor tekst met deze instelling bevindt, staat het veld voor tekengrootte uit.

Afbreken zodat de tekst in de container past

Met deze instelling wordt voorkomen dat tekst overloopt door eindtekens te vervangen door een weglatingsteken (...). Als er geen weglatingsteken in de container past, wordt er geen tekst weergegeven.

Als u zich in de tekstbewerkingsmodus voor afgebroken tekst bevindt, wordt de volledige tekst weergegeven.