Het formaat aanpassen van afbeeldingen en video's in Google Web Designer

U kunt op 2 manieren het formaat van afbeeldingen en video's aanpassen in Google Web Designer:

• Met het gereedschap Selectie de afbeelding uitrekken of verkleinen met uw muis
  • De eigenschappen voor breedte en hoogte bewerken in het deelvenster Eigenschappen

De beeldverhouding van afbeeldingen waarvan het formaat is aangepast, wordt gewijzigd om te voldoen aan de nieuwe grenzen. Video's behouden hun oorspronkelijke beeldverhouding en krijgen het grootst mogelijke formaat binnen de nieuwe grenzen.

Het formaat van een afbeelding of video wijzigen met het gereedschap Selectie:

1. Klik op het gereedschap Selectie  in de werkbalk aan de linkerkant.
  2. Zorg ervoor dat het selectievakje Transformeren is aangevinkt op de balk met gereedschapsopties bovenaan.
  3. Selecteer de afbeelding of video waarvan u het formaat wilt aanpassen.
  4. Sleep een van de besturingspunten aan de zijkanten of op de hoeken van het begrenzingsvak. De breedte en hoogte van het element worden weergegeven tijdens het aanpassen van het formaat.
    • Houd de Shift-toets ingedrukt tijdens het slepen om de oorspronkelijke beeldverhouding van de afbeelding of video te behouden.

Het formaat van SVG's wijzigen

Gebruik de eigenschappen voor breedte en hoogte in plaats van de 3D-schaal als u het formaat van een SVG-afbeelding of -vorm wilt wijzigen om deze groter te maken. Als u de optie Transformeren van het gereedschap Selectie gebruikt, moet u mogelijk de formaatstijl wijzigen.

Het formaat van een afbeelding of video wijzigen via het deelvenster Eigenschappen:

1. Klik op het gereedschap Selectie  in de werkbalk aan de linkerkant.
  2. Selecteer de afbeelding of video waarvan u het formaat wilt aanpassen.
  3. Wijzig de waarden voor breedte en hoogte in het deelvenster Eigenschappen.
    • Als u de oorspronkelijke beeldverhouding wilt behouden, selecteert u de knop Beeldverhouding beperken .

Afbeeldingen en video's schalen

Als het oorspronkelijke afbeeldingsbestand en het afbeeldingselement verschillende afmetingen hebben, stelt u schaalopties in om te beheren hoe de afbeelding wordt weergegeven.

Video's hebben alleen schaalopties in videoadvertenties.