Een vorm toevoegen

Met de vormgereedschappen kunt u eenvoudige geometrische vormen als ovalen, rechthoeken en lijnen op het werkvlak tekenen. Net als het gereedschap Pen maken de vormgereedschappen content als SVG-elementen.

Overzicht van vormen

Voor Google Web Designer versies 1.9.1 en ouder wordt een canvas-tag gebruikt voor vormen. In nieuwere versies van Web Designer worden canvas-vormen automatisch geconverteerd naar SVG. Geconverteerde ovalen met een binnenstraal kunnen er anders uitzien en moeten mogelijk worden aangepast.

Een vorm aan uw project toevoegen:

1. Klik in de werkbalk op het gereedschap Pen en houd het ingedrukt. (Als u een ander vormgereedschap heeft gebruikt, wordt dat gereedschap mogelijk op de werkbalk weergegeven.)
  2. Selecteer de gewenste vorm in het pop-upmenu.
  3. Desgewenst kunt u de vorm aanpassen door de pennenstreek- en kleurkenmerken aan te passen via de balk met gereedschapsopties. U kunt ook de hoekstraal van rechthoeken en de binnenstraal van ovalen aanpassen.
  4. Klik op het werkvlak en houd de muisknop ingedrukt terwijl u sleept met de cursor tot de vorm de gewenste grootte bereikt. U kunt tijdens het tekenen de Shift-toets ingedrukt houden om de vorm als volgt te beperken:
    • Ovaal: houd de Shift-toets ingedrukt en sleep om de vorm te beperken tot een cirkel.
    • Rechthoek: houd de Shift-toets ingedrukt en sleep om de vorm te beperken tot een vierkant.
    • Lijn: houd de Shift-toets ingedrukt en sleep om de hoeken te beperken tot een veelvoud van 45°.
    Als u de vorm wilt centreren op een bepaald punt, houdt u de Alt-toets ingedrukt en sleept u vanuit het middelpunt.

Zodra u een vorm heeft getekend, kunt u de eigenschappen ervan aanpassen in het deelvenster Eigenschappen. Meer informatie over hoe u het formaat van SVG-vormen kunt wijzigen.

De breedte en hoogte van ovale vormen kunnen alleen worden opgegeven in pixels, niet als percentages. Als u op percentages gebaseerde afmetingen moet gebruiken, kunt u een rechthoekige vorm tekenen met afgeronde hoeken om een ovaal na te bootsen.