Klassificering av värdekort i Google Wallet

Vissa värdekort i Google Wallet klassificeras som privata värdekort för att ge extra skydd för föremål som kan innehålla känsliga uppgifter. Privata värdekort kräver extra verifiering. De används inte för att anpassa upplevelsen i Google Wallet eller delas med andra Google-produkter som standard.

Läs mer om hur värdekort som inte klassificeras som privata värdekort hanteras.

I Google Wallet kan du klassificera privata värdekort på flera sätt:

• Från en fil
  • Från ett foto

Skicka från en fil

När ett värdekort läggs till från en fil bearbetas data i värdekortet av Google för att fastställa värdekortets typ.

Ett värdekort från en fil klassificeras som något av följande:

• ett boardingkort om värdekortet innehåller en giltig streckkod för boardingkort
  • ett privat värdekort för att skydda din integritet om värdekortet innehåller känsliga uppgifter.

Google arbetar ständigt med att förbättra våra klassificeringsmetoder och kan utöka klassificeringstyperna allt eftersom nya metoder utvecklas.

Om du behöver hjälp med att lägga till ett värdekort från en konverterad fil i Google Wallet kan du läsa mer om hur du hanterar objekt i Google Wallet.

Värdekort från ett foto

Genom att ta en bild med en streckkod eller QR-kod kan du skapa ett värdekort i Google Wallet.

Värdekorten klassificeras inte som privata värdekort. Lägg inte till foton som innehåller känsliga uppgifter, till exempel körkort eller sjukförsäkringskort.