Indelingsopties

U kunt objecten op twee manieren positioneren en schalen in Google Web Designer: met pixels of met percentages. Wanneer u pixels gebruikt, geeft u een exacte positie of de exacte grootte van een element op. Wanneer u percentages gebruikt, geeft u de positie of grootte op als een percentage van de pagina (of het omsluitende element). Indelingen op basis van percentages zijn vaak handig voor responsieve of vloeiende ontwerpen.

Procentuele waarden gebruiken

Als u elementen in een relatieve positie ten opzichte van de advertentie wilt behouden, ongeacht de grootte van de viewport, stelt u attributen met betrekking tot de indeling in met percentages in plaats van met pixels. Wanneer een element bijvoorbeeld is gepositioneerd op 20% van de paginagrootte, wordt dit element aangepast zodat dit 20% blijft wanneer de paginagrootte wordt gewijzigd.

Kiezen tussen pixels en percentages:

Klik op de maateenheid (px of %) en selecteer in de pop-up de eenheid die u wilt gebruiken. De procentuele waarden zijn gebaseerd op de afmetingen van de omsluitende container.