Tolprijzen bekijken en vergelijken

Wanneer je route een tolweg bevat, geeft Waze de prijs weer voordat je begint met navigeren.

1. Open Waze.
  2. Selecteer een bestemming.
  3. Bekijk je route en de tolprijs op het scherm met de verwachte aankomsttijd.
  4. Tik op de tolprijs voor meer informatie over de manier waarop Waze deze heeft berekend.

Op het scherm met de verwachte aankomsttijd kun je op Routes tikken om alternatieve routes en de bijbehorende tolprijzen te bekijken. Vergelijk de gegevens om de beste route te kiezen.

Opmerking: Tolprijzen zijn alleen beschikbaar in de VS, Canada en Puerto Rico.

Hoe Waze tolprijzen berekent

De tolprijzen worden berekend op basis van je route en informatie die door de Waze-community is toegevoegd.

De volgende factoren zijn van invloed op de hoogte van de tolprijs:

• De dag van de week
  • De tijd van de dag
  • Specifieke datums
  • Je tolwegpassen
  • Je voertuigtype

Opmerking: Waze berekent geen tolprijzen voor tolwegen waar de prijzen afhankelijk zijn van de hoeveelheid verkeer. Bij dergelijke wegen ontvang je een melding dat de tolprijs varieert.

Tolprijzen en -passen

Als je tolpassen aan Waze hebt toegevoegd, wordt hiermee rekening gehouden bij de getoonde tolprijzen. Als je moet betalen om op een carpoolstrook te mogen rijden, wordt deze informatie eveneens weergegeven bij de tolprijs.

Een probleem met de tolprijs melden

1. Tik op de knop Melden.
  2. Tik op Kaartfout.
  3. Geef uitleg over het probleem dat je hebt ondervonden.
  4. Tik op Verzenden.