HTML-documenten converteren naar video- of beeldadvertenties

Als u een HTML-document dat is gemaakt in Google Web Designer, wilt gebruiken als basis voor een video- of beeldadvertentie, kunt u het document converteren in plaats van de video- of beeldadvertentie helemaal opnieuw te maken.

Conversietypen

Web Designer kan de volgende documenttypen converteren:

Converteren vanuit Converteren naar

De meeste HTML-documenten, waaronder:

• Banneradvertentie
  • Uitvouwbare advertentie
  • Interstitial-advertentie
  • HTML-document met pagina's
  • Videoadvertentie (behalve op Linux)
  • Beeldadvertentie

HTML-documenten zonder pagina's, AMP HTML-advertenties, videoadvertenties, beeldadvertenties en geanimeerde gif's kunnen niet worden geconverteerd naar andere typen.

Een document converteren naar een videoadvertentie

1. Selecteer in de ontwerpweergave de optie Bestand > Documenttype converteren > Video... in het menu bovenaan.
  2. Stel in het dialoogvenster dat wordt geopend uw video-instellingen en bestandseigenschappen in:
    • Pagina: Als uw document meerdere pagina's heeft, selecteert u welke pagina moet worden geconverteerd.
    • Formaat: Als uw document responsief is, worden alle weergaveformaten hier in een dropdownmenu vermeld. Selecteer welk formaat u wilt gebruiken voor de conversie.
    • Schalen: Selecteer een methode voor de schaling van content als het oorspronkelijke document en het nieuwe videobestand verschillende afmetingen hebben:
      • Formaat passend maken: Het formaat aanpassen aan de nieuwe afmetingen, terwijl de hoogte-breedteverhouding behouden blijft.
      • Bijsnijden om te vullen: Het formaat aanpassen om de nieuwe afmetingen te vullen terwijl de hoogte-breedteverhouding behouden blijft. Hiervoor wordt het element zo nodig bijgesneden.
      • Geen: Geen formaatwijziging.
      • Uitrekken om te vullen: Het formaat aanpassen om de nieuwe afmetingen te vullen. Hiervoor wordt het element zo nodig uitgerekt.
    • Opslaan als: De bestandsnaam van het nieuwe document.
    • Locatie: Waar het nieuwe document moet worden opgeslagen.
    • Afmetingen: Selecteer een algemeen videoformaat of Aangepast om een ander formaat op te geven.
  3. Bekijk de opmerkingen over compatibiliteit om te zien welke functies in uw document mogelijk niet volledig worden ondersteund in een videoadvertentie.
  4. Klik op Converteren.

Uw videoadvertentie wordt geopend als nieuw bewerkbaar document. Publiceer het document om een mp4-videobestand te maken.

Een document converteren naar een beeldadvertentie

1. Selecteer in de ontwerpweergave de optie Bestand > Documenttype converteren > Beeldadvertentie... in het menu bovenaan.
  2. Stel in het dialoogvenster dat wordt geopend de instellingen voor beeldadvertenties en nieuwe bestandseigenschappen in:
    • Pagina: Als uw document meerdere pagina's heeft, selecteert u welke pagina moet worden geconverteerd.
    • Ondersteunde formaten: Als uw document responsief is, worden alle weergaveformaten hier vermeld. Als u formaten wilt toevoegen of verwijderen, sluit u het dialoogvenster en brengt u wijzigingen aan in het deelvenster Responsief.
    • Doeltijd: Als uw document een animatie bevat, kunt u een specifiek tijdstip opgeven tijdens de animatietijdlijn. Er wordt een momentopname van uw document op dat moment gebruikt voor de conversie.
    • Opslaan als: De bestandsnaam van het nieuwe document.
    • Locatie: Waar het nieuwe document moet worden opgeslagen.
  3. Bekijk de opmerkingen over compatibiliteit om te zien welke functies in uw document mogelijk niet volledig worden ondersteund in een beeldadvertentie.
  4. Klik op Converteren.

Uw beeldadvertentie wordt geopend als nieuw bewerkbaar document. Publiceer het document om een jpg- of png-afbeeldingsbestand te maken.

Compatibiliteit van functies

Videodocumenten en beeldadvertenties ondersteunen niet alle functies in HTML5-documenten. U ziet een waarschuwing als uw document het volgende bevat:

• componenten (zie hieronder)
  • responsieve functies (voor conversie naar video)
  • gebeurtenissen
  • meerdere pagina's
  • teksteffecten
  • aangepast JavaScript
  • herhaalde dynamische gegevensbindingen (bindingen met een indexnummer)
  • <canvas>-elementen
  • iframes
  • lokale items buiten de standaard submap voor items

Componenten

De onderstaande componenten worden gedeeltelijk ondersteund. Over het algemeen worden deze componenten geconverteerd naar afbeeldingen die op dezelfde manier worden weergegeven als de componentvoorbeelden op het werkvlak van het originele document. Uitzonderingen worden vermeld.

• 360°-galerij
  • 3D-modelviewer
  • Audio: Als u converteert naar video, worden audiocomponenten met bronbestanden met een ondersteunde codec audiotracks met het bronbestand als clip. Als u converteert naar een beeldadvertentie, wordt de component verwijderd.
  • Carrouselgalerij: Zichtbare afbeeldingen worden als afzonderlijke afbeeldingen opgenomen in het geconverteerde document.
  • Afbeeldingsknop: Alleen de Afbeelding voor niet-ingedrukte knopstand wordt opgenomen in het geconverteerde document.
  • Afbeeldingseffect
  • Parallax: Alle afbeeldingen die in de component worden gebruikt, worden als afzonderlijke afbeeldingen opgenomen in het geconverteerde document.
  • Deeltjeseffecten
  • Sterbeoordelingen
  • Veegbare galerij
  • Krul
  • Tikgebied
  • Overgangsgalerij
  • Video: Als u converteert naar video, worden videocomponenten met bronbestanden met een ondersteunde codec videotracks met het bronbestand als clip. Als u converteert naar een beeldadvertentie, wordt de component verwijderd.

Andere componenten worden verwijderd.