Werkruimten beheren

Met werkruimten kunt u gerangschikte deelvensters opslaan om eenvoudig tussen verschillende indelingen te schakelen.

Venstersets voor werkruimte

Overschakelen naar een werkruimte

Selecteer een werkruimte in het menu Venster > Werkruimte. Een vinkje geeft de actieve werkruimte aan.

Het menu Venster is alleen beschikbaar in de ontwerpweergave.

Vooraf ingestelde werkruimten

Google Web Designer biedt verschillende vooraf ingestelde werkruimten:

• Standaard: alle deelvensters zijn zichtbaar, verdeeld over beide zijden.
  • Zwevend: één set met deelvensters is ingesteld als zwevend (u kunt de set overal in het venster plaatsen).
  • Klassiek: alle deelvensters zijn zichtbaar aan de rechterkant.
  • Tijdlijn bovenaan: de tijdlijn wordt boven het werkvlak weergegeven.

Aangepaste werkruimten

Aangepaste werkruimten zijn werkruimten die u heeft gemaakt. Uw vorige rangschikking met deelvensters wordt opgeslagen als een aangepaste werkruimte:

• Origineel: uw vorige deelvensterconfiguratie.

Een nieuwe werkruimte opslaan of een bestaande werkruimte overschrijven

Web Designer wordt gestart met de rangschikking met deelvensters die u de laatste keer heeft gebruikt in de app, maar u moet zelf de indelingen opslaan die u in de toekomst wilt gebruiken.

Gebruik de menuopdracht Venster > Werkruimte > Nieuwe werkruimte toevoegen om de huidige indeling van de deelvensters op te slaan. Geef een naam voor de werkruimte op:

• Geef een naam voor de nieuwe werkruimte op.
  • Geef de naam van een bestaande werkruimte op om de eerder opgeslagen indeling met deelvensters voor die werkruimte te overschrijven.

Web Designer kan naast de opgenomen voorinstellingen maximaal twintig aangepaste werkruimten opslaan.

Een werkruimte bewerken

U kunt afzonderlijke deelvensters en de tijdlijn opnieuw rangschikken. Web Designer onthoudt alle wijzigingen die u aanbrengt in de huidige werkruimte totdat u naar een andere werkruimte overschakelt of de huidige werkruimte reset.

U kunt uw wijzigingen opslaan door de menuopdracht Nieuwe werkruimte toevoegen te gebruiken en de naam van de huidige werkruimte op te geven. Wanneer u naar deze werkruimte overschakelt of deze werkruimte reset, herstelt Web Designer deze opgeslagen versie.

Een werkruimte resetten

De laatst opgeslagen versie van een aangepaste werkruimte herstellen of een vooraf ingestelde werkruimte terugzetten naar de oorspronkelijke indeling door de werkruimte te resetten:

1. Schakel over naar de werkruimte met de menuopdracht Venster > Werkruimte.
  2. Selecteer Venster > Werkruimte > <naam werkruimte> resetten. De naam van de huidige werkruimte wordt weergegeven in de menuopdracht.

Een werkruimte verwijderen

Plaats de muisaanwijzer op de naam van een werkruimte in het menu Venster > Werkruimte en klik op het prullenbakpictogram .

U kunt de actieve werkruimte of vooraf ingestelde werkruimten niet verwijderen.