Uw bedrijfsbadge opslaan in Google Wallet

Belangrijk: Deze functie is op dit moment beschikbaar in de volgende landen:

• Australië
  • Oostenrijk
  • Canada
  • Frankrijk
  • Ierland
  • Duitsland
  • Zwitserland
  • Zweden
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

Voeg uw bedrijfsbadge toe aan uw Android-telefoon om beveiligde toegang te krijgen tot kantoorgebouwen die dit ondersteunen. U heeft het volgende nodig:

Een bedrijfsbadge toevoegen aan Google Wallet

1. Installeer Google Wallet op uw Android-telefoon via de Play Store.
  2. Log in met uw Gmail-account.
  3. Log in bij de werkgevers-app met de inloginstructies van uw werkgever.
  4. Scroll naar de optie Toevoegen aan Google Wallet.
  5. Tik op Toevoegen aan Google Wallet en dan Toevoegen.
  6. Bevestig uw identiteit met uw schermvergrendeling of wachtwoord.
  7. Tik in Wallet op Bekijken.

Een bedrijfsbadge verwijderen

1. Open de Google Wallet-app .
  2. Scroll naar uw bedrijfsbadge.
  3. Tik op uw badge.
  4. Tik rechtsboven op Meer More en dan Kaart verwijderen en dan Verwijderen.

Uw bedrijfsbadge gebruiken

Belangrijk: Neem contact op met uw kantoor of werkgever voor een lijst met locaties die mobiele bedrijfsbadges met Google Wallet accepteren.

Nadat u uw bedrijfsbadge heeft toegevoegd aan Google Wallet, kunt u uw telefoon gebruiken om toegang te krijgen tot gebouwen, parkeerplaatsen en printers.

1. Activeer uw telefoon. U hoeft deze niet te ontgrendelen.
  2. Houd uw telefoon tegen de kaartlezer tot er een blauw vinkje op het scherm verschijnt.

Tip: Voor extra beveiliging kunt u uw telefoon zo instellen dat deze ontgrendeld moet zijn om een NFC-transactie uit te voeren.

Problemen met uw mobiele bedrijfsbadge oplossen

U kunt uw bedrijfsbadge niet toevoegen

Tip: Als uw telefoon roottoegang heeft of jailbroken is, een aangepaste ROM gebruikt of gewijzigde fabriekssoftware bevat, werkt Google Wallet niet vanwege beveiligingsrisico's.

Uw Google Play-services updaten

Een fout die optreedt als u uw bedrijfsbadge toevoegt, kunt u vaak oplossen door Play-services op uw telefoon te updaten.

1. Open Instellingen Settings op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Alle apps bekijken.
  3. Scroll naar Google Play-services en tik erop.
  4. Scroll naar App-gegevens en tik erop.
  5. Tik op Updaten of Installeren. Als deze opties niet beschikbaar zijn, zijn uw Google Play-services up-to-date.

Tip: Als u Google Play-services niet kunt vinden, opent u Instellingen Settings. Zoek bovenaan naar Google Play-services.

Uw mobiele bedrijfsbadge werkt niet

Niet alle gebouwen of werkgevers bieden deze functie. Neem contact op met de gebouwbeheerder of uw werkgever om na te gaan of deze optie aanstaat.

Uw bedrijfsbadge overzetten naar een nieuwe telefoon

Stap 1: Verwijder uw bedrijfsbadge van uw huidige telefoon

1. Open de Google Wallet-app .
  2. Scroll naar uw bedrijfsbadge.
  3. Tik op uw bedrijfsbadge.
  4. Tik rechtsboven op Meer More en dan Kaart verwijderen.

Stap 2: Stel op uw nieuwe telefoon uw bedrijfsbadge in

1. Log in op uw bedrijfsaccount met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
  2. Tik op Toevoegen aan Google Wallet.
  3. Volg de instructies op het scherm.
  4. Open de Google Wallet-app op uw nieuwe apparaat.
  5. Scroll naar uw bedrijfsbadge.
  6. Tik op uw bedrijfsbadge.

U bent uw telefoon kwijt of deze is gestolen

Als u uw telefoon bent kwijtgeraakt of deze is gestolen, moet u het volgende doen:

Zorg dat u een kwijtgeraakt Android-apparaat kunt vinden om dit probleem in de toekomst te voorkomen.