Wat is Google Web Designer?

Google Web Designer is een geavanceerde webapplicatie waarmee u HTML5-advertenties en andere webcontent kunt ontwerpen met een geïntegreerde visuele en code-interface. U kunt in de ontwerpweergave van Google Web Designer content maken met tekengereedschap, tekst en 3D-objecten en u kunt op de tijdlijn animaties aan objecten en gebeurtenissen toevoegen.

U kunt in de codeweergave van Google Web Designer CSS-, JavaScript- en XML-bestanden maken. Hierbij kunt u gebruikmaken van de functies voor markering van de syntaxis en automatische aanvulling van code, zodat de code eenvoudiger en met minder fouten kan worden geschreven.

Zodra u de content heeft gemaakt, kunt u deze opmaken voor verschillende schermafmetingen met de tools voor responsieve opmaak van Google Web Designer en uw uiteindelijke document vervolgens publiceren als leesbare HTML5, CSS3 en JavaScript.

Google Web Designer bevat ook een bibliotheek met componenten waarmee u afbeeldingsgalerijen, video's, kaarten en andere soorten items kunt toevoegen aan uw websites en advertenties.

U kunt Google Web Designer gratis downloaden en gebruiken.