Eigenschappen wijzigen

Elk element in Google Web Designer heeft een reeks eigenschappen, zoals de grootte, positie en stijl. Veel elementen hebben vergelijkbare eigenschappen, maar sommige, zoals componenten, hebben specifieke eigenschappen.

U kunt de eigenschappen bekijken en bewerken in het deelvenster Eigenschappen.

Algemene eigenschappen

Veel elementen delen deze algemene eigenschappen. Sommige elementen bevatten mogelijk niet de volledige reeks gemeenschappelijke eigenschappen.

Element-ID

Eigenschap Beschrijving
Element Geeft het type element weer. Voor alle visuele elementen en componenten worden standaard elementtypen gemaakt. Er kunnen ook aangepaste elementen worden gemaakt.
ID De element-ID. Alleen elementen met een ID kunnen het doel of de ontvanger van een gebeurtenis zijn.

Positie en grootte

Eigenschap Beschrijving
Links De afstand vanaf de linkerkant van het werkvlak (of het bovenliggende element) in pixels of als percentage van de totale breedte van het werkvlak (of het bovenliggende element).
Boven De afstand vanaf de bovenkant van het werkvlak (of het bovenliggende element) in pixels of als percentage van de totale hoogte van het werkvlak (of het bovenliggende element).
Breedte De breedte van het element in pixels of als percentage van de totale breedte van het werkvlak (of het bovenliggende element).
Hoogte De hoogte van het element in pixels of als percentage van de totale hoogte van het werkvlak (of het bovenliggende element).

Kiezen tussen pixels en percentages:

Klik op de maateenheid (px of %) en selecteer in het pop-upmenu de eenheid die u wilt gebruiken.

U kunt ook de positie- en formaateigenschappen wijzigen in percentages door op Percentages gebruiken  te klikken.

Deze optie is mogelijk niet beschikbaar voor bepaalde elementtypen.

De hoogte-breedteverhouding behouden:

Klik op de knop Beeldverhouding beperken . Als de breedte of hoogte wordt gewijzigd, wordt de andere dimensie automatisch proportioneel aangepast.

Klik nogmaals op de knop  om de breedte of hoogte te wijzigen zonder de andere dimensie te beïnvloeden.

Verankering

Met verankering kunt u elementen permanent uitlijnen binnen een container, zelfs als het formaat, de opvulling of de randbreedte van het element of de container verandert. Alle posities of vertaaleigenschappen die u instelt, worden gebruikt voor de verschuiving van het element vanaf het ankerpunt.

U selecteert een horizontale ankermodus en een verticale ankermodus. De standaardwaarde is 'linksboven'.

Horizontale ankermodus

Modus Effect
left (links) De linkerrand van het element is uitgelijnd met de linkerrand van de container.
center (centreren) Het horizontale midden van het element is uitgelijnd met het horizontale midden van de container.
right (rechts) De rechterrand van het element is uitgelijnd met de rechterrand van de container.

Verticale verankeringsmodus

Modus Effect
top (boven) De bovenrand van het element is uitgelijnd met de bovenrand van de container.
middle (midden) Het verticale midden van het element is uitgelijnd met het verticale midden van de container.
bottom (onder) De onderrand van het element is uitgelijnd met de onderrand van de container.

Formaatbeperkingen

Formaatbeperkingen beperken de afmetingen van een element, ook als de opgegeven afmetingen buiten de beperkingen vallen. Als u een formaatbeperking wilt verwijderen, verwijdert u de waarde zodat het veld leeg is (---).

Eigenschap Beschrijving
Min b De minimale breedte van het element in pixels of als percentage van de totale breedte van het werkvlak (of het bovenliggende element).
Min h De minimale hoogte van het element in pixels of als percentage van de totale hoogte van het werkvlak (of het bovenliggende element).
Max b De maximale breedte van het element in pixels of als percentage van de totale breedte van het werkvlak (of het bovenliggende element).
Max h De maximale hoogte van het element in pixels of als percentage van de totale hoogte van het werkvlak (of het bovenliggende element).

