Templates gebruiken

Een nieuw document maken op basis van een template

De gemakkelijkste manier om een advertentie te maken is door een template te gebruiken. Templates zijn kant-en-klare advertenties in populaire formaten, met veelgebruikte stijlen en elementen. Door de afbeeldingen en andere items te vervangen, maakt u snel een bruikbare en effectieve advertentie.

Een advertentie maken op basis van een template:

1. Selecteer Nieuw vanuit template in het menu Bestand. De templategalerij wordt geopend.
  2. Selecteer Display of Video, afhankelijk van het type advertentie dat u wilt maken.
  3. U kunt desgewenst de beschikbare templates sorteren en filteren. U kunt het gedeelte ook voor elk formaat samenvouwen en uitvouwen.
  4. Klik op Selecteren voor de indeling die u wilt gebruiken.
  5. U kunt ook een voorbeeld van de template bekijken om te bepalen of u deze wilt gebruiken. Selecteer onderaan het linkerdeelvenster een formaat en browser en klik op Voorbeeld. U kunt ook een voorbeeld van een kleinere versie van een videotemplate bekijken door de muisaanwijzer op de thumbnail van de template in de galerij te plaatsen.
  6. Als u een nieuwe advertentie wilt maken met behulp van de geselecteerde template, vult u de velden in het linkerdeelvenster in:
    1. Formaat: Als er meerdere formaten beschikbaar zijn, selecteert u het gewenste formaat.
    2. Naam: Geef uw nieuwe bestand een naam.
    3. Locatie: Wijzig desgewenst de opslaglocatie. U kunt het pad naar de locatie opgeven of op het mapicoon  klikken om naar de locatie te gaan die u wilt gebruiken.
  7. Als de template beschikbaar is in de eenvoudige modus, selecteert u de modus die u wilt gebruiken voor uw nieuwe document:
    • Eenvoudige modus: Met een vereenvoudigde interface kunt u tekst, items en kleuren in de indeling aanpassen. Meer informatie
    • Standaardmodus: Er wordt een nieuw document geopend met de geselecteerde indeling. U kunt items toevoegen en vervangen in uw nieuwe document.
  8. Klik op Maken.

Templates sorteren

U kunt templates in een andere volgorde sorteren zodat de templates waarin u het meest bent geïnteresseerd, als eerste worden weergegeven.

Templates sorteren:

1. Terwijl u templates bekijkt, klikt u op het dropdownmenu Sorteren op.
  2. Selecteer een optie voor sorteren:
    • Meest gebruikt
    • Onlangs gebruikt
    • Onlangs toegevoegd

Templates filteren

Met filters worden uw template-opties beperkt zodat u alleen templates met de gewenste kenmerken te zien krijgt.

Zo filtert u templates:

U kunt door beschikbare filters browsen in het deelvenster Filter aan de linkerkant van de templategalerij.

Vouw een filtertype uit om de beschikbare filters te bekijken. Vink vervolgens de selectievakjes aan voor de filters die u wilt toepassen. Als u meerdere filters selecteert, worden alleen de templates weergegeven die overeenkomen met alle aangevinkte filters. Voor bepaalde filtercombinaties zijn mogelijk geen overeenkomende templates.

Als u al weet welk filter u wilt gebruiken, kunt u ernaar zoeken door de filternaam op te geven in het veld Filteren (typ bijvoorbeeld uitvouwbaar als u templates voor uitvouwbare advertenties wilt bekijken).

Momenteel toegepaste filters worden weergegeven als chips naast het dropdownmenu Sorteren op.

Filters verwijderen

Als u een filter wilt verwijderen, klikt u op de x naast de filternaam of verwijdert u het vinkje uit het bijbehorende selectievakje in de lijst met alle filters.

Filtertypen

Display

• Platforms: Geef het advertentieplatform op, zoals Google Ads of AdMob.
  • Advertentietypen: Maak een keuze uit standaard advertentie-indelingen.
  • Apparaten: Selecteer uw doelapparaten, zoals desktop of mobiel.
  • Functies: Geef alleen templates weer die een bepaalde functie bevatten.
  • Componenten: Vind templates die een specifieke component bevatten.
  • Branches: Bekijk advertentietemplates die zijn ontworpen voor specifieke bedrijfstypen.
  • Afmetingen: Zoek naar specifieke formaten of selecteer Responsief voor een template die automatisch wordt aangepast aan verschillende advertentieruimteformaten.
  • Dynamisch verticaal: Kies een gegevensschema voor dynamische advertentietemplates.

Video

• Afmetingen: Zoek naar specifieke formaten of selecteer 'Meerdere formaten' voor een template die in meerdere formaten kan worden gepubliceerd.
  • Duur: Zoek videoadvertentietemplates die voor een bepaalde tijd kunnen worden afgespeeld.

Een voorbeeld van een template bekijken

Als u een beter beeld wilt hebben van hoe een template eruit komt te zien, kunt u een voorbeeld van de template bekijken in uw browser.

Zo bekijkt u een voorbeeld van een template:

1. Open de templategalerij door Nieuw vanuit template… te selecteren in het menu Bestand. U kunt ook Template gebruiken selecteren op de homepage nadat u Google Web Designer heeft gestart.
  2. Klik op Selecteren voor de advertentie-indeling waarvan u een voorbeeld wilt bekijken.
  3. Velden worden in het linkerdeelvenster weergegeven:
    1. Formaat: Als er meerdere formaten beschikbaar zijn, selecteert u het gewenste formaat.
    2. Browser: Kies de browser waarin u het voorbeeld wilt weergeven.
  4. Klik op Voorbeeld.

Items in een template toevoegen en vervangen

Als de template die u wilt gebruiken beschikbaar is in de eenvoudige modus, kunt u uw eigen items gebruiken met een gestroomlijnde interface.

Advertentie-templates hebben placeholder-items en beschrijvende ID's voor elk element. Als u een advertentie wilt maken op basis van een template in de standaardmodus, kunt u elk generieke placeholder-item vervangen door een geschikt item voor uw advertentie. Advertenties die worden gemaakt op basis van templates, kunnen volledig worden aangepast. U kunt items, componenten en gebeurtenissen naar wens toevoegen of verwijderen om de advertentie verder aan te passen.

Met de functie 'Afbeelding wisselen' kunt u een afbeelding vervangen door een afbeelding in de bibliotheek of een afbeelding die u uploadt. Dit is met name handig wanneer u stockafbeeldingen in een template vervangt.

Zo vervangt u een afbeelding in een template:

1. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding die u wilt vervangen.
  2. Selecteer Afbeelding wisselen in het pop-upmenu.
  3. Selecteer in het dialoogvenster een afbeelding uit de bibliotheek of klik op de knop Toevoegen om een afbeelding op uw computer te selecteren.
  4. Klik op OK.

Zo vervangt u een video in een template:

1. Selecteer het videofragment dat u wilt vervangen.
  2. Klik in het deelvenster Eigenschappen op de knop Browsen  in het veld Bron.
  3. Selecteer een andere video in de bibliotheek of klik op Browsen... om een videobestand op uw computer te selecteren.

Tekst in een template wijzigen:

1. Selecteer het tekstcontainerelement. U kunt eenvoudig een element in de Contoureditor selecteren, zelfs als het zich achter of in een ander element bevindt.
  2. Selecteer het gereedschap Tekst in de werkbalk aan de linkerkant.
  3. Klik in het tekstcontainerelement. Het element is blauw omlijnd en een knipperende cursor geeft aan waar u de tekst kunt bewerken.