Använda värdekort med Google Wallet på din smartklocka

Du kan lagra och använda värdekort med QR-koder eller streckkoder på din smartklocka med Google Wallet. Värdekort som uppfyller villkoren som läggs till i Google Wallet på telefonen blir automatiskt tillgängliga på den synkroniserade Wear OS-smartklockan. Läs mer om hur du lägger till objekt i Google Wallet

Använda ett värdekort på smartklockan

Om du vill använda värdekort med Google Wallet på klockan måste du ha en klocka med Wear OS.

1. Öppna Wallet-appen på smartklockan.
  2. Tryck på det värdekortet du vill använda. Du kan behöva scrolla för att hitta den.
  3. Skanna klockan med streckkoden eller QR-kodläsaren.

Tips! Värdekorten visas i Google Wallet på Wear-appen under betalningsmetoderna och andra objekt. Ändra ordningen på telefonen om du vill uppdatera värdekortens ordning.

Hitta information om värdekort på din smartklocka

1. Öppna Wallet-appen på smartklockan.
  2. Tryck på värdekortet som du vill se information om. Du kan behöva scrolla för att hitta den.
  3. Du hittar mer information genom att scrolla ned på sidan.

Viktigt! När du arkiverar ett värdekort på smartklockan arkiveras det på alla enheter.

Du kan arkivera ett värdekort för att dölja det i kortlistan. För att få åtkomst till det arkiverade värdekortet kan du hämta det från arkivet. För att ta bort ett värdekort kan du läsa om hur du tar bort ett värdekort från en smartklocka

Arkivera ett värdekort

1. Öppna Google Wallet-appen på klockan .
  2. Hitta värdekortet du vill arkivera.

Tips! Du kan behöva svepa uppåt för att hitta det.

3. Tryck på värdekortet.
  4. Scrolla till värdekortsuppgifterna.
  5. Tryck på Arkivera.

Hämta värdekort från arkiv

1. Öppna Google Wallet-appen på klockan .
  2. Scrolla ned till slutet av sidan.
  3. Hitta Arkiverade värdekort.
  4. Tryck på värdekortet.
  5. Scrolla till värdekortsuppgifterna.
  6. Tryck på Hämta från arkiv.

Åtgärda problem med värdekort på smartklockan

Jag kan inte hitta ett värdekort på klockan när jag har lagt till det på telefonen

Vanliga anledningar till att ett värdekort inte visas på smartklockan när du har lagt till det på telefonen:

• Klockan är inte ansluten till internet eller mobildata. Kontrollera anslutningen och försök igen.
  • Utgångna värdekort i Google Wallet-appen visas inte på smartklockan.
Vissa värdekort kan inte användas i Wallet-appen på klockan

Vissa värdekort och objekt kan inte användas på smartklockan utan endast med Google Wallet på telefonen.

Exempel på värdekort som inte kan användas på smartklockan är

• covidintyg
  • sjukförsäkringskort
  • andra privata värdekort.
Ett värdekort skannas inte

Beroende på klockans ljusstyrka eller kontrast och den fysiska skannern kanske vissa värdekort med täta streck- eller QR-koder inte skannas på rätt sätt. När vi anser att det här är fallet ser du en ansvarsfriskrivning under streck- eller QR-koden som föreslår att du öppnar värdekortet med telefonen. Om du inte kan skanna värdekortet kan du öppna det på telefonen.

Jag hittar inte alternativet att lägga till värdekort på klockan

Värdekort läggs till automatiskt på alla dina synkroniserade enheter med Google Wallet. Om du vill använda värdekort på klockan behöver du ha följande versioner av Wear OS- och Google Wallet-appen: