Uw voorkeuren instellen

Stel uw voorkeuren voor Google Web Designer in door in het bovenste menu Bewerken > Voorkeuren te selecteren. Klik op het tabblad aan de linkerkant voor toegang tot elke set voorkeuren.

U kunt elke set voorkeuren terugzetten naar de standaardinstellingen door op Standaardwaarden resetten te klikken.

Algemene voorkeuren

Algemeen

Instelling Beschrijving

Starten met laatst gebruikt document

Vink dit selectievakje aan om het welkomstdialoogvenster over te slaan wanneer u Google Web Designer opent en met uw recentst geopende document te starten.

Opties voor gereedschap Selectie onthouden voor alle lanceringen Vink dit selectievakje aan om te voorkomen dat de opties voor het gereedschap Selectie worden gereset wanneer u Google Web Designer opnieuw start.

Mijn templates

Instelling Beschrijving

Locatie

Klik op de knop Browsen  om op uw computer te browsen en de opslaglocatie voor aangepaste templatebestanden te selecteren. De map moet op een gekoppeld station staan (toegankelijk via het bestandssysteem van uw computer).

Als u dit pad wijzigt, worden bestaande aangepaste templates niet meer weergegeven onder 'Mijn templates' in de templategalerij. U kunt aangepaste templatebestanden handmatig verplaatsen naar de nieuwe locatie om deze terug te zetten in de galerij.

Standaardpad resetten

Klik op de knop Locatie resetten naar standaard Refresh icon om de locatie terug te zetten naar het oorspronkelijke pad.

Standaardwaarden voor dialoogvenster 'Nieuw bestand'

Instelling Beschrijving

Advertentietype

Selecteer het standaardadvertentietype voor nieuwe documenten.

Omgeving

Selecteer de standaardadvertentieomgeving voor nieuwe documenten. Alleen geschikte opties voor uw standaard advertentietype zijn beschikbaar.

Voorkeuren voor de ontwerpweergave

Via de voorkeuren voor de ontwerpweergave stelt u uw standaardselecties in het menu Weergeven in voor nieuwe documenten. In sommige gevallen (zie hieronder) hebben deze voorkeuren ook invloed op uw huidige instellingen.

Ontwerpweergave

Instelling Beschrijving

Contour

Selecteer uw voorkeur voor contouren voor elementen in de documentwerkruimte:

• Label: Toon een onderbroken rand en een label met het elementtype en de ID voor elk element dat niet is geselecteerd.
  • Alleen contouren: Toon een onderbroken rand rond elk element dat niet is geselecteerd.
  • UIT: Toon geen contouren of labels voor niet-geselecteerde elementen.
Deze voorkeur wordt overal in Web Designer toegepast. Hiermee worden de instellingen voor nieuwe en open documenten gewijzigd en worden de selecties in het menu Weergeven toegepast.

Linialen weergeven

Vink dit selectievakje aan om horizontale en verticale linialen standaard zichtbaar te maken.

Dit is een standaardvoorkeur. Hiermee worden de instellingen gewijzigd voor nieuwe documenten en documenten waarin geen expliciete liniaalvoorkeur is opgegeven, maar de selecties in het menu 'Weergeven' voor afzonderlijke documenten worden niet overschreven.

Uitlijnen en raster

Instelling Beschrijving

Uitlijnen

Vink dit selectievakje aan om automatisch uit te lijnen terwijl je objecten tekent, objecten verplaatst of het formaat van objecten aanpast. Met de volgende opties pas je aan hoe het uitlijnen werkt:

• Drempelwaarde: Hiermee bepaalt u hoe dicht het object bij het uitlijndoel moet zijn voordat het wordt uitgelijnd. Dit wordt gemeten in pixels.
  • Alleen bovenliggende en nevenliggende elementen: Hiermee lijnt u alleen uit op het bovenliggende element en elementen op hetzelfde niveau.
  • Raster: Hiermee lijnt u uit op de rasterlijnen als deze worden weergegeven.
  • Objecten: Hiermee lijnt u uit op de randen, hoeken en middelpunten van andere objecten.
  • Uitlijning: Hiermee lijnt u uit op de randen of middelpunten van andere objecten.
  • Hulplijnen: Hiermee lijnt u uit op de hulplijnen van de liniaal als deze worden weergegeven.
  • Gelijk formaat: Hiermee lijnt u uit op de breedte of hoogte van een ander object.
  • Gelijke spatiëring: Hiermee lijnt u uit met dezelfde afstand als tussen twee andere objecten.

