Indelingen voor meerdere formaten gebruiken voor videoadvertenties

Met indelingen voor meerdere formaten kunt u vanuit één document videoadvertenties van verschillende formaten maken. Net als bij responsieve advertenties maakt u het basisdocument met een standaardindeling, en overschrijft u vervolgens de standaardstijlen en -kenmerken voor specifieke advertentieformaten en -formaatbereiken. Aangezien videoadvertenties geen css kunnen bevatten, worden deze overschrijvingen toegepast op de video's die worden geëxporteerd, en worden er geen responsieve advertenties geproduceerd.

Gebruik het tabblad Formaten en bereiken in het deelvenster Responsief om de indeling voor meerdere formaten in te stellen. Stel de formaten in die u wilt exporteren en voeg daarna overschrijvingen voor die formaten toe.

Indeling voor meerdere formaten

Een indeling voor meerdere formaten aanzetten

Klik op het tabblad Formaten en bereiken van het deelvenster Responsief op het selectievakje Indeling voor meerdere formaten om opties voor meerdere formaten aan te zetten.

Een indeling voor meerdere formaten uitzetten

Als u een indeling voor meerdere formaten wilt uitzetten, zorgt u ervoor dat maar één weergaveformaat is geselecteerd en dat er geen overschrijvingen zijn ingesteld. Vink daarna het selectievakje Indeling voor meerdere formaten uit op het tabblad Formaten en bereiken van het deelvenster Responsief.

Basisdocument bewerken

Als u het basisdocument bewerkt, worden alle wijzigingen die u aanbrengt standaard gebruikt voor alle formaten. Dit betekent dat op het tabblad Formaten en bereiken van het deelvenster Responsief de optie Basisdocument bewerken moet zijn geselecteerd als u elementen wilt toevoegen of verwijderen.

Formaten

Op het tabblad Formaten en bereiken van het deelvenster Responsief worden in het gedeelte Formaten de specifieke formaten voor uw advertentie vermeld. Selecteer een formaat om over te schakelen naar dat advertentieformaat en om overschrijvingen voor dat formaat toe te voegen of te wijzigen.

Veelvoorkomende formaten

In het gedeelte Formaten zijn vooraf ingevulde advertentieformaten beschikbaar. De veelvoorkomende formaten kunnen niet worden bewerkt of verwijderd.

Aangepaste formaten

U kunt andere formaten aan de lijst toevoegen door een aangepast formaat toe te voegen.

Een aangepast formaat toevoegen

Klik op  Aangepast formaat toevoegen en geef de afmetingen van het nieuwe formaat op.

Een aangepast formaat bewerken

Plaats de muisaanwijzer op het formaat en klik op de knop Bewerken .

Een aangepast formaat verwijderen

Plaats de muisaanwijzer op het formaat en klik op de knop Verwijderen trash can icon.

Formaten filteren

Gebruik het dropdownmenu om de lijst met formaten te filteren op formaten die u heeft aangezet voor weergave of voorbeeld:

• Alle formaten
  • Weergaveformaten

Weergaveformaten

Weergaveformaten zijn de formaten waarin u uw videoadvertentie wilt exporteren. Selecteer ten minste 1 weergaveformaat.

Een ander weergaveformaat kiezen

Vink het selectievakje onder het icoon Weergaveformaat aan. U kunt maximaal 40 weergaveformaten aanzetten.

Overschrijvingen voor specifieke formaten

Als in het deelvenster Responsief een formaat is geselecteerd, kunt u overschrijvingen toevoegen en wijzigen die alleen van toepassing zijn op dat formaat.

Voor formaten met overschrijvingen wordt het icoon getoond.

Formaatbereiken

U kunt overschrijvingen instellen die van toepassing zijn op meerdere formaten door in het gedeelte Mediaregels voor bereik formaatbereiken te configureren. Alle formaten die binnen het formaatbereik vallen, gebruiken de overschrijvingen van het formaatbereik (hoewel de overschrijvingen van het specifieke formaat voorrang krijgen). Selecteer een formaatbereik op het tabblad Formaten en bereiken van het deelvenster Responsief om overschrijvingen voor dat formaatbereik toe te voegen of te wijzigen.

Een formaatbereik toevoegen

Klik op  Formaatbereik toevoegen om een nieuw formaatbereik toe te voegen. Geef daarna de minimum- en maximumafmetingen op voor het formaatbereik.

