Animaties herhalen

Als u een animatie lust, wordt deze herhaald. U kunt animaties herhalen in de geavanceerde modus. De animatie van elk element kan afzonderlijk worden herhaald of u kunt een complexere animatie herhalen waarbij meerdere elementen betrokken zijn.

De animatie voor één element herhalen

1. Klik op de tijdlijn op de knop Herhaling van animatie instellen  op de animatielaag die u wilt herhalen.
  2. Selecteer een optie in het pop-upmenu:
    • Oneindig: De animatie wordt oneindig herhaald.
    • ___ keer: De animatie wordt het opgegeven aantal keren herhaald.
    • Geen: De animatie wordt niet herhaald.

Herhaalde sleutelframes worden als doorzichtige kopieën weergegeven op de tijdlijn. In het onderstaande voorbeeld heeft het element red-div een animatie van 0,5 seconden die in totaal 4 keer wordt herhaald.

U kunt een voorbeeld van de herhaalde animatie op het werkvlak bekijken door op Afspelen op de tijdlijn te klikken.

De animatie voor meerdere elementen herhalen

U kunt een gebeurtenis toevoegen om alle animaties op de pagina te herhalen. Het herhalen wordt gestart en beëindigd op de tijden die u opgeeft.

1. Stel een tijdlijnlabel in op het punt waar het herhalen van de animatie moet worden gestart:
    1. Klik met de rechtermuisknop op de track Gebeurtenissen (de eerste rij van de tijdlijn) waar u het herhalen van de animatie wilt starten en selecteer Label toevoegen in het pop-upmenu.
    2. Geef een labelnaam, zoals loopStart, op in het pop-updialoogvenster.
    3. Druk op Enter.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de track Gebeurtenissen waar het herhalen van de animatie moet worden beëindigd en selecteer Gebeurtenis toevoegen in het pop-upmenu.
  3. Dubbelklik op de gebeurtenismarkering om de gebeurtenis te configureren:
    1. Kies voor Actie:
      • Tijdlijn > gotoAndPlay voor oneindig herhalen.
      • Tijdlijn > gotoAndPlayNTimes voor een specifiek aantal herhalingen.
    2. Kies de pagina bij Ontvanger.
    3. Selecteer bij Configuratie het label dat u eerder heeft gemaakt (bijvoorbeeld loopStart) en stel het aantal herhalingen in.

Gebruik de knop Voorbeeld om te bekijken hoe uw herhaalde animatie eruitziet in een browser.