Annullera kundprenumerationer

Prenumerationer på Google Play kan bara avslutas via Google Play Console.

Prenumerationer från Chrome Web Store kan avslutas i betalningsprofilen

Så här avslutar du en prenumeration på Chrome Web Store:

1. Logga in på betalningsprofilen.
  2. Klicka på Kundbeställningar.
  3. Klicka på raden för en prenumeration som du vill avsluta.
  4. Klicka på Avsluta prenumeration på panelen som visas eller rulla nedåt och klicka på Visa hela sidan för att se kundens beställningshistorik och mer information.
  5. Klicka på Avsluta prenumerationen igen på nästa skärm.
  6. Klicka på nedpil Nedåtpil och välj lämpligt återbetalningsskäl för den avslutade prenumerationen.
  7. Skriv ett meddelande till kunden om det behövs. Dessa kommentarer visas i kundens profil.
    Obs! Av sekretess- och säkerhetsskäl får säljare inte kundens e-postadress eller andra kontaktuppgifter. Kommentarer är därför det enda sättet att kommunicera med kunder på, om inte kunden kontaktar dig direkt.
  8. Klicka på Avsluta prenumeration för att avsluta.

Kontakta oss om du behöver hjälp.

Obs! Du som säljare ställer själv in en policy kring annullering. Kunderna kontaktar säljaren direkt för att begära annulleringen.

Tips kring annullering

Tänk på det här när du annullerar en prenumeration:

• När du har annullerat en prenumeration debiteras inga framtida beställningar.
  • Beställningen visas som annullerad på sidan med beställningsinformation.
  • När du har annullerat en prenumeration går det inte att påbörja den igen.
  • Google skickar ett e-postmeddelande till kunden och informerar om att prenumerationen har annullerats.
Google Play Butik-kunder kan annullera sina egna beställningar inom 2 timmar efter köpet. När en beställning har annullerats kan kunden inte använda den köpta appen på sin enhet. De ser en annullering på sidan Kundbeställningar i betalningsprofilen. Läs mer om återbetalningar och returer.
true
Uppdateringar i betalningscentret

Välkommen till nya Google betalningscenter! Nu hittar du stöd för både säljare och företagskunder på ett och samma ställe. Läs mer om nyheterna.