Skapa en betalningsprofil

Konfigurera betalningsprofilen när du är redo att publicera en app i Google Play Butik eller Chrome Web Store. Innan du börjar ser du till att din plats har stöd för registrering av utvecklare och säljare.
För att skapa en profil för säljarutbetalningar behöver du först skapa ett utvecklarkonto.

För att kunna använda Play Console för att skapa en betalningsprofil följer du stegen nedan:

1. Registrera ett utvecklarkonto på Google eller logga in om du vill öppna Play Console och skapa en betalningsprofil. Obs! Om du är utvecklare för Chrome Web Store och redan har appar eller tillägg i Chrome Web Store ser du till att du använder samma e-postadress när du registrerar dig för Play Console och skapar betalningsprofilen så att dessa appar/tillägg länkas till betalningsprofilen automatiskt.
  2. Öppna sidan Betalningsinställningar (Konfigurera följt av Betalningsprofil).
  3. Klicka på Skapa betalningsprofil. Du måste ha din företagsinformation när du konfigurerar betalningsprofilen.
  4. Under Betalningsprofil klickar du på nedåtpilen och väljer Skapa betalningsprofil.
  5. Namn och adress:
    • Ange det juridiska namnet på ditt företag så som du vill att det ska visas i betalningsprofilen. Informationen visas för kunder och på dina kvitton.
    • Ange den juridiska företagsadressen så som den visas på officiella dokument. Det är viktigt att vi har en giltig fysisk adress till ditt företag. Vi tillåter inte adresser till postboxar. Du måste senare se till att ditt bankkonto är registrerat i samma land som betalningsprofilen. Läs mer om bankkontokraven.
  6. Primär kontakt: Ange namnet på ett ombud för företaget som Google kan kontakta om vi har några frågor om betalningsprofilen. Ange en e-postadress och ett telefonnummer (valfritt).
  7. Välj att låta informationen i din offentliga säljarprofil och i din betalningsprofil vara densamma eller ange följande offentliga företagsinformation:
    • Ange adressen till företagets webbplats.
    • Välj kategorin för de produkter som du säljer.
    • Ange e-postadressen till kundsupporten.
    • Företags- eller produktnamnet som visas på användarnas kreditkortsutdrag.
      • Tips! För att hjälpa kunder att komma ihåg vad de köpt och minimera antalet kortreklamationer rekommenderar vi att du använder ett lämpligt namn som anges på kontoutdraget.
  8. Klicka på Skicka när du är klar.
    Tips! Du kan inte ändra landet för företagsadressen, men du kan ändra din offentliga säljarprofil och betalningsprofilen senare.
Länka Chrome-appar till betalningsprofil

Säljare kan använda betalningscentret för att hantera försäljningen av appar och tillägg som du erbjuder i Chrome Web Store. När du har skapat en betalningsprofil länkar e-postadressen som används vid registrering automatiskt betalningsprofilen till appar och tillägg i Chrome Web Store.

Du kan hantera alla försäljningsrapporter, återbetalningar, skatter och kundsupportärenden som rör appar och tillägg via betalningsprofilen.

Det går att skapa flera betalningsprofiler om du har fler än en butik eller webbplats. Du loggar in på varje konto med en separat e-postadress. Du kan använda samma bankkontouppgifter för fler konton, men du kan behöva genomföra verifieringsprocessen varje gång.