Een voorbeeld van uw animatie bekijken en uw animatie doorlopen

Als u een voorbeeld van uw animatie bekijkt en de animatie doorloopt, kunt u de animatie verfijnen terwijl u hieraan werkt. De gereedschappen voor de voorbeeldweergave en het doorlopen van de animatie geven alleen de animatie weer. Gebeurtenissen in de Gebeurtenissentrack worden niet geactiveerd.

Een voorbeeld van uw animatie bekijken

Terwijl u uw animaties maakt, kunt u op het werkvlak bekijken hoe ze eruitzien door op de knop Afspelen  bovenaan de tijdlijn te klikken. U kunt het animatievoorbeeld ook afspelen en onderbreken door op Enter te drukken.

Snelle modus: De voorbeeldweergave begint bij de scène waarvan de miniatuur op dat moment is geselecteerd in de tijdlijn. Als een scène wordt afgespeeld, wordt de miniatuur ervan gemarkeerd.

Geavanceerde modus: Het afspelen van het voorbeeld begint bij de schuifregelaarpositie als deze zich binnen het voorbeeldbereik bevindt, of vanaf het begin van het voorbeeldbereik. De schuifregelaar beweegt langs de tijdlijn terwijl het voorbeeld wordt afgespeeld om het huidige punt in de animatie aan te geven.

Voorbeeldbereik (alleen in de geavanceerde modus)

Standaard is het voorbeeldbereik de volledige duur van de animatie voor de huidige pagina. Het begin en eind van het voorbeeldbereik worden aangegeven met markeringen op de tijdtrack bovenaan de tijdlijn (weergegeven als twee paar kleine gele driehoeken). Als de eindmarkering zich aan het eind van de animatie bevindt, wordt de bijbehorende positie automatisch gewijzigd in het nieuwe eindpunt wanneer de animatie langer of korter wordt.

Als u het voorbeeldbereik wilt bekijken, plaatst u de muisaanwijzer op een van de markeringen. Het bereik wordt geel gemarkeerd.

Als u het voorbeeldbereik wilt aanpassen, sleept u de begin- of eindmarkering naar een nieuwe positie op de tijdlijn. De instelling voor het uitlijnen van de tijdlijn is van toepassing. U kunt ook dubbelklikken op een markering om deze te verplaatsen naar het begin of eind van de animatie.

Het voorbeeld herhalen

Als u het afspelen van het voorbeeld wilt herhalen, klikt u op de knop Afspelen herhalen  bovenaan de tijdlijn en klikt u vervolgens op Afspelen . U kunt geen bewerkingen uitvoeren terwijl het voorbeeld van de animatie wordt afgespeeld.

Het animatievoorbeeld herhalen versus een laag herhalen

• Als u een laag herhaalt, wordt de animatie gewijzigd. De animatie voor dat element wordt herhaald in het gepubliceerde document.
  • Als u het animatievoorbeeld herhaalt, wordt het voorbeeldbereik op het werkvlak doorlopend afgespeeld. Dit is niet van invloed op het uiteindelijke gepubliceerde document.

Doorlopen (alleen in de Geavanceerde modus)

Als u de functie voor doorlopen gebruikt, kunt u in het werkvlak zien hoe een bepaald segment van uw animatie eruitziet terwijl dit met een handmatig geregelde snelheid vooruit en achteruit wordt afgespeeld. Als u uw animatie wilt doorlopen, klikt u op de bovenkant van de schuifregelaar en sleept u deze heen en weer over het gedeelte van de tijdlijn dat u wilt testen.