Återbetala beställningar

Chrome Web Store-säljare kan utfärda en återbetalning när som helst efter det att du debiterar en beställning. Du ansvarar själv för att fastställa en policy kring återbetalningar. Kunderna kontaktar dig direkt med återbetalningsfrågor.

Obs! Om du är Play Developer måste du återbetala beställningar via Play Developer-konsolen. Läs om hur du återbetalar beställningar i Play Developer Console.

Gör så här för att återbetala en beställning i betalningsprofilen:

1. Logga in på betalningsprofilen.
  2. Klicka på Kundbeställningar.
  3. Klicka på raden för en beställning du vill återbetala.
  4. Klicka på Återbetalning på panelen som visas eller scrolla nedåt och klicka på Visa hela sidan för att se kundens beställningshistorik och mer information.
  5. Klicka på Återbetalning igen på nästa skärm.
  6. Välj orsak till återbetalningen.
  7. Skriv ett meddelande till kunden om det behövs. Dessa kommentarer visas i kundens betalningsprofil.
    Obs! Av integritets- och säkerhetsskäl får säljare inte kundens e-postadress eller andra kontaktuppgifter. Kommentarer är därför det enda sättet att kommunicera med kunder på, om inte kunden kontaktar dig direkt.
  8. Klicka på Återbetala beställning för att slutföra återbetalningen till kunden.

Hitta information om återbetalning

När en återbetalning har utfärdats till en kund dokumenteras återbetalningen i din betalningsprofil. För att hitta återbetalningar:

1. Logga in på betalningsprofilen.
  2. Klicka på Prenumerationer, leta reda på Handelstjänster och klicka på Hantera.
  1. På nästa skärm och klicka på Visa transaktioner.
  2. Klicka på en rad när du vill visa detaljerad information om den specifika beställningen. Du kan ändra vyn från detaljerad data till en sammanfattning och söka efter beställningar i den aktuella månaden eller utan tidsgräns.

Granskning av betalningsprofil

Vi granskar regelbundet alla betalningsprofiler för att säkerställa en säker miljö för alla och att våra användarvillkor uppfylls. Medan granskningen pågår kan du tillfälligt inte bearbeta återbetalningar (de nekas).

Tänk på att dessa slumpmässiga recensioner är sällsynta. Du kan dessutom utfärda återbetalningar via profilen igen 24 timmar efter det att återbetalningsförsöket först avvisas. Tack för ditt tålamod under tiden.

Sammanfattning av återbetalningspolicyer

Tänk på det här när du överväger eller utfärdar återbetalningar:
  • När du har utfärdat en återbetalning kan du inte avbryta den. Google skickar tillbaka transaktionsavgiften till dig när du har återbetalat en betalning.
  • Vi skickar inte e-post till dig eller till kunden om eventuella återbetalningar som du utfärdar.
  • Om du tillfälligt inte kan utfärda återbetalningar eftersom betalningsprofilen granskas måste du vänta 24 timmar innan du kan återbetala en beställning.
  • Om du återbetalar en beställning innan Google har utfärdat någon säljarutbetalning för beställningen får du inte det belopp som du återbetalade till kunden vid nästa säljarutbetalning. Om du återbetalar en beställning efter det att du har fått en säljarutbetalning för den dras beloppet som du återbetalar till kunden från en framtida säljarutbetalning.
  • Om du gör en återbetalning som leder till ett negativt saldo som du inte reglerar inom 48 timmar inkasserar Google pengar från dig i enlighet med våra användarvillkor och debiterar det bankkonto som utbetalningarna vanligtvis görs till. Beloppet som dras från bankkontot motsvarar det negativa saldo som registreras den dag då Google påbörjar debiteringen.
true
Uppdateringar i betalningscentret

Välkommen till nya Google betalningscenter! Nu hittar du stöd för både säljare och företagskunder på ett och samma ställe. Läs mer om nyheterna.