Overgangen in mediaclips

Overgangen in videoadvertenties voegen een effect toe, zoals vervagen of wissen, aan het begin of einde van een video-, afbeeldings- of audioclip. U kunt ook een overgang tussen aangrenzende video- of afbeeldingsclips toepassen.

Een overgang toevoegen

U kunt overgangen aan het begin of einde van een clip toevoegen.

Zo voegt u een overgang toe aan een video- of afbeeldingsclip of aan een audioclip zonder envelopknooppunten:

1. Plaats de muisaanwijzer op het begin of einde van een clip.
  2. Klik op de knop Overgang toevoegen .
  3. Selecteer een overgangstype in het pop-upmenu.

Overgangen voor audioclips

Overgangen voor audioclips worden weergegeven in een volume-envelop, zodat u op elk moment tijdens een audioclip volumewijzigingen kunt aanbrengen. U kunt de bovenstaande methode gebruiken om start- of eindovergangen aan audioclips toe te voegen zonder envelopknooppunten, maar als er knooppunten zijn, moet u overgangen op de volgende manier toevoegen:

1. Voeg envelopknooppunten toe waar de overgang moet beginnen en eindigen door met de rechtermuisknop op de envelopregel te klikken en Knooppunt toevoegen te selecteren.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het eerste knooppunt.
  3. Selecteer een type vervaging.

Dubbelzijdige overgangen

Bij dubbelzijdige overgangen vaagt de eerste clip weg op hetzelfde moment dat de tweede verschijnt.

U kunt een dubbelzijdige overgang tussen 2 video- of afbeeldingsclips toevoegen als aan alle van de volgende voorwaarden wordt voldaan:

• De 2 clips staan naast elkaar op dezelfde track.
  • De 1e clip is ingekort met een eindpunt vóór het einde van de bronmedia.
  • De 2e clip is ingekort met een beginpunt na 00:00:00.

In dit geval staat de knop Overgang toevoegen  tussen de 2 clips.

De extra media buiten het begin- en eindpunt worden gebruikt tijdens de dubbelzijdige overgang.

Als de clips verder uit elkaar worden gezet, wordt de dubbelzijdige overgang automatisch verwijderd.

Als u een enkelzijdige overgang wilt toevoegen op een punt waar een dubbele overgang kan worden toegevoegd, moet u de clips eerst uit elkaar zetten. Voeg vervolgens de overgang toe en zet de clips weer naast elkaar.

Overgangslengte aanpassen

Sleep een van de randen van de overgang in de tijdlijn om de lengte van de overgang van een video- of afbeeldingsclip te wijzigen.

Sleep voor audioclips de envelopknooppunten dichter bij of verder van elkaar.

Als uitlijnen op tijdlijn actief is, kunt u overgangen makkelijk uitlijnen met andere overgangen, clips, sleutelframes of de schuifregelaar.

Houd rekening met de volgende beperkingen voor de overgangsduur:

• De overgang moet minimaal één frame duren.
  • De overgang mag de lengte van de clip niet overschrijden.
  • Overgangen mogen elkaar niet overlappen.
  • Dubbelzijdige overgangen overlappen beide clips met dezelfde tijd.

Overgangstype wijzigen

U kunt het overgangstype voor mediaclips wijzigen. Een overgangstype wijzigen:

1. Klik met de rechtermuisknop op de overgang of het knooppunt van de audio-envelop met de overgang die u wilt wijzigen.
  2. Selecteer het nieuwe overgangstype in het pop-upmenu.

Overgangstypen

Video Audio

Vervagen
Overgang met groeiende cirkel
Rechthoekige veegovergang omlaag
Rechthoekige veegovergang naar links
Rechthoekige veegovergang naar rechts
Rechthoekige veegovergang omhoog
Omlaag schuiven
Naar links schuiven
Naar rechts schuiven
Omhoog schuiven

Lineaire vervaging
Snelle vervaging
Langzame vervaging
Vloeiende vervaging
Scherpe vervaging
Aanhouden

Overgangen verwijderen

Een video- of afbeeldingsovergang verwijderen:

1. Klik met de rechtermuisknop op de overgangsperiode die u wilt verwijderen.
  2. Selecteer Overgang verwijderen in het pop-upmenu.

Dubbelzijdige overgangen worden automatisch verwijderd als de 2 clips niet meer naast elkaar staan.

Zo verwijdert u een audio-overgang:

1. Klik met de rechtermuisknop op het eerste knooppunt van een beginovergang of het laatste knooppunt van een eindovergang.
  2. Selecteer Verwijderen in het pop-upmenu.