Google Web Designer gebruiken met een proxyserver

De shell-app van Google Web Designer ondersteunt dezelfde aangepaste proxy-instellingen als de Chrome-browser. Meer informatie over Chrome- en Chromium-instellingen.

Als u uw Chrome-instellingen al heeft gewijzigd zodat Chrome met uw proxyserver werkt, bent u al bekend met de wijzigingen die moeten worden aangebracht voor Web Designer. Als u niet zeker weet welke instellingen u moet gebruiken, neemt u contact op met uw netwerkbeheerder.

1. De app-voorkeuren van Google Web Designer vinden

De locatie van de app-voorkeuren van Web Designer is afhankelijk van uw besturingssysteem:

Windows
  1. Open de Register-editor. Klik in het menu Start van Windows op Uitvoeren en geef regedit in het dialoogvenster Uitvoeren op.
  2. Ga naar de volgende registersleutel:
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Google\Web Designer\Settings
  3. Voeg in het rechterdeelvenster elke proxy-instelling als nieuwe waarde toe door met de rechtermuisknop op de bovenstaande registersleutel te klikken. Voor Booleaanse instellingen gebruikt u 32-bits DWORD-waarden, waarbij 0 'false' (onwaar) aangeeft en andere waarden dan nul 'true' (waar) aangeven.
Mac

U kunt een teksteditor gebruiken om het xml-bestand met app-voorkeuren van Web Designer te bewerken. U kunt ook opdrachten uitvoeren in Terminal.

Een teksteditor gebruiken:

1. Open het volgende plist-bestand:
    ~/Library/Preferences/com.google.WebDesigner.plist
  2. Voeg elke proxy-instelling toe in xml-indeling.

Als u Terminal wilt gebruiken, voert u de volgende opdracht uit voor elke instelling die u wilt wijzigen:

defaults write com.google.WebDesigner.plist <naam-instelling> -<type> <waarde>

Linux
  1. Open het volgende configuratiebestand in een teksteditor:
    ~/.local/share/google-web-designer/preferences/settings.conf
  2. Als er geen gedeelte Settings is, kunt u er een maken door [Settings] op een nieuwe regel te typen.
  3. Voeg elke proxy-instelling toe op een nieuwe regel in het gedeelte Settings.

2. Proxy-instellingen aanpassen

Google Web Designer gebruikt de volgende proxy-instellingen:

Naam Type Beschrijving
no-proxy-server Booleaans

Als dit 'true' (waar) is, gebruikt Google Web Designer geen proxy. Overschrijft alle andere opgegeven proxy-instellingen.

proxy-auto-detect Booleaans

Als dit 'true' (waar) is, probeert Google Web Designer uw proxyconfiguratie automatisch te detecteren. Wordt genegeerd als proxy-server is opgegeven.

proxy-server tekenreeks

De aangepaste proxyconfiguratie die moet worden gebruikt. Google Web Designer biedt momenteel geen ondersteuning voor proxy's waarvoor verificatie is vereist.

proxy-bypass-list tekenreeks

Een lijst met hosts waarvoor een opgegeven proxy moet worden omzeild.

proxy-pac-url tekenreeks

De URL van het PAC-bestand (proxy auto-config) dat moet worden gebruikt.

Voorbeeld

Als u wilt dat Google Web Designer probeert uw proxyconfiguratie automatisch te detecteren, past u de volgende instelling aan op basis van uw besturingssysteem:

Windows

Klik met de rechtermuisknop op de registersleutel en selecteer Nieuw > DWORD-waarde (32-bits). Geef het volgende op:

• Waardenaam: proxy-auto-detect
  • Waardegegevens: 1

Mac

Bewerk het plist-bestand en neem het volgende op:

<key>proxy-auto-detect</key>
<true/>

U kunt ook de volgende opdracht uitvoeren in Terminal:

defaults write com.google.WebDesigner.plist proxy-auto-detect -bool true

Linux

Voeg de volgende regel aan het gedeelte Settings toe:
proxy-auto-detect=true