Lagre bedrifts-ID-kortet ditt i Google Wallet

Viktig: Denne funksjonen er foreløpig tilgjengelig i disse landene:

• Australia
  • Østerrike
  • Canada
  • Frankrike
  • Irland
  • Tyskland
  • Sveits
  • Sverige
  • Storbritannia
  • USA

For å få sikker tilgang til støttede kontorbygninger kan du legge til bedrifts-ID-kortet ditt på Android-telefonen. Dette trenger du:

Legg til et bedrifts-ID-kort i Google Wallet

1. Installer «Google Wallet» fra Play-butikken på Android-telefonen din.
  2. Logg på med Gmail-kontoen din.
  3. Logg på arbeidsgiverens app ved å følge påloggingsveiledningen fra arbeidsgiveren.
  4. Rull til du finner alternativet «Legg til i Google Wallet».
  5. Trykk på Legg til i Google Wallet og så Legg til.
  6. Bekreft identiteten din med skjermlås eller passord.
  7. Trykk på Se i «Wallet».

Fjern et bedrifts-ID-kort

1. Åpne Google Wallet-appen .
  2. Rull til du finner bedrifts-ID-kortet ditt.
  3. Trykk på merket.
  4. Øverst til høyre trykker du på Mer More og så Fjern kortet og så Fjern.

Bruk bedrifts-ID-kortet

Viktig: Kontakt arbeidsplassen eller arbeidsgiveren din for å få en liste over steder som godtar bedrifts-ID-kort for mobil i Google Wallet.

Når du har lagt til bedrifts-ID-kortet i Google Wallet, kan du bruke telefonen til å få tilgang til bygninger, parkering og utskrift.

1. Vekk telefonen. Du trenger ikke å låse den opp.
  2. Hold den mot kortleseren til du ser en blå hake på skjermen.

Tips: Som et ekstra sikkerhetstiltak kan du konfigurere telefonen slik at den må låses opp for å gjennomføre NFC-transaksjoner.

Løs problemer med bedrifts-ID-kort for mobil

Du kan ikke legge til bedrifts-ID-kortet

Tips: Av sikkerhetshensyn fungerer ikke Google Wallet hvis telefonen har rottilgang, er låst opp med «jailbreaking», kjører en egendefinert ROM eller har fabrikkprogramvare som er endret.

Oppdater Google Play-tjenester

Hvis du får en feil når du prøver å legge til bedrifts-ID-kortet, kan problemet ofte løses ved å oppdatere Play-tjenester på telefonen.

1. Åpne Innstillinger Settings på Android-enheten din.
  2. Trykk på Apper og varsler og så Se alle appene.
  3. Rull til og trykk på Google Play-tjenester.
  4. Rull til og trykk på Informasjon om appen.
  5. Trykk på Oppdater eller Installer. Hvis disse alternativene ikke er tilgjengelige, er Google Play-tjenester oppdatert.

Tips: Hvis du ikke finner Google Play-tjenester, åpner du Innstillinger Settings. Søk etter Google Play-tjenester øverst.

Bedrifts-ID-kortet for mobil fungerer ikke

Ikke alle bygninger eller arbeidsgivere støtter denne funksjonaliteten. Kontakt arbeidsplassen eller arbeidsgiveren for å sjekke om dette alternativet er slått på.

Overfør bedrifts-ID-kortet til en ny telefon

Trinn 1: Fjern bedrifts-ID-kortet fra den gamle telefonen

1. Åpne Google Wallet-appen .
  2. Rull til du finner bedrifts-ID-kortet ditt.
  3. Trykk på bedrifts-ID-kortet.
  4. Øverst til høyre trykker du på Mer More og så Fjern kortet.

Trinn 2: Konfigurer bedrifts-ID-kortet på den nye telefonen

1. Logg på bedriftskontoen din med brukernavn og passord.
  2. Trykk på Legg til i Google Wallet.
  3. Følg veiledningen på skjermen.
  4. Åpne Google Wallet-appen på den nye enheten.
  5. Rull til du finner bedrifts-ID-kortet ditt.
  6. Trykk på bedrifts-ID-kortet.

Du har mistet eller blitt frastjålet telefonen

Hvis du mister eller blir frastjålet telefonen, bør du gjøre dette:

For å unngå dette problemet i fremtiden, se hvordan du kan finne en mistet Android-enhet.