Vertaling, rotatie en schaal

Typen 3D-waarden

Type Beschrijving
Delta Hiermee kunt u de 3D-positie, -rotatie of -schaal van een object wijzigen in verhouding tot de huidige waarden. Waarden worden tussen de aanpassingen gereset naar nul.
Absoluut Hiermee worden de 3D-positie, -rotatie en -schaal van een object in 3D weergegeven ten opzichte van het werkvlak.

X-, Y- en Z-waarden voor transformatie, rotatie en schaal

Eigenschap Beschrijving
Vertaling De bovenste rij met X-, Y- en Z-waarden representeert de waarden voor de 3D-transformatie van het element.
Rotatie De tweede rij representeert de rotatie rond elke as.
Schaal  De derde rij geeft de schaal aan. Klik op de knop Gelijkmatig schalen  om dezelfde schaalwaarden toe te passen op de x-, y- en z-as.

Stijl

Opvullen

Eigenschap Beschrijving
Transparantie Hiermee stelt u de transparantie voor het element in op een waarde tussen 0 (volledig transparant) en 1 (volledig ondoorzichtig).
Opvullen Klik op het kleurvak om de opvulkleur voor het element te kiezen.
Overloop Hiermee stelt u in hoe de content wordt verwerkt als deze buiten de randen van de container loopt:
  • visible: Content wordt buiten de container weergegeven.
  • hidden: Content wordt bijgesneden op de rand van de container zonder schuifbalken.
  • scroll: Content wordt bijgesneden op de rand van de container. Er worden altijd schuifbalken weergegeven, zelfs als er geen content over de rand loopt.
  • auto: Content wordt bijgesneden op de rand van de container en indien nodig worden er schuifbalken weergegeven
  • initial: Content wordt ingesteld op het oorspronkelijke overloopgedrag.
  • inherit: De container neemt de overloopregels over van de bovenliggende container.
Zichtbaarheid De zichtbaarheid van het element:
  • visible: Het element is zichtbaar. (standaard)
  • hidden: Het element is verborgen, maar heeft nog steeds invloed op de indeling.
  • collapse: Het element is verborgen en de tabelrijen zijn samengevouwen.
  • initial: Het element is ingesteld op de oorspronkelijke zichtbaarheid.
  • inherit: Het element neemt de zichtbaarheidsregels van de bovenliggende container over.

Rand

Eigenschap Beschrijving
Randkleur Klik op de kleurstaal om de kleur voor de rand van het element te kiezen.
Randbreedte Hiermee stelt u de breedte van de rand in (pixels of punten).
Stijl De randstijl. U kunt een van de volgende opties selecteren:
  • none
  • solid
  • hidden
  • dotted
  • dashed
  • double
  • groove
  • ridge
  • inset
  • outset
Hoekradius Hiermee stelt u de afrondingsradius in (pixels, punten of percentages). Standaard wordt voor elke hoek dezelfde radius ingesteld. Klik op de knop Identiek houden  om elke hoek afzonderlijk in te stellen.

Marges

De marge voor het element kan worden ingesteld in pixels of als percentage. De marges hebben standaard dezelfde waarde. Klik op de knop Identiek houden  om elke kant afzonderlijk in te stellen.

Opvulling

De opvulling van het element kan worden ingesteld in pixels of als percentage. Standaard wordt dezelfde waarde voor de hoeveelheid opvulling ingesteld. Klik op de knop Identiek houden  om elke kant afzonderlijk in te stellen.

Eigenschappen van bewegingspaden

Voor elementen met bewegingspaden worden in het deelvenster Eigenschappen ook eigenschappen voor bewegingspaden weergegeven zodra u een ankerpunt heeft toegevoegd of de vorm van het bewegingspad heeft gewijzigd in curve.

Pagina-eigenschappen

Elke pagina heeft een eigen reeks eigenschappen die u kunt bekijken en wijzigen als er geen elementen zijn geselecteerd.

Eigenschappen van videoadvertenties en gif's met animatie

Met videoadvertenties en geanimeerde gif's kunt u het formaat en de framesnelheid van videoadvertentie wijzigen als er geen elementen zijn geselecteerd.

Componenteigenschappen

Naast de algemene eigenschappen heeft elke component ook specifieke eigenschappen. Deze eigenschappen worden beschreven op de Help-pagina voor elke component.