Spara företagslegitimationen i Google Wallet

Viktigt! Den här funktionen är för närvarande tillgänglig i följande länder.

• Australien
  • Österrike
  • Kanada
  • Frankrike
  • Irland
  • Tyskland
  • Schweiz
  • Sverige
  • Förenade kungariket
  • USA

Om du vill komma åt kontorsbyggnader som stöds på ett säkert sätt kan du lägga till din företagslegitimation på din Android-telefon. Du behöver

Lägga till en företagslegitimation i Google Wallet

1. Installera Google Wallet från Play Butik på Android-telefonen.
  2. Logga in med ditt Gmail-konto.
  3. Logga in i arbetsgivarens app med inloggningsanvisningarna från din arbetsgivare.
  4. Scrolla till alternativet Lägg till i Google Wallet.
  5. Tryck på Lägg till i Google Wallet följt av Lägg till.
  6. Verifiera din identitet med skärmlåset eller lösenordet.
  7. Tryck på Visa i Wallet.

Ta bort en företagslegitimation

1. Öppna Google Wallet-appen .
  2. Scrolla till företagslegitimationen.
  3. Tryck på legitimationen.
  4. Tryck på Mer More uppe till höger följt av Ta bort kort följt av Ta bort.

Använda företagslegitimationen

Viktigt! Kontakta ditt kontor eller din arbetsgivare om du vill ha en lista över platser som godkänner företagslegitimationer i telefonen med Google Wallet.

När du har lagt till din företagslegitimation i Google Wallet kan du använda telefonen för att få åtkomst till byggnad, parkering och utskrift.

1. Aktivera telefonen. Du behöver inte låsa upp den.
  2. Håll den mot kortläsaren tills du ser en blå bockmarkering på skärmen.

Tips! Som en extra säkerhetsåtgärd kan du konfigurera telefonen så att den måste låsas upp för att slutföra en NFC-transaktion.

Åtgärda problem med din företagslegitimation på telefonen

Du kan inte lägga till din företagslegitimation

Tips! På grund av säkerhetsrisker fungerar inte Google Wallet om telefonen är rootad, eller "jailbreakad", kör ett anpassat läsminne eller har modifierad fabriksprogramvara.

Uppdatera Google Play-tjänster

Ofta kan fel som uppstår när du försöker lägga till din företagslegitimation åtgärdas om du uppdaterar Play-tjänsterna på telefonen.

1. Öppna Inställningar Settings på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Appar och aviseringar följt av Visa alla appar.
  3. Scrolla ned till och tryck på Google Play-tjänster.
  4. Scrolla ned till och tryck på Information om appen.
  5. Tryck på Uppdatera eller Installera. Om alternativen inte är tillgängliga är dina Google Play-tjänster uppdaterade.

Tips! Om Google Play-tjänster inte visas öppnar du Inställningar Settings. Sök efter Google Play-tjänster högst upp.

Din företagslegitimation på telefonen fungerar inte

Alla byggnader eller arbetsgivare erbjuder inte den här funktionen. Kontakta byggnaden eller arbetsgivaren för att kontrollera om det här alternativet är aktiverat.

Överföra företagslegitimationen till en ny telefon

Steg 1: Ta bort företagslegitimationen från den nuvarande telefonen

1. Öppna Google Wallet-appen .
  2. Scrolla till företagslegitimationen.
  3. Tryck på företagslegitimationen.
  4. Tryck på Mer More följt av Ta bort kort högst upp till höger.

Steg 2: Konfigurera företagslegitimationen på den nya telefonen

1. Logga in på företagskontot med ditt användarnamn och lösenord.
  2. Tryck på Lägg till i Google Wallet.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.
  4. Öppna Google Wallet-appen på den nya enheten.
  5. Scrolla till företagslegitimationen.
  6. Tryck på företagslegitimationen.

Telefonen är försvunnen eller har blivit stulen

Om telefonen försvinner eller blir stulen:

Förbered dig för att hitta en borttappad Android-enhet så att du kan undvika det här problemet i framtiden.