De afmetingen van een formaatbereik bewerken

Plaats de muisaanwijzer op het bereik en klik op de knop Bewerken .

De stand van een formaatbereik wijzigen

Klik op het icoon voor de stand en selecteer de nieuwe stand in het dropdownmenu.

Een formaatbereik verwijderen

Plaats de muisaanwijzer op het bereik en klik op de knop Verwijderen trash can icon.

Stand

Als u een stand voor een formaatbereik opgeeft, worden de overschrijvingen voor het formaatbereik alleen toegepast op liggende of staande advertentieformaten.

Elke stand
Liggend
Staand

Formaatbereiken beheren

Klik op het icoon om een dialoogvenster te openen met een visualisatie van de formaatbereiken die u heeft geconfigureerd.

Overschrijvingen

Gebruik overschrijvingen om uw vormgeving te optimaliseren door eigenschappen aan te passen voor verschillende advertentieformaten en formaatbereiken. Voor smallere advertentieformaten kunt u bijvoorbeeld de standaard tekstgrootte overschrijven om een kleiner lettertype te gebruiken.

Met Google Web Designer kunt u eigenschappen zoals formaat, positie, zichtbaarheid en bron overschrijven. Ook kunt u instellingen voor tekstcontent en het passend maken van tekst overschrijven. Eigenschappen die niet kunnen worden overschreven, worden uitgezet als een formaat of formaatbereik wordt geselecteerd.

Een overschrijving toevoegen of wijzigen

1. Selecteer een formaat of formaatbereik op het tabblad Formaten en bereiken van het deelvenster Responsief.
  2. Breng de gewenste wijziging aan.

Het label voor de overschreven eigenschap wordt geel gemarkeerd in het deelvenster Eigenschappen of in het deelvenster Tekst als de tekstcontent of instellingen voor tekstaanpassing zijn gewijzigd.

Voorbeelden van gele overschrijvingsindicatoren

Voor formaten met overschrijvingen wordt het icoon weergegeven in het deelvenster Responsief.

Overschrijvingen kopiëren voor een formaat of formaatbereik

1. Selecteer het formaat of het formaatbereik waarvan u overschrijvingen wilt kopiëren:
    • Overschrijvingen voor een specifiek formaat kopiëren: Klik met de rechtermuisknop op het formaat op het tabblad Formaten en bereiken van het deelvenster Responsief.
    • Overschrijvingen voor een formaatbereik kopiëren: Plaats de muisaanwijzer op het formaatbereik op het tabblad Formaten en bereiken van het deelvenster Responsief en klik op het icoon Meer  dat verschijnt.
  2. Selecteer Overschrijvingen kopiëren in het pop-upmenu.
  3. Selecteer het formaat of formaatbereik waarop u overschrijvingen wilt toepassen:
    • Overschrijvingen naar een specifiek formaat plakken: Klik met de rechtermuisknop op het formaat op het tabblad Formaten en bereiken van het deelvenster Responsief.
    • Overschrijvingen naar een formaatbereik plakken: Plaats de muisaanwijzer op het formaatbereik op het tabblad Formaten en bereiken van het deelvenster Responsief en klik op het icoon Meer  dat verschijnt.
  4. Selecteer Overschrijvingen plakken in het pop-upmenu.

Een overschrijving verwijderen

1. Klik op het gele eigenschapslabel voor de overschrijving.
    • De meeste overschrijvingen worden aangegeven in het deelvenster Eigenschappen.
    • Overschrijvingen voor tekstcontent of instellingen voor tekstaanpassing worden weergegeven in het deelvenster Tekst.
  2. Selecteer Overschrijving verwijderen in het pop-upvenster.

Alle overschrijvingen voor een formaat verwijderen

1. Klik met de rechtermuisknop op het icoon Formaatspecifieke mediaregels voor dat formaat.
  2. Selecteer Overschrijvingen verwijderen in het pop-upmenu.

Alle overschrijvingen voor een formaatbereik verwijderen

1. Plaats de muisaanwijzer op het formaatbereik.
  2. Klik op het icoon Meer .
  3. Selecteer Overschrijvingen verwijderen in het pop-upmenu.

Publiceren

Als u een videoadvertentie publiceert met een indeling voor meerdere formaten, kunt u selecteren welke formaten u wilt exporteren. Elk formaat wordt gepubliceerd als een afzonderlijk videobestand.