Je horloge bedienen met polsgebaren

Naast swipen kunt u uw horloge ook bedienen met polsgebaren.

Belangrijk:

Op de meeste horloges staan polsgebaren standaard aan. Zo check je of dit het geval is:

1. Als het scherm is gedimd, tik je erop om het horloge te activeren.
  2. Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  3. Tik op Instellingen Instellingen en dan Geavanceerde functies en dan Gebaren.
    • Wear 2: Tik op Instellingen Instellingen en dan Gebaren.

Tik bij deze instelling op Training starten als je polsgebaren wilt testen en oefenen.

Wat u kunt doen met polsgebaren

Tip: Onthoud dat als u polsgebaren gebruikt, uw horloge reageert op de richting en snelheid van uw polsbeweging en niet zozeer op het bereik van de beweging.

Door meldingen scrollen

Uw eerste meldingen bekijken

1. Als het scherm uit staat, moet u het horloge activeren of het scherm naar u toe kantelen.
  2. Draai uw pols snel van u af en langzaam weer terug om de melding weer te geven.

Naar de volgende melding scrollen

Draai uw pols snel van u af en langzaam weer terug.

Terugscrollen naar de vorige melding

Draai uw pols langzaam van u af en snel weer terug.

Actie ondernemen voor een melding

U kunt polsgebaren gebruiken om opties in een menu te selecteren of om naar een vorig scherm terug te keren.

Meer details bekijken of een actie ondernemen

Houd uw arm voor u en druk hem snel omlaag. Vervolgens brengt u uw arm normaal terug naar de originele positie.

Als u omlaag drukt, gaat u naar de eerste actie van die melding. Als u een tweede keer omlaag drukt, selecteert u die eerste actie (de meest gebruikte actie). Het is niet mogelijk om na de eerste actie een andere actie te selecteren of uit te voeren met alleen maar gebaren.

Terugkeren

Houd uw arm voor u en draai hem snel omhoog. Vervolgens brengt u uw arm normaal terug naar de originele positie.

Tip: Door het omhoog draaien van uw arm wordt een app niet gesloten. Als u wilt terugkeren naar het hoofdscherm, schudt u met uw pols.

Als u een bericht beantwoordt, kunt u dit gebaar gebruiken om het oorspronkelijke bericht te bekijken. U kunt dit gebaar ook gebruiken om een spraakopdracht te annuleren voordat deze wordt gestuurd.

Vanaf het hoofdscherm van het horloge

Het app-menu openen

Als u zich op het hoofdscherm van het horloge bevindt, houdt u uw arm voor u en drukt u deze snel omlaag. Vervolgens brengt u uw arm normaal terug naar de originele positie.

Het menu Instellingen openen

Als u zich op het hoofdscherm van het horloge bevindt, draait u uw pols langzaam van u af en snel weer terug.

Terug naar het hoofdscherm van het horloge

Houd uw arm voor u en schud snel enkele keren met uw pols. U kunt dit gebaar gebruiken om terug te keren of om een actie te annuleren voordat deze is voltooid.