Inhoudsmoderatie en bezwaren

Het is de missie van Waze om de kwaliteit van het dagelijkse verkeer voor iedereen te verbeteren door samen te werken. Door deel te nemen aan de Waze-community gaat u akkoord met de Servicevoorwaarden en de Communityvoorwaarden van Waze. Hierin vindt u het beleid van Waze omtrent toegestane en verboden content en gedrag, en de gedragsnorm die we van onze gebruikers verwachten.

We nemen onze gedragsnormen serieus en het uitvoeren van handelingen die op grond van onze beleidsmaatregelen zijn verboden of het indienen van illegale content kan (afhankelijk van de frequentie en ernst van het gedrag) leiden tot onmiddellijke, tijdelijke of permanente opschorting van post- en bewerkrechten (in sommige gevallen zelfs zonder voorafgaande kennisgeving). Ernstige of aanhoudende schendingen van onze Servicevoorwaarden en/of Communityvoorwaarden kunnen ook leiden tot opschorting van de toegang van de gebruiker tot het forum en/of blokkering van het Waze-account van de gebruiker.

Als door u ingediende content is verwijderd of als uw account is beperkt door Waze als gevolg van een schending van onze beleidsregels en we uw e-mailadres hebben, informeren we u per e-mail over een dergelijke beslissing. Als u van mening bent dat we een fout hebben gemaakt, kunt u bezwaar maken tegen deze beslissing door binnen zes maanden na onze beslissing te reageren op de e-mail. We beoordelen het bezwaar en stellen u op de hoogte van de uitkomst. Het herhaaldelijk indienen van kennelijk ongegronde bezwaren kan, afhankelijk van de frequentie en ernst van het gedrag, leiden tot de tijdelijke of permanente opschorting van de mogelijkheid om verdere bezwaren in te dienen.

Meer informatie over mogelijkheden om te reageren op handhavingsbesluiten op grond van de Europese digitaledienstenverordening (DSA) kunt u hier vinden.