Formaten en bereiken in het deelvenster Responsief

Responsieve functies worden niet ondersteund in AMP HTML-advertenties. Voor videoadvertenties, geanimeerde gif's en beeldadvertenties kunnen indelingen voor meerdere formaten worden gebruikt.

Op het tabblad Formaten en bereiken in het deelvenster Responsief kunt u responsieve content maken en beheren die wordt aangepast aan het formaat en de stand van de viewport. Voor videoadvertenties, gif's met animatie en beeldadvertenties kunt u in plaats daarvan het deelvenster Responsief instellen voor een indeling met meerdere formaten.

Responsieve indeling

Mediaregels inschakelen

Als het selectievakje Responsieve indeling is aangevinkt, worden de breedte en hoogte van de pagina ingesteld op 100% en worden mediaregels ingeschakeld.

Overschakelen naar een document met een vast formaat

Als u een responsief document wilt wijzigen in een vast formaat, zorgt u ervoor dat slechts één weergaveformaat aanstaat en dat er geen overschrijvingen zijn ingesteld. Vervolgens vinkt u het selectievakje Responsieve indeling uit.

Basisdocument bewerken

Als u het basisdocument bewerkt, worden alle wijzigingen die u aanbrengt standaard gebruikt voor alle formaten. Dit betekent dat in het deelvenster Responsief de optie Basisdocument bewerken moet zijn geselecteerd als u items, componenten of gebeurtenissen wilt toevoegen of verwijderen.

U kunt ook het formaat van de viewport aanpassen als u het basisdocument bewerkt.

Als een mediaregel is geselecteerd, worden sommige deelvensters uitgezet (uitgegrijsd), omdat wijzigingen in deze deelvensters niet kunnen worden beperkt tot specifieke formaten. Selecteer Basisdocument bewerken in het deelvenster Responsief om deze deelvensters aan te zetten.

Formaten

Het gedeelte Formaten van het deelvenster Responsief bevat de specifieke formaten waarin uw advertentie kan worden weergegeven. Selecteer een formaat om over te schakelen naar dat viewportformaat en om overschrijvingen voor dat formaat toe te voegen of te wijzigen.

Veelvoorkomende formaten

In het gedeelte Formaten van het venster Responsief zijn vooraf ingevulde formaten beschikbaar voor uw advertentieomgeving. De veelvoorkomende formaten kunnen niet worden bewerkt of verwijderd.

Aangepaste formaten

U kunt andere formaten aan de lijst toevoegen door een aangepast formaat toe te voegen.

• Een aangepast formaat toevoegen: Klik op Aangepast formaat toevoegen en geef de afmetingen van het nieuwe formaat op.

• Een aangepast formaat bewerken: Plaats de muisaanwijzer op het formaat en klik op de knop Bewerken .

• Een aangepast formaat verwijderen: Plaats de muisaanwijzer op het formaat en klik op de knop Verwijderen .

Formaten filteren

Gebruik het dropdownmenu om de lijst met formaten te filteren op formaten die u heeft aangezet voor weergave of voorbeeld:

Weergaveformaten

Weergaveformaten zijn de afmetingen van de advertentieruimten waar u verwacht dat uw advertentiemateriaal wordt weergegeven. Responsieve documenten moeten minstens één weergaveformaat hebben.

• Een weergaveformaat toevoegen of verwijderen: Vink het selectievakje onder het icoon Weergaveformaat aan of uit. U kunt maximaal 40 weergaveformaten aanzetten.

Voorbeeldformaten

Uw document wordt weergegeven in de geselecteerde voorbeeldformaten in het deelvenster met het responsieve voorbeeld en als u een voorbeeld van een document in een browser bekijkt.

• Een voorbeeldformaat toevoegen of verwijderen: Vink het selectievakje onder het icoon Voorbeeldformaat aan of uit. De voorbeeldformaten moeten ook weergaveformaten zijn.

• Het deelvenster met het responsieve voorbeeld openen:
    • Klik in het deelvenster Responsief op de knop Responsief voorbeeld .
    • Selecteer Weergeven > Responsief > Voorbeeld in het menu bovenaan.

Formaatspecifieke mediaregels

Als in het deelvenster Responsief een formaat is geselecteerd, kunt u overschrijvingen toevoegen en wijzigen die alleen van toepassing zijn als de viewport dat formaat heeft.

Bij mediaregels met overschrijvingen wordt het icoon Formaatspecifieke mediaregels weergegeven.

Meer informatie over het beheren van mediaregels voor specifieke formaten.

Mediaregels voor bereik

Overschrijvingen die van toepassing zijn op meerdere formaten, worden ingesteld in mediaregels voor bereik. Selecteer een mediaregel voor bereik om over te schakelen naar een viewportformaat binnen dat bereik en om overschrijvingen voor dat formaatbereik toe te voegen of te wijzigen.

• Een mediaregel voor bereik toevoegen: Klik op Formaatbereik toevoegen om een nieuw formaatbereik toe te voegen. Geef vervolgens de minimum- en maximumafmetingen op voor het formaatbereik.

• De afmetingen van een mediaregel voor bereik bewerken: Plaats de muisaanwijzer op het bereik en klik op de knop Bewerken .

• De stand van een mediaregel voor bereik wijzigen: Klik op het icoon Stand (of op het icoon voor liggend of staand) en selecteer de nieuwe stand in het dropdownmenu.

• Een mediaregel voor bereik verwijderen: Plaats de muisaanwijzer op het bereik en klik op de knop Verwijderen .

Stand

Mediaregels voor bereik kunnen zo worden ingesteld dat ze alleen van toepassing zijn als de viewport liggend of staand is.

Elke stand
Liggend
Staand

Mediaregels voor bereik beheren

Klik op het icoon Mediaregels voor bereik beheren om een dialoogvenster te openen met een visualisatie van de formaatbereiken die u heeft geconfigureerd.

Meer informatie over hoe u mediaregels voor formaatbereiken beheert

Overschrijvingen

Als u de overschrijvingen voor een formaat of een formaatbereik wilt bekijken, selecteert u dat formaat of formaatbereik en gaat u naar het tabblad Overschrijvingen in het deelvenster Responsief.

Meer informatie over hoe u overschrijvingen bekijkt en beheert