Een aangepaste template maken

Deze functie is niet beschikbaar voor beeldadvertenties.

U kunt een HTML5-advertentie, HTML-bestand, videoadvertentie of gif met animatie die u maakt in Google Web Designer als template opslaan. Zo bespaart u tijd als u van plan bent meerdere advertenties met dezelfde startelementen te maken.

Een template maken

1. Open het document dat u als template wilt gebruiken.
  2. Selecteer Bestand > Opslaan als template.
  3. Geef de template een naam (vereist).
  4. Selecteer desgewenst zoekwoorden die verwijzen naar het advertentietype en de elementen in de advertentie. Hiermee kunt u later uw templates filteren. Google Web Designer selecteert automatisch enkele zoekwoorden die van toepassing zijn op uw advertentie.
  5. Voor videoadvertenties en gifs met animatie selecteert u Galerijvoorbeeld aanzetten voor alle formaten en varianten als u een voorbeeld van elk formaat en elke variant wilt bekijken als u in de toekomst door uw aangepaste templates browst. Deze optie kan extra tijd kosten om die voorbeelden te genereren, afhankelijk van de complexiteit van uw project. Anders kunt u een voorbeeld van de standaardvariant met het grootste ondersteunde formaat bekijken als u deze template in de galerij bekijkt.
  6. Klik op Opslaan.

Uw aangepaste templatebestanden worden opgeslagen op de locatie die is opgegeven in uw voorkeuren.

U moet bestanden expliciet opslaan als templates aan de hand van de bovenstaande methode, zodat u deze kunt gebruiken als aangepaste templates. Normale documentbestanden functioneren niet als templates, ook als ze zijn opgeslagen in de map met aangepaste templates.

Een aangepaste template gebruiken

Zoek de template op het tabblad Mijn templates als u een nieuw bestand maakt via een template.

Een aangepaste template delen

1. Maak een nieuw bestand met uw aangepaste template.
  2. Selecteer Bestand > Opslaan als zip.
  3. Deel het gegenereerde zip-bestand met anderen die het willen gebruiken.
  4. Iedereen die het bestand ontvangt, moet het bestand uitpakken en vervolgens openen in Google Web Designer.
  5. Ze moeten vervolgens Bestand > Opslaan als template selecteren volgens de stappen om een template te maken.