Deelvensters en de tijdlijn rangschikken

U kunt in Google Web Designer het formaat van de deelvensters aanpassen en de deelvensters opnieuw rangschikken, combineren en sluiten zodat u gemakkelijk toegang kunt krijgen tot wat u nodig heeft door niet-gebruikte deelvensters te verbergen. Bekijk alle beschikbare deelvensters in het menu Venster. Er worden vinkjes weergegeven naast de geopende deelvensters. Als u tevreden bent met de indeling van de deelvensters, kunt u de indeling opslaan als een werkruimte.

Het menu Venster is alleen beschikbaar in de ontwerpweergave.

Deelvensters weergeven en verbergen

U kunt alle deelvensters verbergen om snel de documentruimte in het venster te maximaliseren.

Alle deelvensters verbergen: gebruik de menuopdracht Venster > Vensters verbergen of druk op F4.

Verborgen deelvensters zichtbaar maken: gebruik de menuopdracht Venster > Vensters weergeven of druk op F4.

Verbergen heeft invloed op alle deelvensters. Als u specifieke deelvensters niet meer wilt weergeven, moet u afzonderlijke deelvensters sluiten en openen.

Opmerkingen: In tegenstelling tot andere wijzigingen voor deelvensters die op deze pagina worden beschreven, wordt in Web Designer niet opgeslagen of onthouden dat u deelvensters heeft verborgen.

Deelvensters sluiten en openen

Een deelvenster sluiten of openen: Selecteer het deelvenster in het menu Venster. Deelvensters worden geopend op hun vorige locatie.

Een deelvenster of groep met deelvensters sluiten: Klik op het pictogram Meer  aan het uiteinde van de bovenste balk van een deelvenster en selecteer Tabblad sluiten. U kunt ook Alles sluiten selecteren om een groep met deelvensters te sluiten. Gesloten deelvensters zijn verborgen in de weergave, met uitzondering van de bijbehorende vermelding in het menu Venster.

Deelvensters samenvouwen en uitvouwen

Als u een deelvenster wilt samenvouwen of uitvouwen, klikt u op de bovenste balk van het deelvenster. Het deelvenster wordt samengevouwen zodat alleen de balk wordt weergegeven of wordt uitgevouwen tot het oorspronkelijke of laatst gebruikte formaat. U kunt ook op het pictogram Meer aan het uiteinde van de bovenste balk klikken en Samenvouwen of Uitvouwen selecteren.

Het formaat van deelvensters aanpassen

De hoogte van een deelvenster aanpassen: Zorg ervoor dat het deelvenster is uitgevouwen. Klik vervolgens op de onderkant van het deelvenster en sleep deze omhoog of omlaag. (Als u het formaat van de tijdlijn wilt aanpassen terwijl deze onderaan het venster is gedockt, versleept u de bovenkant van het deelvenster.) Het deelvenster onthoudt het formaat wanneer dit wordt samengevouwen en opnieuw wordt uitgevouwen en wanneer het wordt gesloten en weer wordt geopend.

Opmerking: Het deelvenster Kleur heeft een vaste hoogte.

De hoogte van een uitgevouwen deelvenster maximaliseren of herstellen: Dubbelklik op de onderrand van het deelvenster (of op de bovenrand van de tijdlijn wanneer het deelvenster onderaan het venster is gedockt). Een gedockt deelvenster wordt uitgevouwen om beschikbare ruimte onderaan de stapel te benutten of keert terug naar de vorige hoogte als er geen ruimte meer is. Zwevende deelvensters keren terug naar de vorige hoogte.

De breedte van een deelvenster aanpassen: Klik en versleep de zijkant van het deelvenster. (Versleep bij gedockte deelvensters de binnenrand.) Alle deelvensters in de stapel worden op die breedte ingesteld.

Opmerking: De breedte van de gedockte tijdlijn wordt bepaald door de breedte van het venster van Web Designer.

Deelvensters verplaatsen

Deelvensters zijn gerangschikt in stapels. U kunt de positie van deelvensters binnen dezelfde stapel wijzigen, deelvensters naar een andere stapel verplaatsen of een nieuwe stapel starten.

Opmerking: U kunt de tijdlijn niet stapelen met andere deelvensters.

Eén deelvenster verplaatsen: Klik en versleep de naam van het deelvenster op de bovenste balk. Als de nieuwe locatie zich binnen een stapel met deelvensters bevindt of ertoe leidt dat het deelvenster wordt gedockt, geeft de gele lijn of balk aan waar het deelvenster terechtkomt wanneer u het loslaat.

Gecombineerde deelvensters verplaatsen: Als u een reeks gecombineerde deelvensters wilt verplaatsen, klikt u op de bovenste balk op een plek die zich niet boven de namen van deelvensters bevindt en versleept u deze.

Gestapelde deelvensters verplaatsen: U kunt alle deelvensters in een stapel verplaatsen door op de handgreep  boven het bovenste deelvenster te klikken en deze te verslepen.

Deelvensters docken en laten zweven

Deelvensters zijn standaard gedockt (aan de rand van het venster van Google Web Designer gekoppeld). U kunt deelvensters aan de linker- of rechterkant of beide docken. Er kan echter slechts één stapel panelen aan elke kant worden gedockt.

Opmerking: De tijdlijn kan alleen aan de boven- of onderkant van het venster worden gedockt.

Wanneer u een deelvenster loskoppelt door het van de rand van het venster weg te slepen, wordt het een zwevend deelvenster dat u overal binnen het venster van Web Designer kunt verplaatsen. In dat geval dekt het wel de interface af. Zwevende deelvensters kunt u net als gedockte deelvensters afzonderlijk positioneren of op elkaar stapelen en combineren.

U kunt zwevende deelvensters docken door deze dichtbij de rand van het venster te verslepen totdat een gele balk aangeeft waar de deelvensters worden gedockt.

Deelvensters combineren tot één groep met deelvensters

Als u verschillende deelvensters wilt combineren tot één groep met deelvensters, sleept u de bovenste balk van een deelvenster en zet u deze neer op de naam van een ander deelvenster. Er wordt een verticale, gele lijn weergegeven op de plek waar het deelvenster terechtkomt wanneer u het loslaat. Gecombineerde deelvensters worden gegroepeerd als tabbladen waartussen u kunt navigeren binnen de ruimte van één deelvenster, wat betekent dat slechts één deelvenster van de groep tegelijk volledig zichtbaar kan zijn.

Als u het combineren van deelvensters ongedaan wilt maken, verplaatst u de afzonderlijke deelvensters uit de groep.

Opmerking: De tijdlijn kan niet met andere deelvensters worden gecombineerd.