Bekijk meer informatie over uitlijnen.

Deze voorkeur wordt overal in Web Designer toegepast: hiermee worden de instellingen voor nieuwe en open documenten gewijzigd, en worden de selecties in het menu Weergeven toegepast.

3D-raster

Vink dit selectievakje aan om het raster weer te geven voor het parallelle vlak dat zich het dichtst bij uw weergave bevindt.

Dit is een standaardvoorkeur. Hiermee worden de instellingen gewijzigd voor nieuwe documenten en documenten waarin geen expliciete 3D-rastervoorkeur is opgegeven, maar de selecties in het menu 'Weergeven' voor afzonderlijke documenten worden niet overschreven.

• Rastergrootte: Hiermee geeft u de ruimte tussen rasterlijnen op, tussen 10 en 1000 pixels. De standaardwaarde is 50 pixels. De opgegeven rastergrootte wordt gebruikt voor alle documenten met een zichtbaar 3D-raster.

Contoureditor

Instelling Beschrijving

Elementen sorteren in DOM-volgorde

Vink dit selectievakje aan om de weergavevolgorde van elementen in de Contoureditor te wijzigen zodat ze overeenkomen met het DOM (Document Object Model). Wanneer het selectievakje niet is aangevinkt, geeft de Contoureditor elementen in dezelfde volgorde weer als de lagen op de tijdlijn in de geavanceerde modus.

Hulplijnen

Instelling Beschrijving

Kleur

Stel de kleur van hulplijnen in.

Voorkeuren voor componenten

3D-items

Instelling Beschrijving

Component

Selecteer de component die u wilt gebruiken bij het importeren van een 3D-item.

Niet-gebruikte texturen automatisch verwijderen bij het opslaan van GLB-bestanden Vink dit selectievakje aan om ongebruikte texturen uit het GLB-bestand te verwijderen als u de component opslaat. Hierdoor kan het GLB-bestand kleiner worden, maar worden de afbeeldingsbestanden voor de texturen definitief verwijderd.

Voorkeuren voor de codeweergave

Via voorkeuren voor de codeweergave worden het gedrag en het uiterlijk van de codeweergave bepaald.

Instelling Beschrijving

Kleurthema

Selecteer het gewenst kleurthema voor het werkvlak van de codeweergave en geselecteerde tekst. U kunt van elk thema een voorbeeld bekijken.

Opmaakopties

Opmaakopties voor code worden van kracht als u een bestand opent of nadat u een wijziging in de ontwerpweergave heeft aangebracht en naar de codeweergave bent overgeschakeld. U kunt een voorbeeld van deze instellingen bekijken in het codevoorbeeld dat hierboven wordt weergegeven in het dialoogvenster 'Voorkeuren'.

Instelling Beschrijving

Haakjes opvullen

Vink dit selectievakje aan om tekst tussen haakjes op te vullen met spaties.

Bestand beëindigen met nieuwe regel

Vink dit selectievakje aan om een nieuwe regel op te nemen aan het einde van het bestand.

Nieuwe regel tussen css-kiezers

Vink dit selectievakje aan om een nieuwe regel op te nemen tussen css-kiezers als er meerdere kiezers zijn opgegeven voor dezelfde css-regel.

Nieuwe regel tussen css-regels

Vink dit selectievakje aan als u een nieuwe regel wilt opnemen tussen css-regels.

Grootte van inspringing

Stel het aantal spaties of tabs in dat moet worden gebruikt voor één inspringing.

Stijl voor haakjes

Selecteer de manier waarop haakjes in JavaScript moeten worden opgemaakt.

• Samenvouwen: Haakjes zijn inline.
  • Uitvouwen: Haakjes staan op een eigen regel.
  • Einduitbreiding: Afsluitende haakjes staan op een eigen regel.

Inspringing voor script- en stijltags

Selecteer hoe je code tussen