Vad är Google Web Designer?

Google Web Designer är ett avancerat webbprogram som byggts med HTML5 och som gör att du kan designa och skapa HTML5-annonser och annat webbinnehåll med ett integrerat visuellt gränssnitt och kodgränssnitt. Med designvyn i Google Web Designer kan du skapa innehåll med ritverktyg, text och 3D-objekt. Du kan dessutom animera objekt på en tidslinje. När du har skapat innehållet presenteras rena, läsbara HTML5-, CSS3- och Javascript-filer i Google Web Designer.

När du skapar annonsmaterial med Google Web Designer kan du använda ett bibliotek med komponenter som gör att du kan lägga till bildgallerier, videor, verktyg för annonsnätverk med mera.

I kodvyn i Google Web Designer kan du skapa CSS-, Javascript- och XML-filer med syntaxmarkering och automatisk ifyllnad av kod för att göra det enklare att skriva kod med färre fel.