Stijlen wijzigen via het deelvenster Css

In het deelvenster Css worden de gedefinieerde stijlregels weergegeven voor elk element dat u selecteert, waaronder regels voor keyframes voor elementen met animaties. U kunt ook de stijlen voor de klassen van het element bewerken, inline stijlen toevoegen en nieuwe stijlregels maken op het tabblad Stijlen van het deelvenster Css.

Als u een lijst met css-eigenschappen voor een element wilt bekijken, schakelt u over naar het tabblad Berekend.

Een nieuwe stijlregel in uw document maken:

1. Selecteer een element waarop u de nieuwe stijlregel wilt toepassen.
  2. Klik onderaan het deelvenster Css op de knop Regel toevoegen .
  3. Google Web Designer genereert een unieke klassekiezer, die u kunt bewerken. Als u een klassekiezer opgeeft, voegt Web Designer die klasse toe aan het geselecteerde element.
  4. Klik tussen de haakjes voor de declaratie van de nieuwe regel op Eigenschap toevoegen en geef een css-eigenschap en waarde op, bijvoorbeeld width: 209px;.
  5. Voeg eigenschap/waarde-paren toe totdat de stijl volledig is gedefinieerd.

Een inline stijl toevoegen aan een element:

1. Selecteer een element.
  2. Klik in het deelvenster Css op de knop Eigenschap toevoegen in het blok inline stijl.
  3. Voeg eigenschap/waarde-paren toe om de stijl van het element te wijzigen.

Een stijl aanpassen:

1. Selecteer een element in uw document. In het deelvenster Css worden de stijlregels weergegeven die zijn gekoppeld aan het element.
  2. Klik op een eigenschap of waarde om deze te wijzigen. Als u een eigenschap wilt verwijderen, wist u de eigenschapsnaam.

Een eigenschap in- of uitschakelen:

1. Klik op het selectievakje naast een eigenschapsnaam. Wanneer het selectievakje is uitgevinkt, bevatten het browservoorbeeld en de gepubliceerde bestanden die eigenschap niet.
  2. Als u de eigenschap weer wilt activeren, klikt u opnieuw op het selectievakje.

Regels voor sleutelframes voor animatie

Het deelvenster Css bevat de regels voor sleutelframes (met het zoekwoord @keyframes) voor elementen waaraan via css animaties zijn toegevoegd.

Een nieuwe regel voor sleutelframes maken voor een element:

1. Selecteer een element zonder animatie.
  2. Klik onderaan het deelvenster Css op de knop Regel voor sleutelframes toevoegen . Google Web Designer voegt de begin- en eindsleutelframes (0% en 100%) toe en stelt de animatieduur standaard in op 1 seconde.
  3. Als u een eigenschap met animaties aan een sleutelframe wilt toevoegen, klikt u op Eigenschap toevoegen en geeft u een css-eigenschap en waarde op.
  4. Voeg eigenschap/waarde-paren toe totdat de stijl volledig is gedefinieerd.

Een sleutelframe toevoegen:

1. Selecteer een element met animaties.
  2. Klik in het deelvenster Css tussen bestaande sleutelframes op Sleutelframe invoegen.
  3. Web Designer stelt het sleutelframe automatisch halverwege de omliggende sleutelframes in. Klik op het percentage om de timing van het sleutelframe te wijzigen.
  4. Eigenschappen met animaties worden geïnterpoleerd uit de omliggende sleutelframes. U kunt eigenschappen voor het nieuwe sleutelframe toevoegen, bewerken of verwijderen.

U kunt geen sleutelframe toevoegen aan het einde van een bestaande animatie. Gebruik in plaats daarvan de tijdlijn.