Korttien käyttäminen Google Walletissa älykellolla

Voit tallentaa ja käyttää QR-koodeja tai viivakoodeja sisältäviä kortteja älykellolla Google Walletilla. Puhelimella Google Walletiin lisätyt, ehdot täyttävät kortit ovat automaattisesti käytettävissä synkronoidulla Wear OS ‐älykellolla. Lue lisää kohteiden lisäämisestä Google Walletiin

Kortin käyttäminen älykellolla

Jos haluat käyttää kortteja Google Walletilla kellolla, sinulla on oltava Wear OS ‐kello.

1. Avaa Wallet-sovellus älykellolla.
  2. Napauta korttia, jota haluat käyttää. Jos et näe sitä heti, vieritä näyttöä.
  3. Skannaa kello viivakoodin tai QR-koodin lukijalla.

Vinkki: Kortit näkyvät Wear-sovelluksen Google Walletissa maksutapojen ja muun sisällön alapuolella. Voit muuttaa korttien järjestystä puhelimella.

Kortin tietojen etsiminen älykellosta

1. Avaa Wallet-sovellus älykellolla.
  2. Napauta korttia, jonka tiedot haluat nähdä. Jos et näe sitä heti, vieritä näyttöä.
  3. Löydät tiedot vierittämällä alaspäin.

Tärkeää: Kun arkistoit kortin älykellolla, se arkistoidaan kaikilla laitteilla.

Voit piilottaa kortin listalta arkistoimalla sen. Jos haluat käyttää arkistoitua korttia, poista se arkistosta. Jos haluat poistaa kortin, lue lisää kortin poistamisesta älykellosta

Kortin arkistoiminen

1. Avaa kellon Google Wallet ‑sovellus .
  2. Etsi arkistoitava kortti.

Vinkki: Sinun on ehkä pyyhkäistävä ylös, jotta se tulee näkyviin.

3. Napauta korttia.
  4. Vieritä kortin tietojen kohdalle.
  5. Napauta Arkistoi.

Kortin poistaminen arkistosta

1. Avaa kellon Google Wallet ‑sovellus .
  2. Vieritä näytön alareunaan.
  3. Etsi Arkistoidut kortit.
  4. Napauta korttia.
  5. Vieritä kortin tietojen kohdalle.
  6. Napauta Poista arkistosta.

Älykellossa oleviin kortteihin liittyvien ongelmien korjaaminen

Lisäsin kortin puhelimella, mutta en löydä sitä kellosta

Yleisimmät syyt siihen, miksi kortti ei välttämättä näy älykellossa puhelimeen lisäämisen jälkeen:

• Kello ei ole yhteydessä internetiin tai mobiilidataan. Tarkista yhteys ja yritä uudelleen.
  • Google Wallet ‐mobiilisovelluksessa olevat vanhentuneet kortit eivät näy älykellossa.
Joitain kortteja ei voi käyttää kellon Wallet-sovelluksessa

Joitakin kortteja ja kohteita ei voi käyttää älykellolla vaan ainoastaan Google Walletilla puhelimella.

Esimerkkejä korteista, joita ei voi käyttää älykellolla:

• COVID-kortit
  • Sairausvakuutuskortit
  • Muut yksityiset kortit
Kortin skannaus ei onnistu

Joidenkin tiheiden viiva- tai QR-koodien skannaus ei välttämättä onnistu oikein kellon kirkkaudesta tai kontrastista ja skannerista riippuen. Näet siinä tapauksessa viiva- tai QR-koodin alla vastuuvapauslausekkeen, jossa ehdotetaan koodin avaamista puhelimella. Jos et voi skannata korttia, avaa se puhelimella.

En löydä vaihtoehtoa, jolla voi lisätä kortteja kelloon

Kortit lisätään automaattisesti kaikille synkronoiduille laitteillesi Google Walletin avulla. Jos haluat käyttää kortteja kellolla, varmista, että käytät seuraavia Wear OS- ja Google Wallet ‐sovellusten versioita: