AMP HTML-advertenties

AMP HTML-advertenties worden gemaakt met AMP (Accelerated Mobile Pages) en zijn ontworpen om snel te worden geladen. Daarnaast bieden ze een aantrekkelijke en betrouwbare gebruikerservaring. Bepaalde functies van Google Web Designer zijn niet beschikbaar wanneer u werkt aan AMP HTML-advertenties.

AMP HTML-advertenties in Google Web Designer

Maak AMP HTML-advertenties in Google Web Designer door AMP HTML-banner selecteren als advertentietype wanneer u een nieuw document maakt. Een AMP HTML-bestand kan niet worden geconverteerd naar een niet-AMP HTML-bestand, of andersom.

In de lijst Bestand > Recent item openen worden AMP HTML-advertenties aangeduid met het AMP-icoon .

Voor AMP HTML-advertenties gelden enkele beperkingen om zo betrouwbare prestaties te garanderen. U kunt nog steeds uitgebreide, interactieve advertenties maken. Wanneer u echter met AMP HTML-advertenties werkt in Web Designer, zijn bepaalde gedeelten van de interface uitgeschakeld omdat die functies niet worden ondersteund door AMP.

Beperkingen

De volgende Web Designer-functionaliteit is niet beschikbaar voor AMP HTML-advertenties:

• kopiëren en plakken tussen AMP HTML-documenten en niet-AMP HTML-documenten
  • animaties voor andere elementeigenschappen dan transform, visibility en opacity (met transform kunt u elementen verplaatsen, draaien, schalen en omkeren)
  • animaties toevoegen aan maskers
  • zichtbaarheidsbereiken
  • teksteffecten
  • groepen
  • andere componenten dan de amp-carousel-component
  • responsieve functies (inclusief op percentages gebaseerde formaten, het deelvenster Responsief en mediaregels)
  • een primaire pagina instellen
  • dynamische gegevensbindingen
  • aangepast JavaScript (zoals aangepaste acties voor gebeurtenissen)
  • publiceren naar Studio, Display & Video 360 of Campaign Manager 360
  • uploaden naar Ads Creative Studio

Validatie

Via Advertentievalidatie worden aanvullende controles uitgevoerd voor AMP HTML-advertenties. Meer informatie over validatie van AMP-documenten.

Platformspecificaties

Uw advertentieplatform heeft mogelijk aanvullende vereisten voor AMP HTML-advertenties: