Hoe zoekresultaten werken

Het zoekalgoritme van Waze is ontworpen om je de meest relevante resultaten te tonen voor je zoekopdracht. Als je een zoekopdracht invult in Waze, stellen we vast wat de potentiële locaties zijn en tonen we je resultaten op basis van de volgende factoren, in deze volgorde van belangrijkheid:

• Je afstand tot de vastgestelde locatie
  • De mate waarin de vastgestelde locatie overeenkomt met je zoekopdracht
  • De prominentie en populariteit van de vastgestelde locatie

Als je zoekopdracht overeenkomt met een advertentie of andere betaalde content, wordt deze bovenaan de zoekresultaten getoond en duidelijk gelabeld als een advertentie.

Nadat je je bestemming hebt gekozen, probeert Waze je alternatieve routes te bieden naar je gekozen bestemming. De voorgestelde routes naar je bestemming worden bepaald aan de hand van de volgende factoren, in deze volgorde van belangrijkheid:

• Beperkingen voor wegen/gebieden (bijv. beperkingen op basis van tijd, voertuigtype, enzovoort)
  • Gebruikersvoorkeuren (bijv. tolwegen vermijden)
  • Wegtypen (bijv. tol, eigen weg)
  • Geschatte aankomsttijd
  • Lengte van de route en aantal wegsegmenten

Op basis van deze factoren tonen we je een aantal voorgestelde routes. De eerste route is altijd de route die we beschouwen als de optimale route. De andere voorgestelde routes worden gerangschikt op basis van de hierboven vermelde factoren. Dat geldt ook voor je voorkeursroutes (een route die je geneigd bent te nemen) en de natuurlijke routes (d.w.z. een route die je verwacht te krijgen) naar de bestemming. Alle routes zijn ook gelabeld, zodat je meer inzicht krijgt in de reden dat een route wordt getoond.

Bedrijfsgegevens in Waze-zoekresultaten

Waze kan je informatie over een bedrijf of locatie tonen als je ernaar zoekt, zoals contactgegevens, openingstijden en prijzen. Dit zijn gegevens van Waze-gebruikers, Google en andere partners.

We werken samen met verschillende partners om relevante informatie te vinden over bedrijven waarnaar gebruikers in Waze kunnen navigeren. We krijgen gegevens van deze partners en proberen deze informatie regelmatig te updaten. Hoewel de gebruikte bronnen per categorie verschillen, streven we ernaar om de meest nauwkeurige en up-to-date informatie te tonen. Onze community van bewerkers stelt ook bewerkingen voor om de gegevens zo actueel mogelijk te houden.

Waze probeert op de pagina's met zoekresultaten en locaties de meest relevante gegevens voor iedere gebruiker te tonen. Aan de gebruiker wordt bijvoorbeeld de brandstofprijs getoond van de voorkeursbrandstof uit de instellingen van die gebruiker. Als de gebruiker deze niet heeft ingesteld, tonen we de goedkoopste beschikbare brandstofprijzen. Soms kunnen er op de locatiepagina aanvullende prijzen en prijzen voor aanvullende services worden aangegeven.

Waze verifieert geen gegevens van derden en kan daarom de nauwkeurigheid van de informatie niet garanderen. Waze is niet verantwoordelijk voor verouderde of onjuiste gegevens.