De Google Assistent instellen op je smartwatch

Je kunt de Google Assistent op je smartwatch vragen om snelle reacties op berichten te sturen, je te helpen overzicht te houden over je dag of je favoriete muziek af te spelen.

Wat je nodig hebt

Als je de Google Assistent op je smartwatch wilt gebruiken, heb je het volgende nodig:

• Een ondersteund apparaat. De Google Assistent is beschikbaar op bepaalde smartwatches met Wear OS 3 of hoger. Neem contact op met de fabrikant van je apparaat om te checken of je apparaat wordt ondersteund.
  • Een Google-account: Selecteer het Google-account dat je wilt gebruiken in de Google Zoeken-app voor Android. Je kunt maar één actief account tegelijk hebben.
  • Een internetverbinding op je apparaat via je gekoppelde telefoon of LTE-provider. Sommige functies zijn misschien niet beschikbaar via LTE.

Belangrijk:

• Sommige functies en apparaten zijn momenteel niet in alle talen of alle landen en regio's beschikbaar.
  • Als je de TalkBack-app gebruikt, moet je TalkBack 12.1 of hoger hebben om de Google Assistent te kunnen gebruiken. Je smartwatch wordt automatisch geüpdatet als je automatisch updaten hebt aangezet.
    • Handmatig updaten:
      1. Open de Google Play Store op je smartwatch.
      2. Tik op Toegankelijkheid en dan Updaten.

Stel de Google Assistent in

Installeer de app via de Play Store.

1. Tik op het scherm van je smartwatch of druk op een knop om het aan te zetten.
  2. Tik op App-menu en dan Play Store.
  3. Zoek naar Assistent.
  4. Download en installeer de Google Assistent-app.

De Google Assistent aanzetten

1. Tik op het scherm van je smartwatch of druk op een knop om het aan te zetten.
  2. Tik op App-menu en dan Google Assistent.
  3. Tik op Aan de slag.
  4. Volg de instructies op je gekoppelde telefoon.

Hey Google-detectie aan- of uitzetten

Je kunt Hey Google-detectie aanzetten als je je smartwatch voor het eerst instelt. Zo wijzig je de instelling na de installatie:

1. Tik op het scherm van je smartwatch of druk op een knop om het aan te zetten.
  2. Swipe omlaag vanaf de bovenkant.
  3. Tik op Instellingen en dan Google en dan Assistent.
  4. Tik op Hey Google-detectie om Hey Google aan of uit te zetten.

Gerelateerde bronnen

Omdat we de best mogelijke gebruikerservaring willen garanderen en de hoogste standaarden op het gebied van prestaties en beveiliging willen leveren, wordt de Google Assistent niet meer ondersteund of beschikbaar voor gebruik op apparaten met Wear OS 2.x.