Kaarten gebruiken met Google Wallet op uw smartwatch

U kunt kaarten met QR-codes of streepjescodes opslaan en gebruiken op uw smartwatch met Google Wallet. In aanmerking komende kaarten die u op uw telefoon aan Google Wallet toevoegt, zijn automatisch beschikbaar op uw gesynchroniseerde Wear OS-smartwatch. Meer informatie over hoe u items toevoegt aan Google Wallet

Een kaart gebruiken op uw smartwatch

Als u kaarten met Google Wallet op uw smartwatch wilt gebruiken, moet u een smartwatch met Wear OS hebben.

1. Open op uw smartwatch de Wallet-app .
  2. Tik op de kaart die u wilt gebruiken. U moet misschien naar beneden scrollen om deze te vinden.
  3. Scan uw smartwatch met de streepjescode- of QR-codelezer.

Tip: Kaarten, en andere items, vind je in Google Wallet in de Wear-app onder de betaalmethoden. Wijzig de volgorde op uw telefoon om de volgorde van uw kaarten te updaten.

Kaartgegevens vinden op uw smartwatch

1. Open op uw smartwatch de Wallet-app .
  2. Tik op de kaart waarover u meer informatie wilt. U moet misschien naar beneden scrollen om deze te vinden.
  3. Scrol omlaag voor meer informatie.

Belangrijk: Als u een kaart op uw smartwatch archiveert, wordt deze op alle apparaten gearchiveerd.

U kunt een kaart archiveren om deze in uw lijst met kaarten te verbergen. Als u toegang wilt tot de gearchiveerde kaart, kunt u deze terugzetten uit het archief. Als u een kaart wilt verwijderen, vindt u hier meer informatie over hoe u een kaart van een smartwatch verwijdert.

Een kaart archiveren

1. Open de Google Wallet-app op uw smartwatch.
  2. Zoek de kaart die u wilt archiveren.

Tip: U moet misschien naar boven swipen.

3. Tik op de kaart.
  4. Scroll naar de kaartgegevens.
  5. Tik op Archiveren.

Een kaart terugzetten uit het archief

1. Open de Google Wallet app  op uw smartwatch.
  2. Scroll omlaag.
  3. Zoek Gearchiveerde kaarten.
  4. Tik op de kaart.
  5. Scroll naar de kaartgegevens.
  6. Tik op Terugzetten uit archief.

Problemen met kaarten op uw smartwatch oplossen

Ik kan een kaart niet vinden op mijn smartwatch nadat ik deze op mijn telefoon heb toegevoegd

Veelvoorkomende redenen waarom een kaart niet op uw smartwatch wordt getoond nadat u deze op uw telefoon heeft toegevoegd:

• Uw smartwatch heeft geen verbinding met internet of een mobiel datanetwerk. Controleer de verbinding en probeer het opnieuw.
  • Verlopen kaarten in de mobiele Google Wallet-app worden niet getoond op uw smartwatch.
Sommige kaarten zijn niet bruikbaar in de Wallet-app op mijn smartwatch

Sommige kaarten en items kunnen niet worden gebruikt op uw smartwatch en kunnen alleen worden gebruikt met Google Wallet op uw telefoon.

Voorbeelden van kaarten die u niet kunt gebruiken op uw smartwatch:

• COVID-kaarten
  • Zorgverzekeringskaarten
  • Andere privékaarten
Een kaart kan niet worden gescand

Afhankelijk van de helderheid of het contrast van uw smartwatch en de fysieke scanner zelf, worden bepaalde kaarten met een compacte streepjes- of QR-code mogelijk niet goed gescand. Als we denken dat dit het geval is, ziet u een disclaimer onder de streepjes- of QR-code waarin staat dat u deze met uw telefoon moet openen. Als u de kaart niet kunt scannen, opent u deze op de telefoon.

Ik kan de optie om kaarten aan mijn smartwatch toe te voegen niet vinden

Kaarten worden automatisch toegevoegd aan al uw gesynchroniseerde apparaten met Google Wallet. Als u kaarten op uw smartwatch wilt gebruiken, moet u de volgende versie van Wear OS en de Google Wallet-app hebben: